BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (22)

Oh yes, happy giler dapat join this event baru-baru ni. Thanks PR for the invitation. Walaupun ada sedikit kelewatan untuk mulakan majlis, tapi Mommy ok je tunggu. Haha. Masa tengah melepak tunggu tu, cuaca agak tak ok masa tu. Hujan lebat sangat-sangat. Mommy pun datang awal jugak masa tu. Jam 330 petang dah sampai dah. Haha. Event nya pulak dijadualkan around 4-7pm.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (15)

Blogger Pre-Party ini dianjurkan khas sempena Women Fest Malaysia 2017 yang bakal diadakan pada 28-29 Oktober 2017 nanti.

Sementara melepak tu, penganjur bagi chance untuk buat Manicure dulu.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (14)

Meremang uols. Dah lama sangat rasanya tak manjakan diri dengan manicure segala ni. Hahaha. Oh ya servis Nails on Wheels ni menarik giler uols. Boleh tempah khas perkhidmatan dorang ke tempat kita. Home to Home basis. Dah banyak anugerah dorang dapat. Superb la..

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (7)

Manakala ini pula goodies daripada dorang. Wow. Menarik giler.

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

Dimulakan dengan sedikit intro dari penganjur, dan majlis diteruskan lagi dengan ucapan founder Nita Cosmetics, Aznita yang cun melecun dan sesi tutorial mekap oleh @makeupbyUmmiNasir.

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

Banyak ilmu yang Mommy dapat melalui tutorial mekap ni. Best! Selain Nails On Wheels, Nita Cosmetics juga akan turut serta membuka booth di Women Fest Malaysia 2017 tau. Masa ni, Mommy dah aim nak grab ketiga-tiga jenis eyeshadow yang digunakan ketika tutorial tu. Best weh!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Tengok namanya, rare kan?

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Terpegun dengan dorang punya range of makeup tu. Pigmented eyeshadow, lipstik matte dan jumbo yang ohsem.

Ni selepas mekap.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (19)

Fuhh.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (8)
cun giler Kak Nita kite tauuu

Dan paling bes, nama setiap produknya pun unik. Korang tengok sendiri.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Haaa.. nama Pulau kat Malaysia!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (10)

Goodies dari @Nita.Cosmetics pun best. Mommy dapat Jumbo lipstick tu.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (2)

Goodies dari UMMA salah satu Vendor yang akan terlibat di Women Fest Malaysia 2017.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (3)

Tak terkecuali, shower gel dari @baubathe yang superb dan wangi ini.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (27)
Selepas sesi tutorial mekap, bloggers dihidangkan makanan superb dari Meteora Cafe, Shah Alam. Mommy paling suka Butter Chicken Pasta. Oh please. Kena pergi lagi. Wajib!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (11)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (18)
Cantik dekorasi

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (18)

Anyway, event yang Mommy attend ni adalah bersempena event Women Fest Malaysia 2017 yang bakal berlangsung pada tarikh 28-29 Oktober 2017 di Martrade (MECC). Wajib wajib wajib pergi sebab event ini hanya setahun sekali dan menawarkan pelbagai aktiviti yang menarik dan berbaloi untuk datang. Oh ya, wear Pink sempena Bulan Kesedaran Kanser Payudara.

Aktiviti sempena WFM 2017 (28-29 Oktober 2017)

Antara aktiviti-aktiviti yang akan diadakan nanti di WFM 2017 ialah:

  • Tutorial & info sharing mengenai Fashion & Beauty oleh selebriti dan vendors yang hadir
  • Pertandingan Dress tercantik (make sure korang pakai cun-cun tau). Hadiah untuk pengunjung bernilai RM20,000.
  • Manjakan diri anda dengan Manicure, Pedicure & Massages
  • Pemeriksaan Saringan Kanser Payudara percuma
  • Food Truck
  • Pertunjukan
  • Lucky Draws
  • Goodie Bags
  • 180 Booth (Fashion, Beauty, Lifestyle, Others)

Dan banyak lagi…. Fuh.. Wajib save the date please, korang..

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web womenfest.my atau melalui Instagram mereka di @womenfest.my

Paling penting, masuk adalah PERCUMA! Mommy dah tak zabarrrr nak shopping barang mekap kat sana. Lalalalala.

37 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge