SET PRODUK COSMODERM YANG COMEL SAMPAI TAK BOLEH NAK ELAK DARI UPDATE ENTRI INI

Mommy start menggunakan beberapa produk Cosmoderm ketika Mommy turut serta dalam Kembara KBBA9 ke Taman Negara Pahang awal tahun baru-baru ini.

Hari ini, gara-gara terpandang status Mommy Irra mengenai Set Luminous Pearl Cosmoderm, Mommy terus buka laman Web Cosmoderm dan klik pada Butang “Promotions”. Fuh!! Banyaknya promosi menarik!!

Dan paling best ialah poster produk Cosmoderm yang SUPER CATCHY & CUTE!! Jelas & menyenangkan kita sebagai pembeli. Especially orang yang macam Mommy ni. Malas nak fikir apa yang patut beli. Nak semua perkara jelas & menyenangkan aje. Pastu nak terus beli. Tak perlu buang masa termenung depan pc atau rak sambil fikir nak beli yang mana satu, kan? Hihi.

Nah.. Lengkap mereka letakkan secara jelas set yang sesuai mengikut keperluan tersendiri.

Brilliant!

Jom Mommy kongsi. Kalau anda tak tergoda, Mommy aci kerat kuku. Haha.

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini
Duta Cosmoderm, Mr Ben Ashaari, Founder of KBBA9

SET PRODUK COSMODERM

Part ni paling Mommy suka ni. Mesej yang nak disampaikan sangat jelas. Ye la, kadang-kadang iklan ni tak nak ada tulisan-tulisan sangat kan? Tapi, berlainan sekali dengan Cosmoderm. “Tulis biar terang”, orang Kedah cakap. Memang betul. Jelas sangat penyampaian produk itu dengan kegunaannya tersendiri.

Antaranya ialah

Set Outdoor – ok kita boleh fikir di sini, kalau kita seorang yang aktif dan suka melakukan aktiviti luar, baik ambil set ini. Jelas dan nyata gitu. Eh, harga dia.. banyaknya diskaun!!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Seri vs Kusam – Jelas lagi nyata apabila set ini sesuai untuk anda yang rasakan wajah anda kusam.

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Badan Cantik – Bodycare Set! Ada scrub & Serum. Aduh. Tergodanya!!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Hilangkan Parut – Untuk yang ada parut kemalangan ke, boleh gunakan set ini untuk kembalikan kulit anda yang sihat. Juga sesuai untuk wajah anda berparut. Vitamin E memang jelas keberkesanannya untuk hilangkan parut tau. 2 sahabat Mommy yang gunakan vit E cream untuk hilangkan parut campak dan luka bibir mengakui kehebatannya!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Kulit Wajah Lembut sampai tak boring nak sentuh! – Aduhai.. tolong! tolong! Tergoda sangat dah ni!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Hilangkan Jerawat – Untuk pengetahuan anda, Tea Tree  memang power tau bab nak hilangkan jerawat. Mommy ada je gunakan produk lain (Tea Tree Essential Oil – cuma mahalnya aduh), memang cepat je jerawat hilang. Tambah2 yang suka keluar secara tiba-tiba tu. Jadi, kalau anda amalkan ini, dah tak perlu risau dah. Harga pun berbaloi sangat!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Kulit Sensitif – Dah tak perlu risau andai kulit anda kategori sensitif. Boleh cuba set ini tau.

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Kulit Kering – Ini satu lagi masalah kulit kita kan? Kalau yang jenis kering kontang tu. Hehe. Sesuai untuk kulit jenis kering. Ada pelembap dalam set ini yang akan memulihkan kekeringan itu. Jangan lupa minum air juga please!!

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Set Kulit Berminyak – Selain masalah sensitif la, kering la, ramai juga mengadu kulit mereka berminyak. Silap-silap boleh ambil sikit untuk goreng telur. Hehe. Ok tak kelakar. Sebab Mommy pun kategori berminyak juga. Kat dahi. Elok la pertimbangkan untuk beli set ini. Berbaloi grab masa promosi ni.

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (4)

Banyak lagi produk Cosmoderm yang tak ‘ter’sebut dalam ni. Sebab Mommy fokus untuk set begini. Jenis OCD kot gamaknya, kalau dah nak membeli, tak boleh beli jenis lain2. Wajib 1 set tu dari rangkaian yang sama. Hee.

WISHLIST MOMMY

Ok. Cosmoderm ni Mommy tak risau sebab ia Halal & kandungannya natural. Jadi, dalam banyak-banyak set ni, Mommy berkenan 2 item tau. Iaitu Set Luminous Pearl ini dan Moisture Therapy. Kalau untuk skincare, pastikan anda beli yang ada pelembab (moisturizer). Bak kata Anita Sarawak, kalau sesat dalam hutan pun, moisturizer wajib ada sekali dengan dia. Wah wah. Tu mungkin kiasan tapi nampak tak betapa pentingnya Moisturizer untuk beliau. Fuh.

set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (14) set-produk-cosmoderm-yang-comel-sampai-tak-boleh-nak-elak-dari-update-entri-ini (14)

Menariknyaaaaaaa! Good Job Cosmoderm. Anda memudahkan pembeli membeli produk anda. Well done. Satgi Mommy shopping na!

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

33 Comments

  1. Shopping jangan tak shopping. Ramai yg mencari di farmasi tapi stok habis..sebenarnya lagi mudah beli online. Stok terus dari HQ.. Selamat bershopping!

  2. Akak dah jadi pengguna setia Cosmoderm, dr set penjagaan kulit wajah, sabun mandi, pencuci manjakani semua Cosmoderm. Skarang ni akak guna set Luminous Pearl tu, Alhamdulillah serasi & berkesan. Beli time ada promotion ni sangat berbaloi
    Mama Kembar 3 recently posted…Pandai MengayatMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.