ORIENTASI TAHUN 1 HANNAH DAMIA

Published on :

Isnin lepas, 28112016, jam 8 pagi kami dah berada di sekolah untuk orientasi tahun 1 Hannah Damia. Kemas Hannah bertudung dan berbaju sekolah rendah buat kali pertama dan menggalas beg Elodie Details dari Ethissa yang sangat comel dan secure. Expectation : Hannah akan jalani peperiksaan dan akan dibawa lawati sekolah dan belajar membeli makanan, etc. […]

TEMA KEK POKEBALL UNTUK BIRTHDAY KE 4 ARIQ EMIR

Published on :

Tadaaaaaaaaa.. Untuk harijadi Ariq yang ke 4 tahun ini (28112016), tema kek pokeball menjadi pilihan Mommy. Sebab apa? Sebab dia sangat suka Pokemon. Korang nak tau tak siapa yang selalu main Pokemon Go Mommy dulu? Haa.. Ariq la orangnya. Hannah prefer Pokemon Go akaun Daddy punya sebab lebih power. Hahaha. Sedar tak sedar, level dah […]

PROMO SYOK GILER BANGI WONDERLAND!

Published on :

BANGI WONDERLAND ADA PROMO SYOK GILER | Dah rancang nak ke mana cuti sekolah ni? Hari tu Mommy ada kongsi 5 tempat menarik untuk ibu bapa bawa anak-anak bercuti sepanjang cuti sekolah ni. Dan kali ni Mommy nak ajak ibu bapa bawa anak-anak ke satu tempat yang memang menarik. Dekat je. Bangi Wonderland!! Tadaaaaaa. Terletak […]

LIRIK DIRGAHAYU – FAIZAL TAHIR & DATO CT (OST LARA AISHAH)

Published on :

Wooo. Gabungan mantap bagi Mommy. Haish. Dua-dua Mommy minat. Mommy tahu lagu ni pun melalui rancangan Meletop baru-baru ini. Sekarang dah jarang sangat dengar radio. Al maklum la pergi kerja dengan motor je, memang sah la takde radio. Agak ketinggalan untuk dengar lagu-lagu baru. Lara Aishah tengah hot kat tv kan? Ke dah habis? Ahaha. […]

petua-rambut-gugur-tyzara-syampoo-review

TYZARA – SYAMPU UNTUK RAMBUT GUGUR | REVIEW

Published on :

Korang.. pernah tak alami masalah ni? Rambut gugur? Rambut kusut dan jarang? Masalah gatal dan kelemumur di kepala? Rambut kusut dan pecah? Penuh rambut dalam bilik air, lantai rumah? Semakin hari semakin botak? Pengalaman rambut gugur lepas bersalin dilalui oleh Mommy dari dulu hingga sekarang. Salah satu musuh utama rambut gugur ialah kelemumur. Masalah kelemumur […]

penyakit-asma-minyak-herba-asmak-wajah-baru

PENAWAR ASMA : MINYAK HERBA ASMAK BERWAJAH BARU

Published on :

Pernah dengar seseorang merungut sesak nafas kerana asma? Atau ternampak seseorang menggunakan ubat sedut (inhaler) untuk membolehkannya bernafas? Teringat masa Hannah kecik dulu, selalu sangat diserang batuk selsema. Siap pernah guna inhaler juga. Yang paling merimaskan Mommy ialah kahak. Kahak terlalu degil sampai kadang-kadang tu pergi klinik untuk nebulized. Masalah asma, semput dan lelah ni […]