RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN

RAHSIA JARI JEMARI TERHADAP ORGAN BADAN | Jari jemari kita ini sebenarnya ada rahsia tau. Rahsia yang macam mana? Kalau tapak kaki pun ada rahsia yang menghubungkan organ kita, jari jemari kita pun sama.

IBU JARI

rahsia-jari-jemari-terhadap-organ-badan-ibu-jari

Ibu jari disambungkan ke hati dan paru-paru. Jika anda menghadapi masalah, perlahankan pernafasan anda dan tarik ibu jari anda

JARI TELUNJUK

rahsia-jari-jemari-terhadap-organ-badan-jari-telunjuk

Jari telunjuk ini disambungkan kepada perut dan usus besar. Menekan dan menggosok selama 60 saat akan membantu melegakan sembelit dan dan sakit perut

JARI TENGAH

rahsia-jari-jemari-terhadap-organ-badan-jari-tengah

Jari tengah dikaitkan dengan sistem pernafasan, sistem darah, jantung dan usus kecil. Regang dan luruskan jari ini dan gosokkan ia boleh melegakan kesakitan dalam kawasan tersebut

JARI MANIS

rahsia-jari-jemari-terhadap-organ-badan-jari-manis

Jari manis ini dikaitkan kepada mood. Mengurut jari ini membawa ketenangan dan melegakan tekanan

JARI KELINGKING / KECIL

rahsia-jari-jemari-terhadap-organ-badan-jari-kelingking

Jari kelingking ini dikaitkan dengan buah pinggang, leher dan kepala. Menggosok jari ini akan melegakan sakit leher dan sakit kepala sambil menjaga buah pinggang anda.

sumber

KESIHATAN, KEHARMONIAN HIDUP BERSAMA YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL

Mommy sebenarnya ada banyaaaaaaaaak sangat nak cerita pasal Young Living ni. Tapi bila nak karang je dalam blog, terus rasa macam.. eh belum cukup research ni. Itu lah Mommy. Tak boleh nak simple2 blog aje. Nak kena complete macam Mommy cerita pasal produk SPA DI RUMAH ni. Kena lengkap. Baru nak senang hati. Sama juga bila Mommy cerita perihal SAMBAL TEMPOYAK pun, memang tak boleh nak cerita simple-simple. Wajib nak meleret.

Jadi, bila nak cerita pasal Young Living Essential Oil (atau dalam bahasa melayunya, aromaterapi), yang bukan calang2 minyak ini, Mommy sentiasa rasa tak cukup nak menulis.

YOUNG-LIVING-ESSENTIAL-OIL

Ini adalah koleksi Mommy. Dan Mommy selalu kongsikan pengalaman menggunakan setiap satu EO, mengikut jenis ‘masalah’ Mommy hadapi. ‘Masalah’ di sini yang Mommy maksudkan antaranya ialah jika ia melibatkan kesihatan seperti demam, batuk segala, emosi, masalah tidur, masalah makan, stress, dan macam2 lagi yang Mommy tak ter’sebut’. Banyak. Kebanyakannya, Mommy kumpul di dalam FACEBOOK ALBUM YLEO ini.

Kenapa Mommy letak perihal YLEO di dalam entry ini?

Jika jari jemari punya rahsia tersendiri, YLEO pun begitu juga. Hebat tak hebat YLEO ini, boleh PM Mommy. Mommy dah enjoy sangat sekarang lepas selesai ‘masalah’ Ariq yang taknak pergi sekolah selama 2 bulan, hasil amalan Mommy bersama salah satu EO di sini. Masalah tidur malam yang asyik terganggu pun dah di’ubati’. Alhamdulillah.

Siapa cakap aromaterapi ni MINYAK WANGI? YLEO ni ada yang bau busuk tau. Hahahah. Tapi benefit dia, fuhhhhhhhhhhhhh..

WHATSAPP 0123498262 (untuk lebih lanjut)

Leave a Reply

CommentLuv badge