RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR | SHAMPOO SANTAN

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (2)

SHAMPOO SANTAN RAWAT RAMBUT GUGUR | Dah macam-macam cara dibuat. Dah pelbagai produk digunakan. Masih lagi bersalji tau bila garu kepala.

Hah? Salji?

Yeeee. Salji yang tak sejuk a.k.a kelemumur. Bila kulit kepala tak sihat, macam-macam lagi la masalah lain yang datang. Antaranya rambut gugur. Worst case, boleh jadi botak! Urghh..

Apa rahsia nak hilangkan kelemumur dan kawal rambut gugur ni? SHAMPOO SANTAN lah jawabnya.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (2)

Betul nih uols. Bukan senang nak jumpa produk yang betul-betul sesuai dengan kepala kita. Tapi, dengan shampoo santan ni, inshaa Allah masalah tu akan selesai jika diamalkan secara konsisten.

KANDUNGAN ISTIMEWA SHAMPOO SANTAN

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (10)

Mesti korang tertarik untuk tahu, adakah shampoo ini berbau santan semata-mata? Kalau korang terbiasa guna santan pure macam zaman dahulu, korang mesti dah boleh bayangkan macam mana bau santan atas kepala kan? Busuk kot! Haha. Sebab itulah Shampoo Santan ni best! Sebab ianya berbeza dari cara tradisional tu. Kandungannya pun best tau.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (4)

Haa. betul tu, 4 kandungan utama di dalam shampoo ini iaitu santan, minyak rosemary, minyak kelapa & minyak oren yang menjadikan shampoo ini istimewa. Serius tak busuk. Jadi, korang jangan risau ok. Kalau korang nak tahu, Mak Mommy yang baru je ke Mekah 2 hari lepas pun bawa shampoo ni. Mommy pun rasanya nak bawa ke shampoo viral travel ke NZ juga la.

Fungsi bahan dalam shampoo santan

    1. Santan – Santan kelapa kaya dengan pelbagai khasiat vitamin dan mineral seperti iron, calcium, potassium, magnesium dan zinc. Ia juga mengandungi Vitamin C dan E yang tinggi. Santan memberi kesan seperti melembapkan, menyuburkan dan menggalakan pertumbuhan rambut. Ia juga boleh digunakan untuk mengawal rambut gugur.
    2. Rosemary EO – Minyak pati herba rosemary membantu merangsang folikel rambut dan menjadikan ia cepat tumbuh dan kuat. Bukan itu sahaja, ia juga dapat menyuburkan kulit kepala dan mengurangkan kelemumur dan melambatkan keguguran rambut pra matang. Oleh itu, ia merupakan tonik yang baik terutama kepada orang yang mempunyai masalah botak kepala.
    3. Minyak Kelapa – Minyak kelapa membantu menjaga rambut lembap sepenuhnya, menggalakkan pertumbuhan penuh dan menjaga kulit kepala bebas dari kelemumur. Ini kerana minyak kelapa meningkatkan pengekalan protein dalam rambut. Seperti santan, minyak kelapa juga mengandungi pelbagai vitamin, minerals dan lauric acid.
    4. Minyak Pati Oren (Orange EO) – Selain memberi bau oren yang wangi dan segar, ia dapat melegakan kegatalan rambut. Sweet orange oil membantu memecah sebum berlilin ‘waxy sebum’ dan justeru membuang toksin di kulit kepala. Kajian yang dilakukan oleh Mie University Japan mendapati bahawa bau Sweet orange oil dapat memberi kesan ketenangan justeru dapat mengurangkan kemurungan.

5 CARA MUDAH MENGGUNAKAN SHAMPOO SANTAN

Setiap hari kena shampoo tau.. At least sehari 2 kali. Mudah je nak guna shampoo santan ni

  1. Sebelum shampoo, sikat rambut korang tu untuk leraikan kusut atau tersimpul.
  2. Basahkan seluruh kulit kepala dan rambut
  3. Tuangkan sedikit shampoo di atas tapak tangan
  4. Campur sedikit air dengan shampoo tadi. Perapkan shampoo di kepala selama 2-3 minit untuk mendapat khasiat daripada santan meresap ke rambut dan kulit kepala
  5. Bilas sehingga bersih

Tips untuk dapat buih. Tuang sedikit shampoo ke dalam gayung/bekas kecil. Curahkan air ke dalam gayung/bekas tersebut dan kacau sampai jadi berbuih. Kemudian tuang sikit demi sedikit ke atas kepala/rambut.

KOMBO HEBAT – SHAMPOO & WONDER HAIR (Leave On & Hot Treatment)

Untuk pengetahuan korang, shampoo santan dah ada kawan baik tau. Hehe. Wonder Hair (atau Mommy panggil minyak rambut jer), merupakan gabungan hebat andainya korang dah cuba shampoo santan ni.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (6)

Ada 2 cara untuk gunakan Wonder Hair ni. Tak payah pening-pening, belakang botol tu ada cara-cara untuk guna tau..

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (1)

TARIKH LUPUT

Untuk pengetahuan korang juga, di setiap botol shampoo santan ada tarikh luput. Ini kerana shampoo santan tidak menggunakan paraben (pengawet). Jadi, sila rujuk tarikh luput di botol shampoo untuk tempoh masa yang patut digunakan. Jika melebihi tempoh masa, tak perlu guna. Dinasihatkan korang guna shampoo ini setiap hari, seisi keluarga.

Sila simpan shampoo korang di tempat yang teduh dan tidak terdedah kepada matahari untuk mengurangkan berlakunya proses pengoksidaan bahan. Jangan simpan di dalam kereta. Sebaiknya simpan di tempat yang dingin. Sejuk la sikit kepala kita. Hehe

HEALING PROSES LEPAS GUNA SHAMPOO SANTAN

Antara healing process yang biasa berlaku lepas guna shampoo ini ialah:

  • Rambut gugur/ rapuh & kering
  • Kelemumur
  • Gatal- gatal kulit kepala
  • Kulit kepala berminyak

APA ITU HEALING PROCESS?

Healing process ialah proses mengembalikan kesihatan dari ketidakseimbangan, penyakit dan kerosakan. Healing process melibatkan dua perkara iaitu penggantian sel yang baru atau membaiki sel yang rosak.

Healing process sering kali dikaitkan dengan Grieving Process (Proses derita) yang melibatkan fisikal dan psikologikal pelanggan.

KENAPA TERJADI HEALING PROCESS?

Healing process adalah proses detox dari bahan kimia yang ada dalam shampoo komersil yang kita pakai. Bahan kimia yang selalu menjadi punca berlaku masalah kulit kepala dan rambut adalah SLS dan silicon.

Teruskan guna setiap hari ya..

TESTIMONI

Nah testimoni daripada pelanggan-pelanggan Mommy sendiri tau ni.. Dan Mommy dah restock lebih dari 4 kali dah. Alhamdulillah. Seronok bila pelanggan serasi.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (13)
Testimoni 1RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (19)

Testimoni 2

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (20)
Testimoni 3

Terbaik kan?

HARGA

  • 1 botol shampoo – RM29

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (10)

 

  • 2 botol shampoo – RM55 (JIMAT!) Harga asal RM58.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (10)

  • 1 botol wonder hair oil – RM59

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (10)

  • Combo 1 shampoo + who – RM69 (JIMAT!) Harga asal RM88.

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (10)

Harga TIDAK TERMASUK kos penghantaran.

Soalan : Boleh ke cuba shampoo dulu?
Jawapan : Tak salah kalau nak cuba shampoo je dulu. Tiada masalah. Cuma, combo lebih untung dan memberi lebih efek.

PEMBELIAN

Tak payah susah payah. Korang boleh terus beli kat Mommy je. Juga boleh COD di kawasan Bandar Teknologi Kajang, Semenyih dan pos 1 Malaysia ok?

Cuma whatsapp 0123498262 (Mommy).

2 Replies to “RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR | SHAMPOO SANTAN”

  1. Mmg best syampu ni. Akak suka bau oren tu

Leave a Reply

CommentLuv badge