KOLEKSI SETEM KALIGRAFI 3 BAHASA – JAWI, CINA & TAMIL. WOW!

Koleksi Setem Kaligrafi 3 bahasa | Mommy baca BHOnline pagi ni dan ternampak berita yang Pos Laju bakal melancarkan koleksi setem terbaharu dan sampul surat hari pertama pada 28/06/2016 ini yang bertemakan KALIGRAFI MALAYSIA.

KALIGRAFI MALAYSIA
Set lengkap siri setem ‘Kaligrafi Malaysia’ itu boleh dibeli dengan harga RM63.60. PIC : SADDAM YUSOFF

Koleksi terbaharu ini merupakan keluaran pertama bagi seni kaligrafi dalam tiga bahasa berbeza. Setiap setem akan menampilkan perkataan Nilai Murni kombinasi ilustrasi kaligrafi Islam, Cina dan India.

Harga setem kaligrafi

Seni khat Islam – dijual pada harga 90 sen setiap satu.

Seni kaligrafi Cina – dijual pada harga 80 sen setiap satu.

Seni kaligrafi India – dijual pada harga 70 sen setiap satu.

Hobi

Mommy meninggalkan hobi mengumpul setem ini sejak zaman sekolah rendah lagi. Kalau dahulu, pantang ada setem yang unik, mesti sanggup simpan dan letak dalam album koleksi setem sendiri.

Koleksi-setem

Sekarang, dah bye2 la. Memang malas dah. Kalau difikirkan, ok juga kalau mulakan kembali hobi mengumpul setem. Woah. Legend kot. Macam zaman sekolah rendah, kalau cikgu tanya je, apa hobi kamu?

“MENGUMPUL SETEM”

Mesti tak lekang dari mulut.

Ada yang sama macam Mommy tak? Hehehe

14 Comment

  1. tak ramai dah kot org jadi pengumpul setem tegar.. . pcl sendiri dah tak pegang guna setem, dah bertahun rasanya..

    1. Bila x ramai.. sng sket kot nak dapat kan?

  2. menarik koleksi setem ni.. dah lama tak beli dan kumpul setem… sebab semua dilakukan secara online jer.. huhuhu..

  3. cantik setem…dulu suka jugak kumpul tapi lepas tu slow2 hilang minat..hahaha

  4. Bagus hobi nie.. mana taw masa depan nanti boleh jual setem dengan harga yang lebih mahal..

    1. btul2. rs nk jadikan hobi semula..

  5. alamak! menariknye!! tu yg best kalau kumpul setem ni.. byk jenis.. org hantu setem je yg paham. dulu kite kumpul jugak.. berbuku2.. mmg nmpk setem mcm nmpk duit! tapi lepas da masuk asrama masa form 4..tinggal buku setem kt rumah. pastu minat tu dah menurun.. siap bole buat hilang buku2 tu.. manalah letak…

    1. sama la.. tinggalkan hobi tu. tapi, album masih ada tau. hehe. sbb mmg cermat jaga barang. heee

  6. Rasa dah lama tak beli setem.. ingat tak wujud dah hehehe

    1. hahaha.. ada lagi. yg nk pos2 sampul biasa, bukan pos laju, kena ada setem..

  7. ada lagi album setem zaman sekolah. ingat nk mula kumpul semula, memikirkan sebuku boleh taha harganya, baik simpan emas..dah tua2 ni tahu nilai duitt..hehe

    1. haha. kan. tp nk beli emas tu, aduhai..

  8. Assalam. Ada extra tak pembelian? Nak belilah.. Haritu tak sempat.. Huhu..

    1. saya x beli pun. huhuhu

Leave a Reply