KURUS KERING PUN MASALAH?

Entri Nadia Johari jadi perhatian Mommy hari ini. Mengenai kisahnya yang kurus, walaupun makan banyak, menarik perhatian Nona, TV3. Hebat tu. Jadi perhatian TV3. Hihi. Perihal kurus ni, Mommy dah lali sangat2 dah. Sampai dah boring nak menjawab soalan ‘prihatin’ tapi cliche itu. “kenapa ko kurus sangat eh?” “ko tak makan eh?” “ko makan banyak.. […]

TIPS MENGATASI ANAK SUSAH MAKAN DENGAN MULTIVITAMIN SEVEN SEAS

Anak susah makan?? Nak atasi masalah ini memang mencabar! Mommy lalui masalah ni sejak Hannah kecil lagi. Susah hati tau apabila anak SANGAT memilih makanan ini. Cukupkah vitamin dan nutrien dalam badan mereka? Masalah memilih makan berlarutan sampai sekarang. Selepas pelbagai usaha dilakukan, Mommy akhirnya dinasihati doktor untuk mencari multivitamin untuk Hannah. Mommy pilih Seven […]

3 TIPS FLAWLESS DENGAN ROSE TYARA GLOW FOUNDATION

rose tyara glow foundation 1

ROSE TYARA GLOW FOUNDATION REVIEW | Banyakkkkkkkkkkkk sangat foundation sekarang ni tau. Sampai Mommy pun dah terjuling mata, tergeliat jari skrol-skrol kat timeline facebook tu. Tak cukup dengan itu, Mommy jenguk sekali segala website dan instagram semata2 nak cari foundation sesuai untuk Mommy. Yang Mommy teruja sangat, bila semua orang yang bergaya dengan foundation tu, […]

ANAK HILANG. APA PERLU IBU BAPA BUAT?

Baca sahaja kes anak-anak hilang ini, pasti buat jiwa kita sebagai ibu bapa bagai direntap-rentap pilu! Tidak dapat dibayangkan perasaan mereka yang melalui pengalaman ngeri begini. Kebelakangan ini, ada sahaja kes anak hilang dan yang paling memilukan apabila pengakhirannya ialah kematian yang sangat kejam. Lihat sahaja kes-kes di bawah ini: Terbaru, mayat Noor Amila Edrus […]

PETUA HILANGKAN BATUK (BAHAN DAPUR)

Petua hilangkan batuk ni Mommy terjumpa masa Mommy tengah buat research kerja. Sayang pula kalau tak simpan. Rasanya dah banyak petua Mommy kongsi perihal batuk. Tapi Petua tetap Petua. Ada banyak dan ikut keserasian. Petua yang Mommy bakal kongsikan ini menggunakan bahan di dapur sahaja. Kecuali minyak kayu putih la. Mudah sangat! Moga petua cepat […]

TIADA ASTRO? TONTON LIVE STREAMING SUKAN OLIMPIK RIO 2016

Live Streaming Sukan Olimpik Rio 2016 – Khas untuk anda yang tiada Astro, mahupun TV, di rumah atau di mana2 sahaja, tetapi yang penting anda ada internet. Boleh tonton Live Streaming Olimpik Rio 2016 di saluran ini : http://hospenyiar.rtm.gov.my/olimpik/channel5 http://myklik.rtm.gov.my/live/10149 Malam tadi, menyaksikan Goh Liu Ying dan Chan Peng Soon, wakil Malaysia menerima pingat Perak […]

TIKAR EVAMATIK BERACUN? BIAR BETUL!!

Serius! Terkejut Mommy! Alkisahnya Mommy terbaca perihal tikar evamatik beracun di blog Pixel Perfect ini. Terus teringat tikar ini kat rumah. Rumah Mommy memang tiada sebarang karpet sejak Hannah disahkan alah habuk masa kecil-kecil dahulu. Jadi, sebarang punca yang mengaitkan habuk, memang Mommy tolak. Termasuk langsir, sofa2 kain, perabut2 kayu. Dulu siap gigih guna kertas […]

MANIS YANG MEMBUNUH : SWEET KILLS POSTER YANG NGERI!

SWEET KILLS!! Mommy dengan makanan atau minuman manis-manis ni memang kurang. Sangat kurang. Untuk pengetahuan anda, satu jenis coklat sahaja yang Mommy mampu tahan ketika makan. Ferrero Rocher. Itu sahaja. Yang lain, maaf. Kalau kuih muih yang melampau2 manis pun, memang Mommy tolak. Roti pun Mommy memilih. Mommy dah cukup manehhh untuk makan manis-manis ini. […]

AWAS BEGUK (MUMPS). IA BERJANGKIT!

Kecoh pula sekarang kes Beguk. Atau ada yang panggil bengkak cantik. Korang tertanya-tanya tak kenapa panggil bengkak cantik? Mommy syak, sebab nak panggil beguk, bunyi macam pelik. Memandangkan ia bengkak, dan ia juga bengkak yang pelik, kesian pula kat orang yang kena tu, orang tua2 pujilah sikit cantik. Bengkak yang cantik a.k.a bengkak cantik yang […]

KENAPA PEREMPUAN MUDAH TERCABAR?

Pernah tak korang pernah rasa cemburu? Cemburu, mengikut Wikipedia membawa maksud emosi dan biasanya merujuk pada fikiran negatif dan perasaan terancam, takut, dan risau bagi kehilangan sesuatu yang dihargai oleh seseorang, terutama merujuk pada hubungan manusia. Cemburu seringkali merupakan gabungan emosi yang ditunjukkan seperti marah, benci, kekurangan, tidak berdaya dan meluat. Haha. Amacam? Ada faham […]