MAAFKANLAH AIR MUKA INI

Air muka sombong..

Pernah dengar tak “orang tu muka garang, mesti sombong”, walhal kalau sekali kau borak, kepala masuk air je orang tu.

Dan selalunya orang yang muka garang akan terus dicop sombong, dan nampak macam berlagak.

“eh.. dulu kan, aku ingat kau sombong, padahal boleh tahan sewel, muka je macam garang”

Dan orang pun takut untuk dekati dan tak berani sangat nak cari pasal atau memulakan perbualan secara tiba-tiba.

Mommy dah rasa semua tu.

Paling kesian, kita tak dapat nak jelaskan kepada orang yang kita tidak sombong mahupun susah didekati.

Susahnya.

Maafkanlah air muka Mommy yang dah la tak cantik, garang pula.

maafkanlah-air-muka-ini

maafkanlah-air-muka-ini

maafkanlah-air-muka-ini

Dan kadang-kadang orang yang macam garang inilah yang paling banyak memendam rasa. Ceria mereka demi menceriakan orang lain. Wallahualam.

Kiranya ku sudah penat menerima tohmahan.

10 Replies to “MAAFKANLAH AIR MUKA INI”

  1. Takpe SS dulu pun org ingat sombong. Lama-lama cuba gak praktis jadi manis muka. Menyesal dari dulu tak senyum. Senyum memang murah rezeki dan awet muda.
    shiqeen sattar recently posted…Game Berani Mati Dalam Filem NerveMy Profile

    1. Sy takut nk tego SS. Polis kan. Hikhik

  2. persepsi manusia yang normal….biarlah orang kata sombong padahalnya tidak .
    dan sombong kita pun bertempat….apaderhal
    saidila@kaklong recently posted…Perbezaan Antara Chia Seed Dan Biji Selasih ( Basil )My Profile

  3. Sabarlah….. Ini semua antara cabaran dalah hidup kita… In Shaa Allah, asalkan hati kita baik, bersih dan ikhlas… Segala kebaikan akan berpihak kepada kita..
    Anuar recently posted…Alhamdulillah… Rezeki Blogger Semakin Bertambah, Bila Usahawan Internet (IM) Sibuk Buat Sales di Pasaran AntarabangsaMy Profile

    1. Hmm.. Inshaa Allah. Terima kasih

  4. Selalunya orang muka garang memang takut nak dekat. Fikir macam – macam. Hehehe. Takut dia sombong lah apa lah. ^Tapi, kalau dah dekat memang huyyo. Menyesal tak ingat lama. Nak tahu satu rahsia? Sebelum jumpa Kak YB depan – depan, selalu lah rasa haish kak YB ni. okay ke idak. Tapi lepas pergi Pahang haritu, dapat naik kereta 4×4 sekali. eh best pulak sembang. hahahhaha. baru lah nampak kemisteri nya. nak dekat dan kenal dengan orang ni memang kena try and error dulu, kalau tak . memang tak tahu kesimpulannya dan pengakhirannya macammana. eh kejap – kejap. tak cantik? Muka Kak YB manis kot. ada tahi lalat. kan kan? serius tak tipu! last last. cantik header baru. hehehe

    1. Hahaha.. so betul la sy ckp kan? Org igt ssh didekati. Sobs T_T

  5. haaa…awok mmg nampak muka sombong, tapi kalau dah kenal inside out mmg happening!

    1. Hukhuk.. maafkanlah wajah ini

Leave a Reply

CommentLuv badge