3 TIPS FLAWLESS DENGAN ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

rose tyara glow foundation 1

ROSE TYARA GLOW FOUNDATION REVIEW | Banyakkkkkkkkkkkk sangat foundation sekarang ni tau. Sampai Mommy pun dah terjuling mata, tergeliat jari skrol-skrol kat timeline facebook tu. Tak cukup dengan itu, Mommy jenguk sekali segala website dan instagram semata2 nak cari foundation sesuai untuk Mommy.

mekap
Antara alat2 mekap Mommy.. Tak cukup lagi ni.. Tiada foundation!!

Yang Mommy teruja sangat, bila semua orang yang bergaya dengan foundation tu, mesti flawless habis. Alaaaaaaaa.. Nak jugak!

Dan dalam macam-macam iklan tu juga, foundation sekarang ni makin power tau. Bukan setakat bagi flawless, siap dalam masa yang sama merawat gitu. Boleh pudarkan parut, hilangkan jerawat dan macam2 lagilah. Fuyooo.

Nak2 plak kalau iklan tu siap ada video. Ala.. Mak lemah! Memang cepat tergoda!!

Pastu kan.. Mommy pernah share kat korang yang Mommy pernah dirias wajah oleh seorang MUA baru2 ini kan. Ala.. yang masa jadi model untuk Photoshoot KBBA9 tu. Haha. Model sangat! Mommy tanya lah pendapat dia pasalย foundation untuk kulit muka Mommy yang cepat berminyak, nampak kusam, eyebag gemuk dan yang boleh buat Mommy nampak glow je sepanjang hari.. Ada ke macam tu?

Jadi Syud, si pengantin baru merangkap MUA kecintaan Mommy ada sarankan 1 jenis foundation ini. Nak sangat kan jadi santek macam retis katanya!! Yang best, brand ni tak terlalu mahal tapi hasilnya macam branded foundation. Syud sarankan Mommy cuba produk rangkaian Rose Tyara. Jenama baru kah? Mommy pun buat la research sikit. Bila tengok website dia, instagram dia, testimoni dia, buat Mommy rasa nak lompat je! Huwaaa.. Nak!! Nak semuaaaaaa sekali yang dijual! Sesuai juga untuk mekap pengantin dan dinner. Fuh! Sah! Memang Mommy tak fikir banyak kalau penasihatnya ialah MUA uols!!

Sori tau kawan2 yang Mommy bikin surprise tentang ‘foundation best’ setiap hari. Hahaha. Siap ada yang PM, whatsapp bertanya apakah foundation tu kan? Tq sebab sudi menunggu Mommy update entri ini.

RUTIN MEKAP STEP-BY-STEP DENGAN ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

Macam Mommy cakap tadi, memang betul tau Mommy grab SEMUA sekali produk RT ni tau..

Tadaaaa..

rose-tyara-glow-foundation

Jadi, hari ni Mommy nak kongsi 3 tips flawless dengan produk Rose Tyara yang Mommy grab tu..

1. RT CC CREAM

rose-tyara-glow-foundation

Sangat sesuai jadi primer atau asas kepada sebarang mekap, dan dipakai sebelum apply foundation. Mommy akan sapu RT CCC ini dulu untuk kesan mekap kekal lama. Produk ini baru tau. Akan dikeluarkan tak lama lagi. Sekarang ini kalau korang nak cuba, ada je trial pack. Macam Mommy grab ni ha.ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

Ianya berbentuk cecair dan korang tak perlu gunakan banyak. Masa Mommy mula-mula pakai, rasa senang sangat apply. Tak melekit, tak berminyak dan senang sangat untuk Mommy sapu seluruh muka.ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa6
wajah polos.. huhuhu.. no makeup at all

Serius Mommy akan grab once dah fully released. Lawa betul packaging seketul RT CCC itu.. Hee.

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa

Yang bestnya, ada efek ‘pinkish’ kat wajah bila apply dan boleh kurangkan sebarang garis halus wajah. Sesuai untuk lelaki dan perempuan tau. Ye la.. Kadang2 lelaki pun ada yang memerlukan makeup. Antara kebaikan lain ialah boleh anjalkan kulit, kurangkan sel kulit mati, diperkayakan dengan khasiat Aloe Vera dan Vitamin B dan paling penting ada SPF 50++.

2. RT GLOW FOUNDATION

rose-tyara-glow-foundation

Ada 2 code untuk RT Glow Foundation (RTGF) ni. Code Rose dan Code Lily. Code Rose ini sesuai untuk wajah asia (Fair to Medium), yang Lily pula elok untuk yang kulit cerah. Boleh campur kalau nak.

Macam Mommy, Mommy guna code Rose untuk warna kulit Mommy. Kalau jenis putih gebu tu, boleh guna Lily. Tapi Mommy mix both untuk hasil yang lebih kebaboom!!

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa18

Nak apply pun perlu nipis2 je tau. Kalau rasa ‘ter’kuning sangat tu, tandanya terlebih la tu. Jadi kena kurangkan amaun.

Packaging dia memang comel. Cuma foundation ini botol kaca ya kawan2. So please be extra careful nak bawa ke mana2 pun. Jangan sukahati nak hentak2. Kang menangis. Hee

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa21

Kenapa Mommy pilih RTGF ni?

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa13

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa13

  • RTGF sangat pekat, jadi guna sikit je, nipis2 je dah cukup untuk cover satu muka. Jimat dah! Yeay
  • Produk Bumiputera beb!! Tapi setanding jenama antarabangsa!
  • Full coverage (cover semua cela-cela)
  • Tak perlu concealer!! Yeay!!
  • Rasa ringan di muka. Tak perlu risau ada ‘crack’ kalau senyum pun! Hee
  • Sesuai untuk SEMUA tona kulit
  • Takde masalah untuk kulit sensitif
  • Harga berbaloi2!
  • Tahan lama.. kekal glowing!
  • Tidak bercapuk
  • Tidak comotkan tepi2 tudung (takde kesan foundation)
  • Tiada bahan kimia berbahaya seperti Merkuri, Paraben & Alkohol
  • Ada SPF 50
  • Testimoni banyak dan gempak beb!! Rata2 berpuashati.
  • Wajib try and HIGHLY RECOMMENDED! Pesanan dari MUA tau!!

Mommy dah bagi pointform banyak tu uols. Rugi kalau tak percaya.

Cara guna Rose Tyara Glow Foundation

Sangat mudah. Lepas setel RT CCC tadi, Mommy nak apply foundation ni pula.

  1. Macam Mommy cakap tadi, picit sikitttttttttttt je. Memang sapu nipis2 je nanti.
  2. Mommy dot-dot kat 4 kawasan utama muka Mommy, iaitu kat pipi kanan, pipi kiri, dahi & dagu!
  3. Lembapkan span / berus, kemudian blend/sapu rata hingga sekata.
  4. Terus Make up (semua sekali – eyeshadow, blusher, etc)
  5. Rujuk last step untuk finishing tu. (di bawah)
rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa9
Mommy campur kedua2 code

Mudah kan???

3. FINISHING GUNA RADIANCE POWDER

Sebelum Mommy apply Radiance Powder ini, Mommy makeup terlebih dahulu. Ini antara item wajib sebelum Mommy makeup.

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa7

Bila dah selesai semua step di atas, Mommy gunakan Radiance powder sebagai finishing.

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa16

Tekstur bedak ini halus dan ada shimmer halus untuk bagi kesan glitter kat muka. Nanti mekap akan jadi flawless dan glowing jer sepanjang hari.

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa16

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa10
Selesai apply RTCCC & RT Glow Foundation, gunakan RT Radiance Powder sebagai finishing

Mommy plan nak buat video tapi sikap pemalu Mommy ni tinggi sangat. Jadi, korang tengok je la video di bawah. Hiii

Memang berbaloi-baloi.

Siap sudah..

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa7

TEKSTUR DAN WARNA

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa5

TESTIMONI

Antara penyumbang utama untuk Mommy terpengaruh pastinya testimoni. Ye la. Ingat senang ke Mommy ni nak terpengaruh? Ok. Ok. Senang. Mommy memang senang terpengaruh. Cuma, lepas MUA mommy pun advise benda yang sama, tentang bagusnya foundation best, gempak dan jimat ni, Mommy lagi yakin.

Tengok je lah wajah2 pengguna rangkaian RT ni..

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa3

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa4

SUAMI CAKAP APA?

Lepas makeup, suami Mommy tegur. Amboi. Glowing betul muka Mommy. Pakai apa pula kali ni. SAKIT HATI TAU, SEBAB BANYAK BRAND KITA CUBA, TAK SEGLOW MACAM NI.. Ok. Mommy dah puas hati. Yeah! Tamat pencarian foundation Mommy. Kot? Selamat poket Daddy! Hahaha..

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa5
Tudung biru : bedak biasa
Tudung pink : RT set

rahsia-wajah-flawless-dengan-rose-tyara-glow-foundation-setanding-jenama-antarabangsa5

Long lasting, tidak bercapuk dan muka tidak berminyak!!

Cepat-cepat follow Facebook, Instagram & bookmark terus website mereka!!

Page : RoseTyara Beauty HQ

Website : www.rosetyara.com

New Update : MOMMY PUN JUAL TAU!!

Trial set dah berwajah baru tau. Harga masih sama. Senang sikit nak guna sebab botolnya jenis air-less pump. Kalau nak, whatsapp Mommy ok (0123498262).

Set biasa yang besar tu pun Mommy jual. Jangan risau, korang beli je trial dulu. Pastu setiap bulan beli 1 jenis dulu untuk saiz besar. Sebab apa? Sebab korang takkan rasa rugi beli. Hikhik..

Whatsapp Mommy ok? Calit-calit Jelita uols!!

ROSE TYARA GLOW FOUNDATION KINI VERSI HD (UPDATE : JAN 2017)

FULL SIZE

rose tyara glow foundation 3

TRIAL SIZE

rose tyara glow foundation

HARGA Rose Tyara Glow Foundation

RT CC Cream (Primer)

  • Full size 50g -RM 89
  • RTCCC trial 7g – RM30ย (discontinued)
  • RTCCC trial 5g -RM27ย (new packaging)

Code Rose HD (Asian Perfect Tones)

  • Full size 40 gram – RM98
  • Rose trial 7 gram -RM 30ย (discontinued)
  • Rose trial 5 gram -RM 27 (new packaging)

Code Lily HD (Fair Skin Tones/Highlighting)

  • Full size 40g – RM98
  • Lily trial 7g – RM30ย (discontinued)
  • Lily trial 5g – RM27 (new packaging)

Code Violet 3D (Tan Skin Tones/Shading/Contouring)

  • Full size 40g – RM98
  • Violet trial 7g – RM30ย (discontinued)
  • Violet trial 5g – RM27ย (new packaging)

NEW : Code Snowdrop (No 1 Serum Foundation)

  • Full size 40g – RM98
  • Violet trial 7g – RM30ย (discontinued)
  • Violet trial 5g – RM27ย (new packaging)

RT Radiance Powder (Finishing)

  • Full size 15g – RM63
  • RTRP mini 5g -RM 28

Warna foundation yang diaplikasi di kulit.

rose tyara glow foundation 1

ROSE TYARA GLOW FOUNDATION LAKU KERAS!

rose tyara glow foundation 1

 

Whatsapp 0123498262

28 Comment

  1. wah menarik gak foundation ini.. leh yanie cuba sebab memang tgh cari sbenarnya tapi xtau nak pakai yang mana..huhu

    1. iols pn dah tak larat nak survey. finally lepas MUA i yang suggest, trus grab. Heee

  2. Menarik tertarik…. !! Patut laaa mommy nampak cantik lately

    1. cuba la kak. ada pack trial gak. Hehehe.. Mmg best n jimat sangat!

  3. wahhh mmg nampak perbezaan..
    boleh cuba guna ni sbb skrg pun mmg nak cari foundation..

    1. muka akak dah la gebu. sure lagi comel n glow punya. x perlu banyak kak. mmg nicely blend

  4. menarik..kena cuba ni tapi kena tunggu foundation skrg abis dulu..x mo membazir konsepnya..hehe

    1. hehe.. x rugi cuba. beli n gilir2 guna. set trial pun ada. hehehe

  5. Lawaaaa! Suka nampak flawless & glowing laa shehan

    1. ngee. best kak. nak apply pun senang..

  6. foundation ni lekat kat tudung tak ? i means tinggalkan bekas kat tudung yang kita pakai

    1. so far xde kesan tu. hehe..

  7. Syuhada said says: Reply

    Yeayyyy berjaya menghasut kak shehan pakai product bumiputera ! Hahahah . Best kan ? Lepas ni kak shehan dah boleh jadi MUA jugak lagi terer dari syud Best nyerr masuk lagi nama syud dlm entri kali ni

    1. hehe. Tq syud recommend. muah muah

  8. Bonda Zahra says: Reply

    Wah k.she, u nampak flawless gitu ๐Ÿ™‚

    1. hehe. try la juga. ssh tau nk dpt hasil gini. pnt i research. hehee

  9. Ok ss jeles tgk! Mmg nmpk flawlesssss tu… hurmmm menyesall baca

    1. Ngeeee.. cuba la kak. Transform nora danish terus ni. Hahahahah

  10. Aduhai..kita pun dh terpengaruh.
    Ngedate dgn shehan smlm tgk muka dia bkn tgk je tenung lagi heheh mmg lain la licin dan yg best ngedate dr pg smpi ptg sama je tk bercapuk atau berminyak maintain mcm tu je.ptg smlm terus cek ig.khamis ni dorg cod RT kat opis..

    1. hahaha.. tp x puji i pun. kahkahkah

      1. i puji dlm ati tau hihihi
        jeles tau tgk muka shehan lawa yg first time jumpa dulu biasa je
        yg 2nd time ni meletop tau tk tipu.lain sgt.tu yg jeles ekeke.akan ku lawa juga seperti kamu hihihi

      2. amboi. sentap i. hahaha. ok awet muda ni.

  11. Nampak beza tau wajah pakai bedak biasa dengan pakai foundation tu kt wajah shehan…nampak lg bold tau guna foundation rupanya…menarik

    1. hehehe.. tq juju. tu lah. mmg lain feelnya. nak santek lagi, kena pergi kelas. x pndai mekap btul2 lg ni..

  12. rt memang superb! haha xleh tahan bila dalam group fb sume cakap rt setanding dgn product oversea tu. try trial memang la fall in love abes! terus lupa kan mac n nars fav bertahun2 tu haha. radiance powder pun best, shimmer halus dia tu wt muka lagi glowing. i pakai xsmpai 2minggu abes haha. sebab suka tepek2 je. nk beli rosetyara or lain2 brg mekap leh visit instagram aynnlabel ya. i jual murah2 je. sndri guna sendiri jual. ๐Ÿ˜‰

    1. hehe. sokong produk bumiputera ni. bgs kan. hehe

  13. Memang nampak berbeza masa pakai tudung biru dan tudung pink… rupanya inilah rahsianya…

Leave a Reply