Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

ETHISSA : KEDAI ONLINE BARANGAN BAYI YANG AWESOME!

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Ethissa

Hai korang. Dulu kan, masa Mommy ada baby kecil, macam-macam jenis kedai dan website Mommy terjah. Even sampai sekarang pun masih ada habit tengok website barang Baby tau. Seronok woo. Kalau tengok yang berkenan, mula la fikir, ada bajet tak bulan ni. Huhu. Kalau barang-barang mahal pula, cepat-cepat bagitau Daddy. Kihkih.

Baru-baru ini, Mommy ada terjah 1 website best ni. Ethissa namanya. Perasaan pertama bila terjah tu, pergh..

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Awesome! Kenapa Mommy cakap awesome? Sebab baru sekali je Mommy melawat laman web Ethissa.com.my ini, terus Mommy jatuh cinta. Rasa macam nak beranak lagi satu. Heee. Seriussssssss!

Terus rasa nak ada baby lagi. Tunjuk kat Daddy, dia cakap, haaaa.. mula la tu. Nak berangan ada baby lagi. Kahkah.. Hey.. mana tahu. Tetiba dapat kembar ke? Nak pula kembar macam ni..

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Giler taknak? Best woooo. Hahahahaha..

7 KELEBIHAN ETHISSA – ONLINE BABY SHOP

Pertama kali lawat laman web ni pun Mommy dah mula jatuh cinta. Kenapa laaaa masa Mommy ada baby kecil dulu, takde website ni. Heee. Kenapa Mommy cakap laman web ni Awesome??? Ini antara kelebihan yang Mommy nampak..

1. WEBSITE SUPER CANTIK, KEMAS DAN LAJU!

Mommy browse guna handphone je mulanya. Kemas dan cantik! Dan paling penting untuk sesuatu website ialah kelajuan! Cuma klik, klik dan klik je semua pilihan yang ada, terus dapat result.

2. FRIENDLY WEBSITE MELALUI PC DAN MOBILE

Ethissa agak friendly-user. Laman Web ini kategori responsive, memang mudahkan kita untuk untuk akses sama ada melalui pc atau mobile. Mudah je nak pilih satu demi satu jenis produk yang ditawarkan.

3. PRODUK BERKUALITI PREMIUM

Semua produk yang ditawarkan adalah barangan yang sangat disyorkan dan dipercayai. Contohnya produk jenama Buds, Storksak, Skiphop. Memang terkenal jenama-jenama tu..

Jom tengok apa yang ada di laman web mereka:

i. BABY CARE – Bibs, Diapers, Skin Care & Hygiene

Bibs – Buat pertama kali Mommy teruja tengok Bibs berjenama Cheeky Chompers yang bukan sahaja dijadikan Bibs, tetapi ada Teether di hujung Bibs tersebut.

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Air liur meleleh, takdehal. Ada teether pula tu untuk anak-anak gigit. Comel!!

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Skin Care & Hygiene – Semuanya Organik dan selamat!! Antara jenama hebat yang ditawarkan ialah Buds Organics, Butt Naked Baby, Four Cow Farm dan Little Innoscents.

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome-4

Four Cow Farm

Best kan?

ii. ON THE GO – Baby Carrier, Diaper Bag & Toddler Backpack

Baby Carrier – Jenama Ergobaby sangat terkenal di kalangan babywearer. Oh Mommy pun pengguna tegar carrier untuk kedua-dua anak Mommy. Ethissa, selaku retailer sah Ergo, ada menawarkan Ergo Carrier. Yang penting, original dan ada waranti 1 tahun, jadi korang tak perlu risau.

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Ergobaby Organic Carrier – Zen

Diaper Bag – Ada 3 jenama diaper bag yang ditawarkan Ethissa iaitu Skip Hop, Storksak dan Vilah Bloom. Ethissa juga merupakan retailer sah untuk produk-produk ini. Dijamin GENUINE PRODUCT!! Bila tengok satu persatu, jatuh hati betul Mommy tengok Vilah Bloom. Eh.. Storksak pun lawa. Ah sudah!!

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Skiphop

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Storksak

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Vilah Bloom

Lawa-lawa kan? Ada pelbagai design dan warna di laman web untuk mudahkan korang memilih. Nak yang mana eh? Lalalala..

Toddler Backpack – Pertama kali Mommy pandang backpack mini jenama Elodie Details, terus rasa nak grab 1. Oh please! I  want one! Too cute!

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome

Elodie Details

iii. PLAYTIME – Toys

Tak ketinggalan, Ethissa juga menawarkan pelbagai pilihan mainan untuk anak-anak. Jenama pilihan yang ditawarkan sangat menarik dan ada yang pertama kali Mommy baru kenal, kecuali Skip Hop sebab Mommy pernah beli produk tersebut. Memang kualiti superb! Antara jenama produk premium yang ditawarkan ialah Kippins, Label Label, Maud N Lil, Skip Hop, Stephen Joseph dan The Gro Company.

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome-toys

Cuteness Overload!

4. PRODUK UNIK

Ethissa menawarkan produk yang agak unik dan sangat menarik, dimana tak semua kedai online ada menjual produk tersebut contohnya Kippins, Maud N Lil, Vilah Bloom Diaper Bag dan Elodie Details Toddler Bags yang Mommy tunjuk di atas.

ethissa-kedai-online-barangan-bayi-yang-awesome-

Kippins

5. TRANSAKSI MELALUI PAYPAL

Paypal merupakan payment processor online terbaik di Internet. Transaksi paling selamat dalam menggunakan kad kredit kalian. Kita cuma linkkan kad kredit/debit kita dengan paypal sahaja. Selepas itu, setiap kali urusniaga dibuat, kita dah tak perlu dedahkan sebarang maklumat kad kredit kita lagi. Selamat kan gitu? Jadi, sekiranya online shop seperti Ethissa meletakkan Paypal sebagai pilihan bayaran, pembeli tidak perlu risau tentang keselamatan transaksi kad kredit mereka. Mudah dan selamat.

6. TIPS KEIBUBAPAAN

Ethissa juga melengkapkan laman webnya dengan tips keibubapaan melalui artikel mereka. Banyak tips yang dikongsikan terutamanya mengenai kesihatan, isu-isu yang ibu bapa biasa hadapi dan pelbagai tips mengenai aktiviti yang menyeronokkan yang boleh dilakukan ibu bapa.

7. MUDAH DIHUBUNGI

Kelebihan laman web ini lagi ialah kita dapat berhubung dengan pihak Ethissa secara pantas melalui 3 platform utama iaitu melalui On site Tidio Chat, Facebook Messenger dan Whatsapp. Super friendly pulak tu. Trust me!

PROMOSI

Berita best ni! Setiap minggu, 9 item akan dipilih dan diberi promosi gempak punya  di laman web Ethissa. Wajib bookmark BEST DEALS dorang ni. Jom terjah dan dapatkan pos percuma untuk pembelian RM120 ke atas.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 thoughts on “ETHISSA : KEDAI ONLINE BARANGAN BAYI YANG AWESOME!”

  1. Perghhh… Dulu punya payah mau cari website utk produk baby…

    1. YB Shehan says:

      Best kan.. rambang mata

  2. Akupenghibur says:

    wahhh nampak menarik websitenya..bagus untuk persiapan bakal ibu bapa..
    Akupenghibur recently posted…Passion Dtox Membantu Membuang Toksin Dalam Badan Secara SihatMy Profile

    1. YB Shehan says:

      Yup. Best sbb unik2 gk..

  3. Kebetulan sgt tgh hunting barang baby.. byk web yg dulu dah xde..

    1. YB Shehan says:

      Huhu. Good timing

  4. cantiklah storksak bag tu… omg!
    shiqeen sattar recently posted…Terima Kasih The LifeCo Phuket !My Profile

    1. YB Shehan says:

      Yup. Bknan dr zmn mnyusu lg. Huuu

  5. Lisa says:

    Boleb book mark dlu la mana tahu thn depan dh ada anak . Ehhh
    Lisa recently posted…Pengalaman Cabut Gigi Bongsu Di Klinik Pergigian MajesticMy Profile

  6. umminani says:

    wah..ini boleh terover shopping ni
    umminani recently posted…JUZQ30 bantu Ummi jana pendapatan sampinganMy Profile

  7. Lawanya toddler backpack tu. Ni kalau ada baby mmg terbabas bershopping ni hehe
    Mama Kembar 3 recently posted…Mama dan Minyak Wangi…My Profile

  8. anuar says:

    Hahaha..
    Good luck..
    Boleh berusaha untuk dapatkan anak kembar..
    Manalah tahu ada rezekikan?
    anuar recently posted…Exam Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41 (PTD) pada 23 November 2016My Profile

  9. yanieyusuf says:

    berkenan betul dengan beg vilah tu.. harga boleh tahan jugak.. huwaaa kne kumpul duit ni..
    yanieyusuf recently posted…D’Kayangan Steamboat Grill Best Di Shah AlamMy Profile

  10. Nadia johari says:

    haishh..dah nampak website ni memang terus pergi..lagi2 barang baby
    Nadia johari recently posted…PERBUATAN FARIZA YANG MENYENTUH HATI SEORANG AYAHMy Profile

  11. wah keren2 nih perlengkapan baby nya.. jadi pengen buruan punya baby nih..

  12. Miminadam says:

    Betul2 rambang mata niii

  13. lisa says:

    Rasa nak beranak ..ehh ahhahaa thn depan insyaallah..
    lisa recently posted…Promosi Percutian Akhir Tahun MurahMy Profile

    1. YB Shehan says:

      Thn dpn gigih usaha kuat ye.. next year tu br dpt bsalin. Hii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!