HDAE SAMBUT HARI RAYA DI LITTLE CALIPH

Published on :

Entri Gaya Raya masa di kampung hari tu pun masih tertangguh. Gara-gara terlalu banyak gambar. Nak pilih, nak resize lagi. Semua itu ambil masa. Redha la lambat sikit Mommy cerita. Dah la lepas raya tu, Mommy sambung bercuti ke Pulau Perhentian pula. Subhanallah lawa la pulau tu. Adoi. Ambil masa juga tu nak bercerita. Haha. […]

SK HULU KELANG : SEKOLAH RENDAH UNTUK HANNAH DAMIA?

Published on :

SK HULU KELANG. Sebut sekolah tu, apa yang anda boleh kaitkan?? “Che gu main bola.. Hari2 che gu main bola” “Che gu Shaari” Ya betul!! Dan bangunan itu dibiarkan kekal di sekolah tersebut sebagai kenangan memperingati P Ramlee pernah berada di situ. Eh kenapa Mommy cerita pasal che gu shaari ni? Hehe.. Tahun lepas, Mommy […]

SEMUA NAK BELI.. DAH TU MACAM MANA?? ADUHAI!

Published on :

Ya Allah.. Kau tutuplah hati isteriku dari nafsu shopping melampau-lampau ini. Harapnya itu bukan doa suami Mommy. Kahkah. Ya Allah. Tertekan betul dengan segala godaan nak shopping. Well.. wanita kan? Mana boleh dipisahkan dengan shopping. Wishlist Mommy lately semuanya berkisar kecantikan. Nak makeup, nak skincare, nak macam2 la haih. Alasan? Nak cantik untuk suami. Hakhak. […]

REWARD PUASA : RAINBOW DASH, MY LITTLE PONY

Published on :

Kakak nak Rainbow Dash! Apakebenda la pulak tu kakak oi? My Little Pony la Mommy! Macam kawan kakak punya. Warna blue! Itu je jawapannya kalau Mommy tanya, apa yang kakak nak kalau berjaya puasa penuh di usia 6 tahun kakak ni. Masa puasa hari pertama, Mommy tak sangka kakak betul kuat. Berterusan puasa kakak. Paling […]

HEADSHOTS THEME CHALLENGE : 1ST WINNER AT MPC

Published on :

Bangga pagi ini apabila diumumkan sebagai 1st winner dalam Headshots Theme Challenge yang dianjurkan oleh Mobile Photography Community. Theme : Headshot Mobile : Note 5 App : Phonto ‪#‎MPC‬ “Mobile Photography Community is a place where the Mobile Photographers from all around the world comes together.” Baru sangat Mommy post gambar ini. Malam tadi to […]

SELAMAT HARI RAYA DARIPADA SHEHANZSTUDIO

Published on :

Salam Aidilfitri. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat sahabat2 dan pembaca setia blog ini. Terima kasih buat kalian kerana tanpa kalian, untuk apa saya menulis. Eh? Hihi. Setiap tahun, sambutan Hari Raya sudah tentulah di Kedah. Itu adalah tempat lahir Mommy kan. Parent dan mentua pun stay di Kedah. Jadi, tiada istilah tidak balik kampung lah […]