SHOPPING RAYA? KENAPA RISAU? SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (3)

Tup tup.. dah nak raya! Eh Ehhhh.. puasa pun belum kan? Hihihi.. Tapi.. seperti tahun-tahun lepas, checklist shopping raya dah kena buat dari sekarang.. Baju raya, tudung raya, kasut raya, handbag raya, makeup raya..

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (4)
banyak pulak checklist haaa.. *garu kepala

Uishhh.. Macam banyak je? Kena sedia dari sekarang ni… Tapi fikir nak kena keluar cari barang-barang dari senarai shopping raya ni, aduhaiiii.. Macam-macam dugaan woooo!

5 CABARAN SHOPPING KETIKA PUASA

SHOPEE CAHAYA RAYA

Haaa..

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (7)

Ko ghaser??

SOLUSI CABARAN – SHOPEE MALAYSIA!!

Tadaaa. Tak perlu susah payah lagi dengan shopping penuh cabaran tadi. Pilih je Shopee Malaysia. Best baq hang!! Ada macam-macam dalam Shopee ni tau. Dari sekecil-kecil fidget yang tengah viral tu sehinggalah sebesar peti ais. Kalau mak-mak, mesti tengah aim Tupperware lettew. Nak raya kan??

KELEBIHAN ONLINE SHOPPING BERSAMA SHOPEE!

Convenience!! Ya.. lebih Selesa!!

Jimat masa dan tak perlu keluar rumah pun. Tak sebising dan sesesak jika kita keluar untuk shopping kan? Tak perlu pening kepala bab makeup sebelum keluar shopping, nak pakai baju apa, nak fikir parking dan jimat minyak kereta pun kan??

Elak beratur

Sudah semestinya. Tak perlu beratur panjang-panjang untuk membeli belah secara online ini. Korang boleh tengok sepuas-puasnya menerusi web atau apps Shopee, mengikut kategori yang ada. Berbanding di kedai-kedai, kita perlu lebih banyak bergerak dan mencari-cari barang yang kita nak di berlainan kedai.

Masa lebih fleksibel

Kita perlu shopping di siang hari / malam sehingga jam tertentu sahaja. Atau hanya boleh keluar ketika hujung minggu kerana perlu bekerja. Dengan shopee, ianya lebih mudah dan kita boleh membeli belah tidak kira masa.

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (3)
sambil tunggu anak mandi kolam pun, leh shopping ok?

Tiada penjual mengikut korang dari belakang!

Hahaha. Itu mengganggu ok! Mommy memang tak suka betul kalau lalui perkara ini. Jadi, tenangkan diri, buka laman web / apps shopee, terus shopping tanpa gangguan! Anytime anywhere! Murah-murah pula tu!!

Murah giler!

Yang ni part paling best. Sampai kematu jari asyik skrol sebab mata dah berbinar tengok harga dia murah giler!!

PENGALAMAN MOMMY SENDIRI..

SHOPEE MALAYSIA PILIHAN APPS ONLINE SHOPPING MURAH & TERBAIK SO FAR.. FOR ME (2)

Mommy sendiri pernah shopping di Shopee Apps ni tau. Korang tak perlu risau sebab memang telus punya.

2 tips nak shopping di Shopee..

Ada 2 tips Mommy nak kongsi andai korang nak shopping di Shopee apps ini.

  1. Shopee Preferred – Ini memang Mommy selalu pilih, baca komen dan terus yakin nak beli. Tapi ada je yang Mommy tak tengok sangat Shopee Preferred ni. Sebab tengok harganya lebih menarik hati. Yang penting, semuanya dipercayai.
  2. Rajin – korang kena rajin scroll semua item dan kategori dalam tu sebab nanti korang akan terpengaruh punya. Hahahahaha.

Sepanjang Mommy shopping di Shopee ini, Mommy baru tahu yang selepas kita buat pembayaran kepada Shopee, seller tidak akan menerima sebarang bayaran SELAGI pembeli belum respon samada mereka telah menerima barangan yang dijual. Jadi kat sini, kedua-dua pihak perlulah jujur. Jujur menjual dan jujur membeli dan mengakui menerima barang. Gitewww. Cool kan?

Tapi kan.. percayalah cakap Mommy.. tips RAJIN (no 2) tadi tu, memang akan buat korang tak boleh tidur selagi korang tak tekan ADD TO CART. Bahahahaha. Murah-murahhhhhhhhhhhhhhhhh! Tak tipu!!

Platform Jual Beli..

Selain korang shopping, korang juga boleh jadi seller juga tau. Tanpa sebarang bayaran. Mommy dah cuba. Memang mudah!!

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (1)

Haa best kan? Tak perlu susah payah bina website sendiri. Jual ja di sini. Wuhuu.. Bestnya Shopee Apps!!

SHOPEE CAHAYA RAYA

SHOPEE MALAYSIA PILIHAN APPS ONLINE SHOPPING MURAH & TERBAIK SO FAR.. FOR ME (2)

Tahukah korang, Shopee Cahaya Raya sedang berlangsung dari semalam, 15 Mei 2017 hingga 30 Jun nanti, di mana salah satu dari mini kempen tersebut, korang akan layak mendapat diskaun hampir 90% dari harga yang ditawarkan. Ya 90%!!!

Dan ada macam-macam lagi.. Fuyoo! Ini antara yang ditawarkan di shopee.com.my!

SHOPEE CAHAYA RAYA CAMPAIGN (6)

Jadi dah boleh la Mommy shopping baju-baju raya yang super kebabom macam ni kat Shopee Cahaya Raya tu. Wowww!!

Untuk Daddy, Hannah & Ariq..

Untuk Mommy..

Cantik kan???? Dah la murah ni korang!!!! Ala.. nak pilih yang mana? Banyak sangat pilihan. Serius. Ini baru 1 seller yang Mommy tengok tauuuuu..

Akhirnya kan.. Order juga!! Adudududu

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (6)

Berdarah mata weyyy! Murah sangat!

APA TUNGGU LAGI???

SHOPEE MALAYSIA PILIHAN APPS ONLINE SHOPPING MURAH & TERBAIK SO FAR.. FOR ME (2)

Serius korang. Memang tergoda betul kalau korang browse Shopee Apps ni. Dan sepanjang Kempen Shopee Cahaya Raya, akan ada contest juga. Alert tau.

Jadi, korang wajib wajib wajib install Shopee Apps ni sekarang sekarang sekarang.

SHOPPING RAYA KENAPA RISAU SHOPEE CAHAYA RAYA KAN ADA (3)

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari:

PENDAPAT MOMMY

Zaman sekarang ni, kita kalau boleh kena lah bijak berbelanja. Semua benda dah makin mahal. Bila ada teknologi macam ni, ditambah pula dengan harga yang ditawarkan tu sangatlah mampu milik, Mommy memang sokong sangat-sangat! Bukan senang tau orang macam Mommy yang tak kerja ni, nak berbelanja. Kena bijak! Jadi, jom scroll Shopee Apps ni. Serius, sampai tak tahu nak shopping apa. Berdarah mata tengok murah-murah belaka.

Selamat shopping raya!

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

31 Comments

  1. Wife saya baru terjebak dengan shopee. Murah sana sebab free postage & postage ditanggung partially oleh shopee dan buyer. Jimatlah jugakkan shopping di sana. Nasib baik budget kurang takdelah shopping sana hanya window shopping. 11street dan lazada wife dah jarang buka asyik ke app shopee je.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.