PLAY-DOH GIVEAWAY : SENANG JE NAK MENANG PERCUMA!!

PLAY-DOH GIVEAWAY | Hai.. Hari tu Mommy ada share tentang permainan yang best sangat untuk Hannah iaitu, Play-Doh. Rupanya, dengan permainan Play-Doh tersebut, banyak sangat kelebihan yang Mommy & Hannah dapat. Memang tepat pilihan Mommy yang Play-Doh dijadikan hadiah harijadi Hannah.

Suka betul Hannah. Dari hari mula dia dapat Play-Doh ini, hari-hari minta Mommy temankan dia main. Mommy tak kisah, tapi dalam masa yang sama, Mommy sentiasa tekankan keperluan untuk kemas semula semua alatan selepas bermain.

SENANG JE NAK MENANG PERCUMA!!

Mommy ada 1 berita gembira untuk pembaca blog Mommy. Kalau Mommy tanya ibu bapa sekalian, agaknya nak tak set Play-Doh percuma?

Nak? Betul ni?

Harga set Play-Doh ini ialah RM139.90 tau.. Nak dapat secara percuma ke tak??

play-doh-giveaway-senang-je-nak-menang-percuma

Boleh. Ada 2 je syarat yang korang semua perlu buat. Cuma Share & Komen!

1) SHARE entri PLAY-DOH GIVEAWAY ini ke Facebook masing-masing & letakkan hashtag #ybshehanplaydoh dan #playdoh60my di post fb anda tu.. Senang nak trace (public post tau).

2) KOMEN di bawah blog ini KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET ini & letakkan EMAIL anda sekali untuk Mommy hubungi ye..

MUDAH JER..

Pilihan pemenang secara random.

Pesanan : Hadiah perlu dituntut di pejabat GO Communications. Alamatnya ialah GO Communications, S111 & S112, 2nd Floor Centrepoint, 3 Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya, Selangor.

Jika gagal tuntut, Mommy akan pass hadiah kepada nama yang lain ye.. Terima kasih.. 🙂

35 Replies to “PLAY-DOH GIVEAWAY : SENANG JE NAK MENANG PERCUMA!!”

  1. ok nak japg post kt fb
    shiqeen sattar recently posted…Tips Pengurusan KewanganMy Profile

  2. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET ini kerana saya teringin nak main playdoh. Dah lama tak main playdoh sejak besar ni. Tapi playdoh yang saya main dulu hanya berharga seringgit. Kali ini saya mahu main playdoh yang mahal pulak.

    Kekapas@gmail.com

  3. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET ini? Sebab saya dah lama tak main playdoh semenjak jadi dewasa. Jadi saya teringin benar nak main playdoh yang mahal untuk menjentik kenangan pada wkatu kecil dahulu yang hanya main playdoh yang murah berharga seringgit.

    Kekapas@gmail.com

  4. Wowww cantik ye set playdoh hannah…teruja tengok!

  5. Siti Nurulhana Abdul Razak says: Reply

    Saya nak Play-Doh Town Firehouse Set kerana ianya dpt mengajar anak saya iaitu Nur Zara Sofia yg berumur 3 tahun menajamkan lagi skil pemerhatian & daya berfikir, selain menguatkan otot & koordinasi tangan & mata.

    Dengan bermain playdoh juga anak dapat mereka bentuk, mengenal warna, mencetak, memotong & juga membuat tekstur seperti melalui garpu, syiling dan lain-lain lagi.

    Dan yang paling seronok, ibu bapa turut teruja untuk bermain bersama anak. Masa diluangkan untuk anak adalah saat yang paling berharga & bermakna..

  6. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET..
    sesuai untuk kanak-kanak belajar tentang warna & menarik minat kerana ianya berwarna-warni. Malahan ianya mudah dibentuk & disertakan sekali dengan beberapa mainan tambahan untuk dibentuk atau dicetak, dengan itu, kanak-kanak pasti teruja untuk berimaginasi & bergembira. Play-doh juga tidak berbahaya, selamat untuk disentuh, dipegang & dibuat mainan oleh kanak-kanak.

  7. Kenapa saya nak play-doh town firehouse set sebab saya nak anak2 saya tak bosan dgn permainan yang sama je. Play-doh juga dpt menunjukkan kreativiti anak2 saya dan yang penting biar mereka leka mencipta tak ganggu saya utk memasak.

  8. Bismillah. Saya join.

    Saya nak Play-Doh Town Firehouse Set kerana saya ingin memberi kepada anak saya, Aqil Zafran. Dengan bermain Play-Doh Town Firehouse Set, Zafran akan memicit, menggentel dan mencucuk tanah liat. Aktiviti-aktiviti inilah yang akan membantu menguatkan otot dan meningkatkan koordinasi tangan-mata, dan juga menjana minda dan kreativiti anak saya.

    Email: radhia_87@yahoo.com

  9. KENAPA SAYA NAK PLAYDOH FIRESET?
    Saya nak Playdoh Fireset kerana ianya
    mampu untuk mengasah daya kreatif, melatih daya fikir, membentuk daya usaha serta menyokong perkembangan minda terutamanya untuk kanak-kanak seusia anak saya Qaireen Azzalea.

    Done share di FB.
    shiqeen sattar recently posted…Tutorial Mekap By Qaireen AzzaleaMy Profile

  10. Permainan play doh memang sesuai untuk anak2 lin. Bermain sambil belajar lebih membantu otak mereka berkembang dan berhubung.

    allene.333@gmail.com

  11. Ok sat ai post kat wall

    1. komen sekali ye..

  12. Siti nadzirah binti ismail says: Reply

    KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIRE HOUSE SET INI KERANA DAPAT LIHAT KRETIVITI ANAK SAYA SEAWAL USIA 3TAHUN SUPAYA BANYAK IDEA YG DIA DPT BUAT DENGAN IMEJINASI MENCIPTA APA YG DIA LIHAT .
    CONTOH: BUAT SNDRI FIREMAN, KERETA BOMBA & PERALATAN DLM TOWN HOUSE INI.
    DIA JUGA DPT KENAL WARNA& BENTUK SEBAB SETIAP SET COLLECTION PLAY-DOH AKAN DISEDIAKAN PERALATAN UTK ANK2 & TIDAK BAHAYA DAN TAJAM.
    Saya sebagai ibu sgt mengawasi ank ketika dia sedang bermain.. Sebelum ni sy beli set utk membuat kek &pizza
    Mmg gembira melayan telatah dia.
    Terima kasih shehanzstudio.com sbb sy selalu mengikuti blog ini & menjadi teman utk luangkn masa personal.

  13. Nurul Nadiah Yunus says: Reply

    KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET?

    Sebab permainan playdoh adalah salah satu permainan yang mengasah dan membentuk pembelajaran dan daya kreativiti anak-anak… Malah ia mampu membuatkan anak-anak lupa pada gadget dan mungkin mereka takkan berminat gadget selepas diperkenalkan dengan playdoh ini… playdoh adalah permainan yang sangat-sangat menarik minat anak memperluaskan imiginasi mereka yang sedang dan ingin belajar benda baru…

  14. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIRE HOUSE SET sebab saya boleh hadiahkan anak saya Fariza yang bakal menyambut hari lahirnya yang ke setahun pada 23.10.2016 ni. Teringin permainna play-doh sebab ia merupakan salah satu aktiviti yang boleh dilakukan untuk bonding- time bersama anak yang sememangnya menyeronokkan dan di masa yang sama ia merupakan salah satu cara kita sebagai ibu bapa menyumbang ke arah kekreatifan anak dan perkembangan positif anak.

    email: rockers.sakura@yahoo.com
    Nadia johari recently posted…FARIZA DEMAM LAIN PERANGAINYAMy Profile

  15. Kenapa saya nak playdoh Fireset ?
    Nak bagi kat my little boy , sebab dia memang suka main playdoh ni . mesti dia happy kalau dapat playdoh ori ni . pilihla saya 😛
    lisa recently posted…Yogurt Melawaskan Buang Air BesarMy Profile

  16. Kenapa saya nak playdoh Fireset?
    Sapa tak nak weyy… boleh buat hadiah harijadi Eilhan yang ke -3tahun tak lama lagi. Sesuai sangat untuk usia dia mencipta kreativiti minda dia. Mesti abang kakak dia seronok sebab derang pun tak pernah ada mainan gini. Lagi huru hara, Mama dan Abah pun akan join main sekali. Hahaa…
    Nina Mirza recently posted…Kek Pisang gebu moist lagi.. Resepi gerenti jadi haruslah buat selalu…My Profile

  17. all the best semua…

    1. join la sekali.. 🙂

  18. Bestnya.. nak join jugak.. hihih..

    Kenapa saya nak Play-Doh Town Firehouse Set kerana ingin hadiahkan kepada anak buah untuk mereka bermain sambil meluangkan masa bersama auntie dia. Selain itu dapat menggurangkan kesibukkan mereka bermain gadjet. hihi

    email: yanieyusuf05@yahoo.com
    yanieyusuf recently posted…Malindo Air Sesuatu Pengalaman Yang BaruMy Profile

  19. Wah best nie,anak Kak Sue pun suka..

    Kenapa Kak Sue nak Play-Doh Town FireHouse Set..kerana nak hadiahkan kepada anak Kak Sue nanti dapat bermain dan meluangkan masa bersama dan kembangkan minda dengan idea yang kreatif..

    Email : skabdy@yahoo.com

  20. Kenapa CN nak Play Doh Town FireHouse Set?
    Kerana nak hadiahkan kepada Irfan sebab dia memang suka sangat Play Doh ni. Nak beli mahal sangat. Irfan memang kreatif & CN percaya dengan Play Doh Town FireHouse Set ni, lagi terserlah kekreatifan dia untuk merekacipta pelbagai design. Semoga tercapai impian Irfan untuk dapatkan Play Doh FireHouse Set ni 😉

  21. Saya nak play doh sebab anak suka main playdoh.. Bila main plaudoh anak kurang dh main gajet. Selain meningkatkan daya kreativiti and imaginasi, ia jugak sangat bagus untuk motor skill anak.

    Jadi saya perlu menang untuk bagi anak saya

    Email shareenashaifudeen@gmail.com

  22. Kenapa saya nak Play Doh Town Fire House shop kerana saya ingin berikan kepada anak buah saya.. Disamping tu boleh saya tumpang sekaki..masa kecik-kecik dulu tak merasa main gini.. moga ada rezeki saya… 🙂

    emel : mastura_mohddin@yahoo.com

  23. Rai Ismail says: Reply

    Kenapa saya nak play-doh town firehouse set?
    saya nak play-doh town firehouse set kerana bermain play-doh anak-anak saya boleh mengasah motor skill dengan menguatkan otot-otot tangan, mengawal koordinasi mata dan tangan, membentuk iniginasi dan daya kreativiti serta belajar kemahiran sosial apabila main bersama-sama.

  24. Rai Ismail says: Reply

    Kenapa saya nak play-doh town firehouse set?
    saya nak play-doh town firehouse set kerana bermain play-doh anak-anak saya boleh mengasah motor skill dengan menguatkan otot-otot tangan, mengawal koordinasi mata dan tangan, membentuk imiginasi dan daya kreativiti serta belajar kemahiran sosial apabila main bersama-sama.
    Rai Ismail recently posted…JUS QALBI AL EHSAN MEMBANTU MENGURANGKAN KOLESTROL DALAM BADANMy Profile

  25. Azriniamran says: Reply

    Kenapa saya nak hadiah play doh ni? Sebab utamanya anak saya suka gila main play doh.asal pegi kedai je jumpa play doh dia mesti minta beli play doh. Wishlist pun nak play doh. Tengok video utube pun pasal review toy pun pasal play doh. Ibu dia just cuba nasib. Mana tahu rezeki berpihak dekat ibu dia dapat bagi hadiab dekat anak. Aamiin

    Azriniamran@gmail.com

  26. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET?.. Kerana saya boleh melihat perkembangan otak dan kreativiti anak-anak saya berimaginasi apabila bermain dengan playdoh. Lagi pun ciri-ciri playdoh itu sendiri selamat, lembut, dan senang dibentuk. Anak-anak pasti teruja apabila dapat bermain dengan playdoh bersama set firehouse. Semakin berkembang otak, motor skill serta imaginasi mereka.

  27. Harga mampu tgk sahaja,anak hanya tgk youtube utk kepuasan. Jadi ibu join nih manatau ada rezeki kamu wahai anakku azeyan nur qistina.

  28. Nurazwani Binti Jaafar says: Reply

    KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET?
    Sebab saya belum penah memiliki atau membeli set Playdoh untuk anak2 saya kerana harganya yg agak WOW :p
    Saya percaya playdoh adalah salah satu diantara PERMAINAN ‘Bermain Sambil Belajar’ yang sangat2 sesuai dan selamat utk anak2 lelaki saya yg masing2 sudah berumur 3 dan 6 tahun. Kalo ada playdoh ni, dapat la diorang asah bakat mencipta, bfikir,berimiginasi dgn lebih kreatif lagi.
    Semoga ade rezeki untuk Muhammad Husni Amsyar dan Muhammad Ammar Husni.
    ciwawa09@gmail.com

  29. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET? Hurmmmm… Kenapa saya nak kerana anak-anak saya memang minat bermain dengan tanah liat terutama anak perempuan saya. Dan sebab utama kenapa nak sangat Play-Doh ni kerana bermain dengan tanah liat banyak kebaikannya. Dari sudut Fizikal. ianya dapat menguatkan otot-otot tangan kerana ketika bermain, anak-anak perlu membentuk tanah liat seperti memicit, mencucuk dan menggentel sebelum dijadikan objek. Manakala dari sudut Emosi pula, ianya dapat meningkatkan daya imaginasi dan kreativiti dimana dengan bermain tanah liat, secara tak langsung anak-anak dapat menggunakan kemahiran berfikir untuk mencipta objek atau bentuk binaan yang difikirkan. Selain dari itu, anak-anak dapat mengenal warna ketika bermain tanah liat. Dan yang bestnya dengan jenama Play-Doh ni, ianya bebas dari bahan kimia dan toksid yang merbahaya. Selamat untuk anak-anak kita bermain ☺
    Fiza Rahman recently posted…HP | Introducing the World’s Smallest Inkjet All-in-One PrinterMy Profile

  30. KENAPA SAYA NAK PLAY-DOH TOWN FIREHOUSE SET?

    Sebab saya tak pernah belikan permainan ini untuk anak-anak saya. Bohonglah kalau saya kata tak pernah main tanah liat. Tanah liat mereka biasa main, cuma atas jenama PLAY-DOH je belum pernah. Sebab utama adalah harganya yang diluar skop mampu milik. Tapi saya dengar PLAY-DOH lebih bagus dari jenama lain di pasaran sebab ianya selamat untuk kanak-kanak

    Kalau ada rezeki anak-anak, dapatlah mereka merasai permainan ini atas jenama PLAY-DOH. Kalau ada rezeki tak kemana kan. Apapun terima kasih kerana sudi berkongsi 😉

  31. Jika benar Play-Doh selamat dan tidak berbahaya, saya ingin sangat-sangat Play-Doh Town Firehouse Set ini buat adik Izz sebabnya banyak permainan tidak sesuai buatnya keranan sensitif.

    ekjozbuluh@gmail.com

  32. KENAPA SAYA NAK PLAYDOH TOWN FIREHOUSE SET?
    Saya ingin memiliki playdoh town firehouse set untuk mengembalikan keceriaan dan senyuman anak tunggal saya.Saya harap dengan adanya playdoh town set firehouse ini,saya dan Nur Widad berpeluang menghabiskan lebih banyak masa bersama.Saya juga tidak sabar melihat tahap kreativiti dan daya imaginasi anak saya.Harap playdoh mampu merealisasikan impian saya.

  33. Kenapa saya nak PLAY-DOH Town Firehouse Set?
    saya nak sangat menghadiahkan set ini kepada kedua anak saya yang baru sahaja pergi lawatan ke jabatan Bomba dan Penyelamat, jika mereka dapat bermain dengan set ini tentunya dapat mereka menzahirkan pengalaman mereka melalui Play-Doh yang tentunya akan menggalakan anak-anak saya menggunakan imaginasi mereka untuk mencipta hasil yang tak dijangka!
    rozita recently posted…Rutin ini sentiasa adaMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.