spring-in-new-zealand

TAK DAPAT NAK RANCANG 100% PERSIAPAN

Published on :

KIA ORA! Lebih kurang sebulan je lagi, tapi Mommy masih blur dengan persiapan untuk travel kali ni. Adakah Mommy perlu buat persiapan seperti menghadapi winter, sedangkan musim yang bakal Mommy tempuhi itu adalah spring? Rata-rata gambar kat IG yang Mommy tengok suhu masih sejuk di sana walaupun dah penghujung winter. Fuh. Maklum lah, tak pernah […]

cosmoderm advance moisture therapy cream 3

TIPS RAWAT TUMIT MEREKAH DAN TANGAN KERING

Published on :

Tumit kaki korang merekah, pecah, kematu, kering, kasar? Alamak. Ada cara tak nak hilangkan masalah-masalah tu? Satu lagi, dengan cuaca yang kadang sejuk, kadang panas, kulit tangan pun turut jadi kering. Aduhai.. Mommy pun cuba lah cari penyelesaian lepas Mommy tengok tumit kaki Mommy macam agak kasar. Mana tahu ada kaedah tradisional ke, atau apa-apa […]

supermommy-SHEHAN

TETIBA RASA SUPERMOMMY PULAK..

Published on :

Entri baling belakang (#throwback) | Korang pun tahu yang Mommy jadi Ibu Tinggal (bak kata bamhoq, ibu tunggal tak sesuai haha) sejak  2 bulan lalu kan? Haha. Nak dijadikan cerita, 16hb Ogos giliran mak & abah Mommy ke Mekah pula. Alamak.. minggu tu, Hannah exam 1 hal. Satu lagi, Mommy tak pernah drive sorang-sorang (dengan […]

Cosmoderm Set Umrah & Haji (tanpa wangian / bebas haruman)

INGAT TRAVEL, INGAT COSMODERM (PART 2) | KHAS UNTUK JEMAAH UMRAH & HAJI, COSMODERM SET UMRAH & HAJI WAJIB DIMILIKI.

Published on :

Ewah. Pantun pula. Kalau sebelum ini Mommy kongsi mengenai Travel Pack Cosmoderm di entri Ingat Travel, Ingat Cosmoderm ke Korea, Mommy sarankan korang turut juga membaca entri terbaru Mommy ini, khasnya jika korang, keluarga, ibu bapa, atuk nenek, makcik pakcik korang yang bakal naik Haji atau hendak mengerjakan Umrah. Inshaa Allah, berbaloi masa anda. Hehe. […]

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (2)

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR | SHAMPOO SANTAN

Published on :

SHAMPOO SANTAN RAWAT RAMBUT GUGUR | Dah macam-macam cara dibuat. Dah pelbagai produk digunakan. Masih lagi bersalji tau bila garu kepala. Hah? Salji? Yeeee. Salji yang tak sejuk a.k.a kelemumur. Bila kulit kepala tak sihat, macam-macam lagi la masalah lain yang datang. Antaranya rambut gugur. Worst case, boleh jadi botak! Urghh.. Apa rahsia nak hilangkan […]

IBARAT KELUARKAN JONGKONG EMAS DARI HUJUNG JARI

Published on :

Haa. Betul lah tu. Sekali nak menaip.. macam nak keluarkan jongkong emas dari hujung jari je. Punya laaa seksa. Bukan seksa nak menulis, seksa nak berfikir lagi. Effort blogger yang tak boleh diperkecilkan tau.. Bukan semua orang mampu menulis dengan baik. Mommy pun tak bagus mana tapi tanggungjawab yang digalas oleh Mommy sebagai blogger ni […]