RAIKAN MAJLIS PERKAHWINAN BERKONSEPKAN ALA KAMPUNG DI LAMAN WARISAN PUTRAJAYA

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (1)

Hai semua. Ada tak yang tercari-cari tempat untuk mengadakan majlis perkahwinan ala kampung, dengan menu santapan tradisi melayu dan dikelilingi dusun serta persekitaran yang segar?

Kalau ada, nak bagitau ni.. PUTRAJAYA adalah tempat yang sesuai untuk dijadikan tempat meraikan majlis perkahwinan anda. Dan yang paling tepat, jika ianya diadakan di Laman Warisan di Taman Warisan Pertanian Putrajaya.

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (2)

RAIKAN MAJLIS PERKAHWINAN ANDA DI DEWAN KLASIK LAMAN WARISAN INI..

Untuk pengetahuan anda semua, Laman Warisan ini terletak di Taman Warisan Pertanian Putrajaya, Presint 16. Haa. Best sangat kat situ sebenarnya. Dan di situ juga ada Dusun Taman Warisan tau.. Mommy baru je pergi Sabtu lepas.

Laman Warisan sebenarnya adalah penjenamaan semula Medan Tani hasil kerjasama Putrajaya Floria Sdn Bhd dan Felda D’Saji Sdn Bhd.

Dan kerjasama antara 2 pihak ini adalah satu tindakan pintar di mana Taman Warisan Pertanian sebelum ini hanya terkenal sebagai lokasi yang menempatkan produk tarikan pelancongan seperti dusun buah-buahan, herba dan padi, selain tempat menjamu selera.

Kini, dengan kerjasama Felda D’Saji yang merupakan katerer perkahwinan terkenal, ia berjaya menjadi satu tarikan baharu kepada orang ramai untuk menjadikan tempat ini sebagai tempat majlis perkahwinan, pelancaran majlis korporat, makan tengah hari, reunion, sambutan hari jadi dan macam-macam lagi majlis dengan tempahan minima 100 orang pada satu-satu masa.

PAKEJ PERKAHWINAN LAMAN WARISAN, TAMAN WARISAN PERTANIAN PUTRAJAYA

Putrajaya Floria dengan kerjasama Felda D’Saji menawarkan Pakej Perkahwinan Laman Warisan di Taman Warisan Putrajaya kepada orang ramai khususnya kepada penduduk sekitar Putrajaya, Bangi dan Serdang untuk mengadakan majlis perkahwinan ala kampung di sini.

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (12)

Perkahwinan romantis di bangunan rekaan tradisi dan dikelilingi kehijauan taman herba dan dusun buah-buahan tempatan pasti akan menarik lagi tumpuan bakal pengantin.

PAKEJ PERKAHWINAN BERMULA SERENDAH RM12,500

Pakej bermula RM12,500 ini menawarkan beberapa tawaran istimewa seperti berikut:

  • Menu perkahwinan tradisi Melayu dihidang secara buffet

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (10)

  • Meja pengantin dengan lauk pauk istimewa
pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (15)
credit pic : www.ayuejean.com
  • Sewaan dewan, kerusi, meja dan dekorasi
pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (2)
credit pic : www.benashaari.com
pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (5)
credit pic : www.benashaari.com
  • Pelamin dekorasi beserta walkway

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (11)

  • Lokasi fotografi percuma di Dusun Taman Warisan yang kehijauan dan ikonik

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (2)

Cantik tau kawasan dalam Dusun ni..

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (2)
boleh posing kawasan sawah padi..
pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (2)
boleh posing di viewing deck ini
  • Memuatkan 500-750 tetamu dalam satu-satu masa

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (14)

  • PA Sistem basic
  • Pelayan terlatih
  • Tempat letak kereta percuma
  • Kemudahan tandas dan surau untuk tetamu
  • Ruang persalinan / Bilik menunggu

MAKANAN PERKAHWINAN TRADISI MELAYU

Makanan untuk majlis perkahwinan memang sedap. Mommy sendiri pernah rasa makanan yang disediakan oleh Felda D’Saji ini. Superb!

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (10)

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (10)
kek dia serius sedap
pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (10)
ada air sejuk dan panas. Teh tarik wajib cuba. Fuhh terangkat!

MAKLUMAT LANJUT DAN TEMPAHAN PAKEJ PERKAHWINAN LAMAN WARISAN

pakej perkahwinan laman warisan di taman warisan pertanian putrajaya (15)

Andai ada yang berminat dengan Pakej Perkahwinan Laman Warisan ini, dan ingin dapatkan maklumat lanjut, anda boleh hubungi maklumat di bawah :

  • En Mohd Azan Dalal, Pegawai Jualan Felda D’Saji Sdn Bhd
  • Tel : 014-3388794
  • Emel : azan.md@felda.net.my

Sebenarnya untung kalau guna pakej ni. Tak perlu dah pening-pening kepala. Tambah pula nanti tetiba terlebih bajet sana sini. Baik guna pakej kan? Selamat melangsungkan majlis perkahwinan!

22 Replies to “RAIKAN MAJLIS PERKAHWINAN BERKONSEPKAN ALA KAMPUNG DI LAMAN WARISAN PUTRAJAYA”

  1. Menarik pakej ni..

  2. Wah..not bad. Cantik juga..

  3. Fiza pernah tengok majlis kahwin kat sini, memang meriah sangat, suasana pun best!
    btw, kat sini tempat fav fiza nih, makan char koey teow :p

  4. Wahh macam best jer .. siap posing2 lat sawah padi gtu..pengantin yang suka suasana ala2 kampung blh la buat tempahan kat sini.. mesti best kan..

  5. Hehe bila kawen ni boleh consider ni kat sini heheheh

  6. Felda D’Saji makanan dia mmg sedap!

  7. Memang menarik..tp kannn i masih teringat2 kek pandan dia hahah memang sedap

  8. Cantiknya… Haishhh… Klu bekum kawin.. Nak gak wat kat sini.. Hihihi

  9. Harga pakej berbaloi2 dengan apa yang ditawarkan. Kalau nak buat sendiri silap2 bajet “lari”. Kos semua dah naik. Senang ambik pakej kat sini.. semua enjoy.. habis majlis boleh relax.. tak perlu nak kemas2 dah..

  10. Kalau 12,500 all in mmg best dah tu

    1. tu la.. senang otak

  11. suka suasana kat sini..best

  12. Menarik! Pakej dia murah dah tu..

  13. nak kawinnnnnn !!!!! heeee

  14. tempat ni nampak mewah.. sesuai la untuk bakal pengantin yang nak mencari tempat resepsi untuk hari bersejarah nanti

  15. Wahhh pakej perkahwinan pun ada di Taman Warisan ni, menarik!

  16. suasana dalam dan luar dewan semua cantik2 buat ambil gambar mmg cun

  17. lawa gak tempat ni kan.

  18. Boleh suggest kat adik beradik, sedara mara atau kawan-kawan yang nak kawin ni.

  19. sama tempatnya dengan taman warisan yg tempat uttuk makan tu kan..

    1. Ya btul.. satu tempat

  20. mak aih syoknya..semua lengkap..

Leave a Reply

CommentLuv badge