PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 | GEMPAK GILER!

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 - 2

Photoshoot Raya KBBA9 2017 gempak giler beb!! Sekali lagi, Mommy berpeluang sertai photoshoot raya kbba9 buat kali kedua. Tahun lepas, Photoshoot Raya KBBA9 bertempat di Matic, tahun ini, satu lagi tempat menarik kami terjah iaitu di Muzium Warisan Melayu, UPM!!

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 - 1

Jam 630 pagi Mommy dah bertolak dari rumah. Haa punya takut sampai lambat. Tak nak #mua tertunggu-tunggu satu hal. Tak nak majlis start lambat lagi lagi satu hal. Sebab tu kena punctual.

7.30 pagi dah start mekap. #mua Mommy hari tu ialah Akid Anuar, seorang surirumah dan juga makeup artist sepenuh masa. Mommy letakkan harapan tinggi untuk hasil tangannya. Hehe..

Dan Mommy antara yang terlambat juga siap. Hahah.. Lama betul mekapnya. Teliti juga la orangnya. Akhirnya jam 10 pagi.. ini hasilnya. Sweet gitu temanya. Hehe.. Terima kasih Akid sebab sudi mekap Mommy hari ni. Kalau berminat dengan hasil tangannya, boleh terus whatsapp je beliau. Nanti kang Mommy bagi contact dia eh..

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017
Pergi tanpa sebarang mekap. Hehe. Muka suci, sembap dan masih sleepy. Ekeke

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 DI MUZIUM UPM!

Jujur ku akui, Muzium UPM ni subhanallah cantik giler. Kawasannya luas, memang cantik ya ampun dengan adanya pulak rumah-rumah tradisional tu.

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017
Kredit gambar : Athirah

Di sinilah tempat kami posing ramai-ramai dan juga berpeluang makan tengahhari di dalam rumah ini.

Posing-posing lagi selagi boleh.

Cantik betul kawasan nih..

Thanks yang sudi berselfie gitu..

Tq umminani sudi jadikan i model sekejap. Hehe..

Ini baru unofficial photographer yang tolong snap. Tak sabar tunggu yang official pulak. Hehe..

Nak stori sikit pasal baju Mommy ni. Kalau orang lain, dapat sponsor dari butik2 jenama, Mommy pula dapat sponsor dari 2 wanita kesayangan Mommy. Iaitu mak & mama. Mama belikan kain ini di Indonesia dan serahkan kat Mak untuk dijahit. Mak tailor di kampung.. Dorang la rancang berdua ni. Terharu betul. Terima kasih mak & mama..

TEMPAT CANTIK DAH, ADA PULAK PHOTOGRAPHER LETOP MELETOP BEB!!

Dan korang nak tahu tak apa yang paling Mommy teruja hari tu? Photographer untuk event kami hari ni bukan calang-calang beb! Siapakah beliau? Haaa. Beliau yang Mommy maksudkan ialah Wan Izhar Abu Bakar. Gempak beb.. Pernah menang sebagai pereka dalam Anugerah Kulit Album Terbaik (Stacy) di AIM2014. Tak sempat pula nak ajak selfie ye Encik Wan. Malu pun ye. Hikhik.

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017
Kredit gambar : Saidila

Tak sabar tunggu hasil bidikan Wan Izhar ni.. Memang tepatlah seperti yang dikata yang jurugambar kami hari ni memang pro habis! Yang kekok nak bergambar tu, dah tak jadi kekok dengan hasil tunjuk ajar beliau. Superb!

Jejaka #KBBA9

Wanita #KBBA9

Gempak habis!! Selepas sesi ni, Mommy berpeluang shoot secara personal pula. Kalau cun, leh jadi profile picture setahun. Hahahaha..

PENAJA PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017

Sebagai salah seorang ahli Kelab Blogger Ben Ashaari, Mommy rasa sangat bertuah dan sangat berterima kasih kepada semua pihak penaja yang terlibat dalam Photoshoot Raya KBBA9 2017 ini. Antaranya ialah:

  • Penaja Tempat & Makanan ala Kampung sedap sangat – Muzium UPM, Cafe UPM. Dengan pesanan, serius nak pergi repeat makan boleh tak? Hihi.. bertambah-tambah makan hari tu. Daging salai masak lemak.. ayam masak sambal ke kicap eh? Sedap giler..
PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 - 4
Kredit gambar : AznanSD
PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017
Bertopi, Wan Izhar. Kredit gambar : Ujang
  • Penaja busana
    • YB Shehan – Mentua (beli kain dari Indon) & Mak (jahitkan)
    • Lan – @bajumelayuslimfit
    • Afiq – Haqqi
    • Moha – @niqavie_exclusive
    • Saidila – Aizaara Couture / Djooba
    • Kak Laila – Cik Kiah Tailor / Aizaara Couture
    • Rozita – Butik Farisha Hana
    • Qaseh – Haqqi
    • Ujang – @butikpenmerah
    • Shailla – @byfaradila
    • Syima – @bynanienazyracollections
    • Bella – @hanatajuddin
  • Make up Artist yang terlibat
    • YB Shehan by @akid.anuar (Whatsapp 0136123767)
    • Saidila by @m.u.a_byilahamzah
    • Athirahassin by @alinaothman
    • Shazillah Sani by @makeupbyninanizam
    • Syima by @afifahbakri
    • Mas by @yayabebeh.makeup
    • Nina Mirza by @lizamahizan
    • Ema by @jemarikuct_aischa
    • Moha/Kecik/Azura/Ieta/Fiza/Yanty by @theblushguru
    • Dell by @afifahbakri
    • SS dan Hanani by @faeezah_pija
    • Qaseh / Sueizza by @hamidahmatshafie
    • Ayue by @emily.aisya
    • CikMa QueAchmad by @nyonyahanna
    • Kak Laila @kartina_khanib
    • Azni @byezzaharon
    • Cik EN by @elsbyeliyana
    • Bella by @surayasufian
    • Yanie by @sitinurfatehah
    • Nadia Johari by @lindaus
    • Umminani / Ujang : @lilybeautyfacial
    • Yulia Fajrin by @nurfahazliani

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 - 2

  • Penaja ‘kuih raya’ iaitu K.Roger’s Butter Cookies, terima kasih Encik Amin dan;
  • Penaja Waazu Sanitizer & Disinfectant, spray serbaguna yang sangat berguna untuk Mommy hari tu. Spray je terus segar. Panas masa tu.. Terima Kasih Puan Noreen (018-3675119)

PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 - 5

Dan akhir sekali, tak lupa untuk semua ahli KBBA9, terutamanya founder KBBA9, Ben Ashaari.. terima kasih untuk hari yang gempak dan best sangat-sangat ni. Kalau ada salah dan silap dari Mommy, harap maaf la ye. Mommy sebenarnya masa tu mood kelaut sebab migrain sesangat! Haih.. telan panadol baru ok lepas tu.

Apapun, Mommy harap, tahun depan dapat join lagi untuk photoshoot raya KBBA9 2018. Inshaa Allah. Amin.

21 Replies to “PHOTOSHOOT RAYA KBBA9 2017 | GEMPAK GILER!”

  1. Part makan ala kampung tu sangat menggamit memori daun pisang waktu jalan2. Berdua jalan kaki saat turun hujan. Hahaha

    1. Betul tu afiq. Mmg teringat rumah atok la rumah kayu gini. Hehe. Takyah kipas. Rileks je

  2. masak lemak diapowerrr….

    1. Btui. Ish.. kna p upm lagi ni. Heheheh

  3. Seronok berphotoshot walaupun badan letih tapi puas hati

    1. Betul tu. Btw.. suka sgt tgk wife rain. Comel n seri sgt..

  4. Puas hati Photoshoot Kali ni, meriah gilerssssssss

    1. Ha kan.. tu la.. syok betul..

  5. Photoshoot kali ni memang best, terbaik.
    Lokasi, makanan dan jurugambar semua terbaik, tak sabar nak tengok hasilnya!

  6. Twrbaik kak she .. akhirnya jumpa jgk kitee

    1. yeay. qaseh comeyy

  7. Punya sayang nak buang makeup, pi tgk wayang lepas tu pun sakan tahan pakai bulu mata panjang berjela tu hahahaha

    1. tu la pasai. tahan pakai smpai kt umah. migrain pun migrain lah. hahaha

  8. patut shehan macam takde mood je aritu..

  9. Tapi berjaya juga akhirnya berphotoshootkan walaupun dgn mood yg tak berapa baik tu. Terbaiklah shehan.

    1. Huhu. Tahan gila kak. Pdhl rasa nk pecah sgt dah kepala.. ubat xde..

  10. Memang meriah..ala2 kampung gitu

  11. semua nampak segak dan cantik . makan pun sedap. terasa macam betul2 raya. hahaha. cuma takde sesi mtk ampun mintak maaf

  12. Penat tapi seronok. ..

  13. Semua nampak cantik sangat hehe

    1. Tunggu gmbr plak.. x sbrnyaaa

Leave a Reply

CommentLuv badge