PENING MOMMY..

Cuti Sekolah!! Asal ada perayaan, Mommy dah risau dah. Dan yang terbaru, semalam. Hannah bawa balik buku info untuk sign. Perihal cuti sempena Deepavali. Cuti bermula 28 Oktober sehingga 1 November.

Seriously?

Maka, Mommy pun jenguk la kejap takwim sekolah. Takde plak tanda-tanda kena cuti. Bila tanya teacher, ia atas arahan KPM.

Siasat lagi.. Ok betul.. Memang layak dapat 3 hari CUTI SEKOLAH!

pening-mommy-cuti-sekolah-sambut-deepavali

Puas hati. Dah ada jawapan. Tapi, satu je masalah sekarang. Day Care! Takkan Day Care tutup? Bulan 12 contohnya, cuti sekolah, tapi day care tetap ada. Tapi ni.. Day Care pun tutup??!! Bukannya Public Holiday. Haih. Kalau Public Holiday, dengan kami pun cuti, xde la masalah. Ini?

Nonsense!

Check tadika berdekatan, day care berjalan macam biasa. Ni ambil kesempatan ke apa ni? Hmm..

5 Comment

  1. pulak dah…melampau kan kadang2 daycare..saje ambik kesempatan budak sekolah cuti dia pun nak cuti..sepatutnya mana bolehc amtu..sebab mak pak keje kan?huhu
    Chekgu Azrine recently posted…School Camping @El Azzhar Camp, Morib ~ Time to Say Goodbye | Singgah Pantai MoribMy Profile

    1. ntah la kak. serabut pk sbb dah xde cuti. adeh

  2. Bawak je anak tu pergi tempat kerja.. ehehe
    Afif Rayyan recently posted…Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2017 OnlineMy Profile

    1. klu boleh, mmg bawa. sobss

  3. wah amek kesempetan semua nak public holiday ye >,< hehehe. bab tu lah paling risau kan. lain lah kita ni banyak cuti

Leave a Reply

CommentLuv badge