JANGAN SALAH PILIH BABY CARRIER

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Zaman Babywearing ni dah lama Mommy tinggalkan. Tapi ilmu mengenai kepentingan baby carrier memang Mommy tak lupa. Mommy sedia untuk kongsi. Pengalaman carry Hannah & Ariq dari seawal usia 3 bulan sehingga 3 tahun, buat Mommy rasa bangga menjadi salah seorang ibu yang pentingkan cara mendukung anak dengan betul.

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL 2

Mommy ada group bisnes tau. Dulu, siapa je yang post pasal Fake Carrier, awal-awal lagi dah kena block dengan Mommy. Tak sanggup nak subahat dengan memperjudikan nyawa anak-anak yang tak berdosa.

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Kenapa Mommy cakap macam tu?

Sebab.. masa Mommy masa aktif dengan babywearing ni, dah macam-macam kisah Mommy dapat tahu. Baby koma sebab jatuh dari carrier. Kenapa? Buckle patah. Allahu. Carilah yang betul-betul dijamin dari segi kualitinya. Biar mahal, asal puas hati.

Bukan sekejap Mommy guna.

Yup. Bayangkan.. 2 generasi tau Mommy guna SSC tau. Dari Hannah sampai Ariq. Serius. Mudah pergerakan, tak lenguh dan anak-anak nyenyak tidur tau. Jadi, bukan Mommy sengaja nak promote suka suka hati. Mommy cakap berdasarkan pengalaman Mommy.

Daddy pun puas hati dan tak menyesal laburkan duit untuk beli SSC. Sebab dia tukang dukung kalau keluar. Hehe. Untuk Mommy plak, masa dorang ni kecil, korang bayangkan, mana nak pegang beg untuk anak ke tadika, nak bawa beg sendiri lagi, nak dukung anak, nak turun tingkat 4 takde lif. Fuh.. Kalau takde SSC ni, menangis woo nak panjat naik masa balik kerja. Letihhh..

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL 4

Say NO to fake, crotch or narrow carrier, front carrier.

Please! Educate yourself.

Apabila dah memiliki babywearing sesuai, antara rules yang patut dititiberatkan ialah seperti di bawah.

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Ada beberapa kategori carrier yang korang perlu tahu dan boleh pilih mengikut keselesaan dan umur.

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL 3

Pilihan carrier ergonomik untuk anda..

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Mommy lebih suka SSC kerana ia selesa & mudah digunakan.

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL 5
Ergobaby Organic Carrier – Rose Harmony

Antara sebab-sebab lain yang mendorong Mommy memilih SSC ialah kerana:

  • sangat praktikal digunakan untuk dukung anak
  • anak lebih selesa dalam posisi memeluk kita
  • anak lebih selesa tidur dalam dakapan kita
  • mudahkan pergerakan kita ketika shopping atau buat kerja rumah
  • jimat ruang untuk menyimpan di dalam kereta jika dibandingkan dengan stroller
  • sejuk dan selesa kepada si pemakai iaitu kita sendiri (tak sakit pinggang / belakang)
  • kaki anak dalam posisi M (lebih ergonomik)
  • cantik & masih stylo digayakan walau mendukung anak seperti Ergobaby Original Carrier dari Ethissa ini.
CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL 6
Ergobaby Original Carrier – Red

Jangan salah pilih!

Kenapa bahaya??

1. Carrier yang menghadap hadapan (Front facing Carrier)

2. Crotch Carrier

TIPS : Pilih carrier Ergobaby carrier yang disahkan selamat.

The Ergobaby Original Carrier has been acknowledged as a “hip healthy” product by the International Hip Dysplasia Institute. Ergobaby’s baby carriers are comfortable, ergonomic, and safe for baby’s hips.

3. Baby Sling

Sedangkan cara yang sebetulnya begini..

4. Fake Carrier

Macam-macam kes boleh jadi kes tanpa disangka-sangka. Buckle patah, tercabut apa yang tak sepatutnya. Mangsanya? Aduh..

Ada yang cakap, hold la walau baby didukung dalam carrier tu. Of course sayang, at least KENA PANDAILAH cari yang secure dari segi kualiti tu. Jadi, tak perlu risau sangat. Kalau yang fake ni, tiada pengesahan dari segi kukuhnya buckle tu contohnya, macam mana? Hmm..

Jayne Mansfield – Carrying a baby is the most rewarding experience a woman can enjoy.

Mommy pada mulanya memang rasa berat nak beli SSC tau. Sebab harganya tu. Tapi percayalah, pelaburan itu tak sia-sia. Mommy sanggup menabung untuk dapatkan SSC untuk anak Mommy. Yang bestnya tahan lama. Dan masih boleh digunakan sehingga sekarang tau. Memang berbaloi!! Memang sayang giler kalau nak jual. Simpan je lah..

Korang pejam je mata & terus dapatkan SSC ni. Selepas korang dah lama guna, korang akan faham maksud berbaloi yang Mommy cuba sampaikan.

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

24 Comments

    • bbaloi dkna.. by 3m dah boleh pakai ssc terus. kena letak bantal sket sbb kecik sket. dlu beli infant pillow n letak bwh tu. skrg dah ada padded rsnya.. so 3m bleh terus pkai ssc..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.