DAH TUKAR NAMA SEBENAR DI FACEBOOK?

YB Shehan. Ada abbreviation kat situ. Y dan B. Dari Mommy mula guna YB tu sehingga sekarang, ramai betul yang tanya maksud tu. Ada yang ingat nama Mommy panjang.. So YB tu mcm shortform la kiranya. Namun, tafsiran korang salah. Heee..

tukar-nama-sebenar-di-facebook

Motif sangat letak pic passport tu. Haha. Kenal tak tu siapa? Mommy la tu. Masa kecil2 dulu tu. Time nak masuk Thailand. Hee. Itu nama sebenar Mommy. Simple dan senang ingat. Itu pun, macam2 nama yang orang panggil Mommy. Shehan, YB, She, Kak She, Kak YB, Shannern dan paling win.. Ros! Hahaha. Oi.. Namaku Shehan. Pendek je pun. Tak perlu pendekkan lagi. Apa pun.. i ok je.

Erm. Ok berbalik kepada cerita tukar-nama-sebenar-di-facebook tu, Mommy ada terbaca status2 di bawah ini.

tukar-nama-sebenar-di-facebook

tukar-nama-sebenar-di-facebook

Nampak? Kalau menipu nama, jantina, tarikh lahir dan gambar profile, memang menempah risiko la. Huu.. Contoh terdekat, kalau kita buat akaun FB untuk anak2 yang belum cukup umur pun. Hahaha. Takutnyaaaaaa.. Ngeee..

Kemudian sahabat2 FB Mommy pun ramai yang dah tukar nama sebenar. Huuu. Sangat menyayat hati kalau tiba2 akaun hilang beb. Ditambah pula kalau fb kita tu sumber pendapatan secara langsung mahupun tidak langsung.

tukar-nama-sebenar-di-facebook
mula tukar semalam. huhu. no more YB SHEHAN

tukar-nama-sebenar-di-facebook

Hampeh je. Hahaha

Dah mula ayat2 pasrah.. Hahaha

tukar-nama-sebenar-di-facebook4

tukar-nama-sebenar-di-facebook

Sehingga kini orang tak tahu maksud YB tu. So tak perlu nak kecam itu adalah retis ke, selebriti ke, apa ke. Korang memang tak tahu dan takkan tahu. Hahahahahha. So Mommy cool je tukar nama pun.

Di profile Mommy.. Masih wujud YB Shehan di tepi nama Mommy sekarang..

tukar-nama-sebenar-di-facebook-yb-shehan

Jangan lepas ni dorang kacau Instagram pula kan. Hish. Sibuk!

Nak tahu lebih boleh baca di sini – facebook.com/help

Jangan kena delete tanpa notification sudah..

11 Replies to “DAH TUKAR NAMA SEBENAR DI FACEBOOK?”

  1. Hi Shehan…sebenarnya bagus cara Mr Mark ni…baru lah rakan fb betul2 serius nak ber networking…julia pun sejak awal lagi memang guna nama sebenar…sebab nama sebenar pun dah pendek…juju tu only nama rekaan budak2 opis…tp seronok orang sebut nama sebenar kita ni…rasa dihargai
    Julia Johari recently posted…Berhari Raya Haji Kampung Gombak Tersayang!My Profile

    1. yup betul. bgs gini. hehe

  2. hehehehe, boleh tukar nama dah alhamdulillah

    jom ke blog nil.. join sesuatu

    1. hehe.. orait..

  3. Sy tau apa maksud YB tu…Hehehe….

    1. hahaha. tafsiran sndr la tu.. well.. keep on guessing..

      1. Hehehe..Bukan ada bgtau ke dlm hdae dedulu…

      2. hahaha. rekaan kalau bagitau pun

  4. ada yang kata tak perlu tukar pun. nama samaran yang diguna manusia pun boleh. dan ada rupa manusia. haha

  5. Alamak sy br kena semalam. Mcm mana nak buat ya. Dah la sumber pendapatan sume kat situ. Sape bleh tlg bantu 0142677445

    1. Serius kena? alahai. kesiannya. letak pic sebenar tak? erm.. ada kawan mmg x dpt selamatkan dah. x pasti kot ada cara lain..

Leave a Reply

CommentLuv badge