KENAPA PEREMPUAN MUDAH TERCABAR?

Pernah tak korang pernah rasa cemburu?

Cemburu, mengikut Wikipedia membawa maksud emosi dan biasanya merujuk pada fikiran negatif dan perasaan terancam, takut, dan risau bagi kehilangan sesuatu yang dihargai oleh seseorang, terutama merujuk pada hubungan manusia. Cemburu seringkali merupakan gabungan emosi yang ditunjukkan seperti marah, benci, kekurangan, tidak berdaya dan meluat.

Haha. Amacam? Ada faham maksudnya itu?

Alasan yang sering diberikan ialah SEBAB SAYANGLAH KAMI PEREMPUAN CEMBURU. SEBAB TAKNAK KEHILANGAN.

Betul ke?

Dan apabila orang yang tersayang dikaitkan dengan orang lain, patutkah kita rasa cemburu? Patutkah kita rasa tercabar?

TERCABAR?

Tercabar kerana cemburu?

Atau betul-betul tercabar kerana takut kehilangan?

Tidak dinafikan perempuan memang mudah tercabar kalau mereka rasa ada orang yang ‘lebih’ dari mereka. Ehem. Yang lebih ‘hot’ la.. Hii..

Kalau untuk hubungan suami isteri, di sinilah KESETIAAN DAN KEPERCAYAAN memainkan peranan.

Biarlah angin lintang, ribut, taufan melanda, pasti kita wanita tidak akan rasa tercabar dengan kedatangan orang lain, dengan adanya senjata PERCAYA tadi.

KENAPA MESTI RASA TERCABAR?

“oh.. ai tak cantik…takutla kalau laki ai tergoda dengan orang tu”
“ala.. ai risau je..manalah tahu. iman boleh goyah”

Cantik kan subjektif, dia pilih anda sebab anda cantik di mata dia.

Jadi kenapa perlu tercabar?

Jawapan sebetulnya ialah TIADA KEYAKINAN DIRI!

Penyelesaiannya..

Yakinlah diri.

Yakinkan diri.

Anda di mata dan hatinya. Tak perlu runsing.

p/s : nasib baik Mommy dengan Daddy so far belum ada lagi la nak bergaduh bab cemburu2 ini. Doakan kami sentiasa saling percaya. Kalau cemburu, dah lama Mommy kena delete facebook, whatsapp segala kan? Alhamdulillah Daddy sporting. Hiks..

MOMMY CEMBURU TAK?

Mommy cemburu???????

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

Yes!

(oo Mommy boleh pulak nak jeles2 eh!)

Jealousy-QuotesJealous-means-just-because-i-love-you-so-much

Perempuan kannnnnnnnnn..

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.