KEMEWAHAN KOLAM PERIBADI SENDIRI | REVIEW GRAND LEXIS PORT DICKSON

Published on :

Nak bercuti tempat yang tak perlu keluar jalan2 merata2. Nak lepak dalam bilik je tapi pastikan memang best tempat tu. Hahaha. Itu ciri2 yang ditetapkan kali ni sebab nak elak berjalan2. Nak lepak bilik je. Jadi, Mommy kena pastikan, kalau lepak bilik sekalipun, pastikan ada sesuatu yang fun dan tak bosankan anak2. Ermm.. Nak pergi […]

DAH TUKAR NAMA SEBENAR DI FACEBOOK?

Published on :

YB Shehan. Ada abbreviation kat situ. Y dan B. Dari Mommy mula guna YB tu sehingga sekarang, ramai betul yang tanya maksud tu. Ada yang ingat nama Mommy panjang.. So YB tu mcm shortform la kiranya. Namun, tafsiran korang salah. Heee.. Motif sangat letak pic passport tu. Haha. Kenal tak tu siapa? Mommy la tu. […]

VIRUS CONGO (CCHF VIRUS), PENYAKIT BERJANGKIT KESAN DARI GIGITAN SENGKENIT / KUTU BABI

Published on :

Di Malaysia, penyakit virus Congo ini belum dilaporkan, tetapi kebimbangan untuk ia merebak masih ada berikutan permintaan terhadap lembu tempatan untuk ibadah korban sepanjang musim perayaan Aidiladha yang tidak mencukupi menyebabkan ramai penternak membawa masuk lembu import dari Thailand dan Myanmar. Simptom bermula secara tiba-tiba apabila pesakit yang dijangkiti virus berbahaya ini akan mendapat demam, […]

EMOSI TERJEJAS!! | REVIEW FILEM TRAIN TO BUSAN

Published on :

Filem yang tak terlintas pun di hati nak tonton. Salah satu sebab, memang takde masa nak gi tonton wayang segala ni. Tapi, memandangkan Mommy dah apply cuti untuk hal lain, sambil2 tu sempat juga la pergi tonton wayang. Dari rumah, dah tak perlu pergi jauh2. Aeon Keramat AU2 pun dah ada TGV. Memandangkan baru ditayangkan […]

KENAPA KRIM SIANG DAN MALAM PENTING? DEEJA COSMETIC SET ADA JAWAPANNYA

Published on :

Umur kalau dah cecah 30an ni, makin lama makin tinggi maintenance kot? Collagen kat  muka pun dah makin kureng! Dan nak elak cepat ‘kertu’, mesti banyak yang perlu dibuat. Sobs. Susahnya! Krim siang dan krim malam termasuk dalam wishlist Mommy. Tapi, korang tahu tak yang krim siang & krim malam ni berbeza dan penting giler? […]

PENYANYI SMULE CILIK PALING CUTE DI ABAD INI

Published on :

Penyanyi Smule cilik cute giler!! Terkekeh-kekeh Mommy dengar mereka berdua ni ber’smule’. Kemain tau. Mommy pun tak pernah hafal lagu ni tau. Terlelai lelai. Hahahaha. Comel sangat! Kecik-kecik dah pandai Smule tau. haha Pengubat stress dan penawar hati petang ini. Haha. Enjoy!! p/s : Jangan Mommy jumpa komen ‘lebih baik ajar ngaji quran’. Eleh.. Tahu […]