BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (22)

Oh yes, happy giler dapat join this event baru-baru ni. Thanks PR for the invitation. Walaupun ada sedikit kelewatan untuk mulakan majlis, tapi Mommy ok je tunggu. Haha. Masa tengah melepak tunggu tu, cuaca agak tak ok masa tu. Hujan lebat sangat-sangat. Mommy pun datang awal jugak masa tu. Jam 330 petang dah sampai dah. Haha. Event nya pulak dijadualkan around 4-7pm.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (15)

Blogger Pre-Party ini dianjurkan khas sempena Women Fest Malaysia 2017 yang bakal diadakan pada 28-29 Oktober 2017 nanti.

Sementara melepak tu, penganjur bagi chance untuk buat Manicure dulu.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (14)

Meremang uols. Dah lama sangat rasanya tak manjakan diri dengan manicure segala ni. Hahaha. Oh ya servis Nails on Wheels ni menarik giler uols. Boleh tempah khas perkhidmatan dorang ke tempat kita. Home to Home basis. Dah banyak anugerah dorang dapat. Superb la..

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (7)

Manakala ini pula goodies daripada dorang. Wow. Menarik giler.

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

Dimulakan dengan sedikit intro dari penganjur, dan majlis diteruskan lagi dengan ucapan founder Nita Cosmetics, Aznita yang cun melecun dan sesi tutorial mekap oleh @makeupbyUmmiNasir.

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

Banyak ilmu yang Mommy dapat melalui tutorial mekap ni. Best! Selain Nails On Wheels, Nita Cosmetics juga akan turut serta membuka booth di Women Fest Malaysia 2017 tau. Masa ni, Mommy dah aim nak grab ketiga-tiga jenis eyeshadow yang digunakan ketika tutorial tu. Best weh!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Tengok namanya, rare kan?

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Terpegun dengan dorang punya range of makeup tu. Pigmented eyeshadow, lipstik matte dan jumbo yang ohsem.

Ni selepas mekap.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (19)

Fuhh.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (8)
cun giler Kak Nita kite tauuu

Dan paling bes, nama setiap produknya pun unik. Korang tengok sendiri.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (13)

Haaa.. nama Pulau kat Malaysia!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (10)

Goodies dari @Nita.Cosmetics pun best. Mommy dapat Jumbo lipstick tu.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (2)

Goodies dari UMMA salah satu Vendor yang akan terlibat di Women Fest Malaysia 2017.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (3)

Tak terkecuali, shower gel dari @baubathe yang superb dan wangi ini.

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (27)
Selepas sesi tutorial mekap, bloggers dihidangkan makanan superb dari Meteora Cafe, Shah Alam. Mommy paling suka Butter Chicken Pasta. Oh please. Kena pergi lagi. Wajib!!

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (11)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (18)
Cantik dekorasi

WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)

BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017) (18)

Anyway, event yang Mommy attend ni adalah bersempena event Women Fest Malaysia 2017 yang bakal berlangsung pada tarikh 28-29 Oktober 2017 di Martrade (MECC). Wajib wajib wajib pergi sebab event ini hanya setahun sekali dan menawarkan pelbagai aktiviti yang menarik dan berbaloi untuk datang. Oh ya, wear Pink sempena Bulan Kesedaran Kanser Payudara.

Aktiviti sempena WFM 2017 (28-29 Oktober 2017)

Antara aktiviti-aktiviti yang akan diadakan nanti di WFM 2017 ialah:

  • Tutorial & info sharing mengenai Fashion & Beauty oleh selebriti dan vendors yang hadir
  • Pertandingan Dress tercantik (make sure korang pakai cun-cun tau). Hadiah untuk pengunjung bernilai RM20,000.
  • Manjakan diri anda dengan Manicure, Pedicure & Massages
  • Pemeriksaan Saringan Kanser Payudara percuma
  • Food Truck
  • Pertunjukan
  • Lucky Draws
  • Goodie Bags
  • 180 Booth (Fashion, Beauty, Lifestyle, Others)

Dan banyak lagi…. Fuh.. Wajib save the date please, korang..

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web womenfest.my atau melalui Instagram mereka di @womenfest.my

Paling penting, masuk adalah PERCUMA! Mommy dah tak zabarrrr nak shopping barang mekap kat sana. Lalalalala.

35 Replies to “BLOGGER PRE PARTY FOR WOMEN FEST MALAYSIA 2017 (WFM 2017)”

  1. Gi tak ajak.. Ehh.. Heee.. Best Best.

  2. Wow, best yer shehan..rasa rugi giler tak dapat penuhi invitation ni..

  3. Bestnya! Dah lama tak bermake up ni

  4. Bestnya.. siap ada servis manicure.. Goodies pun best best..

  5. bestnya….nak gaklah usha diorang punya event nanti…tq info

  6. Boleh rambang Mata gi Ni nanti huhu

  7. Seronoknya…macam-macam ada la… sisp buat manicure lg

  8. wahh awesome nya…gempak

  9. Okay. Laki2 tak sesuai

  10. Comel² alat mekap Nita tu.

  11. Bestnyaaaa ya ampun! G tak hajak pun

  12. Mcm best je event ni nnt. Cfirm mcm2 ada utk org perempuan nnt kan…

  13. Tak berapa minat makeup tu tapi manicure, pedicure, massage sukaaaaa sgt!

  14. Dipeluk kak nita awwwww best gila tgk all makeup aummmm

  15. Best..best..

  16. Wahhhh.. Bestnya tengok make up ni.. Hihihi

  17. Lawa laa colour lipstick dia
    Nanti nak terjah laa

  18. Lawa laa colour lipstick dia. Suka!
    Nanti nak terjah laa

  19. wah menarik ni, rugi tak dapat hadir hari tu, sibuk dgn majlis

  20. sonoknye dapat jpin event camni, dapat goodies lagiii.. best besttt

  21. Fuyoooo , licinnya kulit kak nita tu .. fuh

    1. Yup. X mekap pun ya ampun.. cm baby muka dia..

  22. Wahhh ini kalau anak dara saya nampak ni mesti dia excited

  23. bestnya banyak mekap. sana mekap sini mekap *pengsan*

  24. Tertarik jugak nak jengah….meletop !!

  25. Tgk org bt pedi medi teringin tp ngilu pun ye.. hahahah.. cmne tu..

  26. Ya ampun..barang makeup tu buat kita teruja

  27. memang best, terbaik

  28. Cantiknya kaler dia!

  29. matrade jalan duta? dekat dengan ofis! ok nak pergi!

    1. Aah. Hehe. C u..

  30. Bila shehan nak pi Women Fest tu? Nak ikuttt. Terpikat dah tgk lipstick Nita Cosmetics tu hehe

    1. Wajib pi kak. Tu baru sket tayang hahahaha

  31. Uniknya nama lipstik.. next time Shehan nak pegi sila ajak akak ok..

  32. wah untunglah yang dapat join…

Leave a Reply

CommentLuv badge