WELL DONE HANNAH. GOOD START!

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi.. Tak sia-sia setiap hari Mommy nasihat suruh Fokus Fokus Fokus! Good Job Hannah. Patut la bila tanya how’s exam? Ok je. Senang. Amboi. Bila Mommy check paper.. kebanyakan yang salah tu lebih kepada clumsy. Huhu.  Kedudukan dalam kelas pun not bad. No 6 daripada 40 orang. Alhamdulillah. Takpe.. banyak masa […]

AKTIVITI / PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD

PERMAINAN UNTUK KANAK-KANAK ADHD ADHD – Kanak-kanak ADHD mempunyai daya tumpuan singkat, bersikap hiperaktif dan luar jangkaan. Gejala ini menyukarkan kanak-kanak memberi tumpuan dan menghabiskan sesuatu tugasan. Mereka sering mengalami kesukaran dalam menumpukan perhatian di dalam kelas dan bersosial dengan kanak-kanak lain yang sama usia. Penglibatan dalam permainan dan aktiviti yang sesuai dapat membantu kanak-kanak […]

ADIDAS FOR MOMMY! | #GooseySelfie

Dulu.. lama dulu.. Mommy ada join satu pertandingan selfie. #GooseySelfie namanya. Seronok main apps tu. Sempena pembukaan MyTownKL shopping mall. Masukkan gambar.. edit sikit letak mulut goose tu. Pastu share. Senang giler.. Nah.. semua pic masa Mommy kat Korea. Hehe.. Dan baru-baru ni.. telah diumumkan pemenangnya. Ramai juga yang menang sebenarnya dan Mommy pula dapat […]

JANGAN SALAH PILIH BABY CARRIER

CARA PILIH BABY CARRIER YANG BETUL

Zaman Babywearing ni dah lama Mommy tinggalkan. Tapi ilmu mengenai kepentingan baby carrier memang Mommy tak lupa. Mommy sedia untuk kongsi. Pengalaman carry Hannah & Ariq dari seawal usia 3 bulan sehingga 3 tahun, buat Mommy rasa bangga menjadi salah seorang ibu yang pentingkan cara mendukung anak dengan betul. Mommy ada group bisnes tau. Dulu, […]

TERINGIN NAK PANGGIL ABANG.. TAPI..

. . . Geli. Hahahaha. Seboleh-bolehnya, Mommy akan elak memanggil semua orang yang lebih ‘dewasa/tua’ dari Mommy dengan panggilan abang! Serius! Setakat ni, hanya abang kandung Mommy je yang Mommy panggil abang. Selain dari tu, erm.. jap.. oo abang2 ipar tapi sambung nama dorang la. Tapi, kalau boleh elak, elak juga. Hahahaha.. Suami pun.. Bam […]

RESTORAN MAKANAN JEPUN HALAL DI BANGI – KONICHIWA CAFE

RESTORAN MAKANAN JEPUN HALAL DI BANGI - KONICHIWA CAFE (19)

KONICHIWA CAFE, BANGI – MUSLIM JAPANESE, WESTERN, LOCAL CUISINE.. MACAM-MACAM2 ADO!! Hebat dan kagum dengan idea bijak pemilik Konichiwa Cafe di Bangi untuk membuka Restoran Masakan Muslim Jepun yang pertama di Malaysia berkonsepkan sajian masakan Jepun, Barat & Tempatan di bawah satu bumbung. Ini berjaya memikat hati Mommy sebagai peminat makanan Jepun tegar. KONSEP RESTORAN Berpeluang […]

DALAM BANGI PUN BOLEH SESAT?

Nak dijadikan cerita.. Mommy ada Food Review best giler hari ni. Nape best? Uols tengok je gambar ni. Teaser Mommy bagi.. Haaaa. TERLIUR KE??? Yang bestnya, ni memang gempak dari tempat yang selalu Mommy makan. Macam2 adoooo.. Itu baru sikit.. tunggu next entry Mommy cte ok.. Ok bab sesat tu sebenarnya bukanlah sesat. Cuma Maps […]

ENTRI KERJA vs ENTRI PERSONAL

ENTRI KERJA vs ENTRI PERSONAL

ENTRI KERJA vs ENTRI PERSONAL – Dua-dua sebenarnya mencabar bagi Mommy. Entri Kerja, satu perlu mengikut kehendak client dan kepentingan hebahan kepada pembaca kita. Samada sampai, atau mempengaruhi pembaca atau tak. Perangai Mommy, bila menulis sesuatu, bukan simply tulis bagi siap, dah. Tutup PC. Tak, Mommy tak puas macam tu. Entri personal pula, pembaca selalu menginginkan […]

BILA ALLAH NAK UJI SABAR..

Hannah demam hari ni. Mommy sedar jam 5 pagi sebab nak kejut dia bangun buat kerja sekolah. Bila rasa badan.. aduh.. panasnya! Terus mandikan dan suruh dia rehat je. MC dari sekolah pagi dan petang. Merengek tak henti. Pening kepala memikir kerja opis bertangguh. Tapi anak lebih penting. Tolak tepi kerja hari ni. Biar je […]

TUMPANG GEMBIRA. MEREKA MAKIN HEBAT

pertandingan blog seo mham

Makin hebat rakan-rakan KBBA umumnya dan rakan seguru SEO khasnya, apabila berjaya buat kali kedua dalam contest blog SEO. 2 kali juga Mommy menyertai tapi nasib tidak menyebelahi Mommy. Tiada rezeki. Tahniah buat Shiqeen Sattar & Saidila yang menang berturut-turut dalam contest blog SEO anjuran MHAM. 1. Shiqeen Sattar Kegigihan seorang wanita yang bernama SS […]