Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

INSTASHOP PELBAGAI PRODUK YANG WAJIB ANDA FOLLOW

INSTASHOP YANG WAJIB ANDA FOLLOW | Mommy nak tengok kehebatan kawan-kawan Mommy dalam perniagaan. Ternyata, memang ramai yang buat perniagaan online.

INSTASHOP-MUST-FOLLOW

interframe plak YB Shehan tu.. Ekeke

Tak semestinya melalui instagram sahaja, siap ada yang punya website tersendiri. Kagum Mommy. Baru-baru ini, Mommy ada mengajak kawan-kawan untuk letakkan link perniagaan sendiri. Yang menariknya, produk yang ditawarkan memang lain dari yang lain. Jom Mommy kongsi apa antara perniagaan mereka.

WARNING : LONG POST.. TAPI ANDA TIDAK AKAN RUGI UNTUK SCROLL

KATEGORI MAKANAN / MINUMAN

KEK!!

Siapa yang tak suka kek kan?

Instashop : @theboyscakehouse

Facebook Page: theboyscakehouse, aaerol.tomodachi

Tagline : We provide gorgeous, irresistible and affordable homemade cakes and cupcakes. Contact us via 0168575987. Currently in Kuching, Sarawak.

Masa Mommy belek-belek IG mereka ni, 1st word yang keluar dari mulut Mommy ialah “WOW”. Yes. The boys can bake! Lawa pula tu. Rasa nak tempah je. Geram hoi! Cuma buat masa sekarang ni mereka berada di Kuching sahaja. Sobs.

theboyscakehouse-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

#hulk #thehulk #avengers cake by #theboyscakehouse #sapotlokal #madeinmalaysia #sayajualcake #herooven

A photo posted by the boys cakehouse (@theboyscakehouse) on

THESHAKEBIGCUPCOFFEE!!

Instashop : @theshakebigcupcoffee

Facebook Page : The Shake Big Cup Coffee

Pinggiran Sri Gombak, Batu Caves. Whatsapp : 0179915126. Sedap. Mommy pernah cuba. Gigih ke Pinggiran semata-mata nak merasa. Macam-macam perasa ada. Yang unik-unik pun ada. Yang paling best ialah harga cuma RM5!!

theshakebigcupcoffee-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

#theshakebigcupcoffee Come join us RM5 onlyyy. Free topping

A photo posted by theshakebigcupcoffee (@theshakebigcupcoffee) on

AIR SIHAT KANGEN

“KAMI SEKELUARGA LEBIH SUKA MINUM AIR”

“Dulu kami sekeluarga memang susah nak minum air kosong . Lepas pasang Mesin Air Kangen ni dah tak perlu suruh2 dah. Kami sekeluarga Iebih suka minum dan boleh ambik sendiri je. Anak-anak pun suka minum. Mmg betul2 membantu dan banyak memudahkan tugas saya di rumah. Anak2 dah tak mudah jatuh sakit sebab cukup minum air. Syukur Alhamdulillah.” – Abam Korie & Aisya, Putrajaya

Facebook Page : Air Sihat Kangen

ANDA NAK PASANG MESIN AIR KANGEN NI KAT RUMAH? Whatsapp “KW” ke 019 6228446 @ 017 3495797 utk respon segera.

KANGEN-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-followKANGEN-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow2

KATEGORI HIASAN DINDING

Instashop : @decodinding

Facebook Page : Decodinding Wall Deco

Actually, IG ini milik sepupu Mommy tau. Sangat berbangga dengan kejayaan beliau dan suami sekarang. Artis pun pernah tempah dengan hasil kerja mereka. Hebat! Wallart , Walldeco , Kufi , Decoration. Whatsapp  0123302032 to order.

decodinding-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow2 decodinding-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow2

KATEGORI BARANGAN BAYI & TOYS

FINGERTIPS SHOP

Instashop : @barangbaby_fingertips.shop

Facebook page: Fingertips Shop

Web: www.fingertips-shop.com

Sebagai Ibu Bapa, kami memahami anda mahu yang terbaik untuk anak-anak. Di fingertips-shop.com, kami menyediakan pelbagai produk merangkumi barang keperluan ibu bersalin, ibu menyusu, bayi, dan kanak-kanak!

Business mommy blogger ni. Best dia sekarang. Fokus business dari rumah. Jom sokong peniaga macam ni. Demi kelansungan hidup bersama keluarga. Cewah! Kalau korang nak tahu, produk dia ni kadang-kadang unik betul. Mommy ingat lagi, mula-mula kenal dia, dia jual perangkap nyamuk yang agak luar biasa bentuknya dari yang biasa kita tengok. Macam mana tu Mommy? Pergi la jenguk IG dia.

Fingertips Shop-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

KIDS STUFF N SUCH

Instashop : @kidsstuffnsuch

Website : www.kidsstuffnsuch.com

We sell authentic and original products only. Email: sales@kidsstuffnsuch.com. Sms/Whatsapp: 0129076422.

Geng Mommy yang menjual produk sangat kelassss dari oversea gitu. Hehe. Of course boleh dipercayai. Kenal dah lama kot! Eh Gee.. berapa tahun eh kita kawan? 7? Hehehe

kidstuffnsuch-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

RCDC HOBBY

Facebook page : rcdchobby

Website : www.rcdchobby.com

A vendor-boutique concept online one-stop centre, conducts business relating to hobby-related products including RC (Radio Controlled products), action figures/figurines, outdoor activities, tools & utilities, and many more.

Fuh.. high end technology punya mainan guys. Geng Mommy masa UIA ni. Gempak la biz uols.

rcdc-hobby-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

KATEGORI KERETA SEWA

Fanpage : putrazcarrental
Website : www.snrcarrental.com

Why buy? Just rent it! Penghantaran Ke Rumah pelanggan. Abang Marco Lejen (019 3378027)

Abang Marco ini boleh dipercayai ok kawan2. Nak cerita kerja dia ka? Tak perlu la. Cukup Mommy katakan beliau boleh dipercayai. Ok la.. Ok la.. Tu tak puas hati la tu. Abang Marco ni blogger juga. Geng Mommy la ni. Kalau dia tak angkat fon, hangpa bagitau Mommy na. Ekekeke.

snr-car-rental-bangi-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

KATEGORI MAKANAN TAMBAHAN / SUPPLEMEN

Walaupun Mommy sendiri jual VCO (minyak kelapa dara), tapi brand kami berlainan. Mommy brand Catalyst, manakala sahabat Mommy ni, brand NYIOR. Homemade tau!! Perniagaan beliau dah sampai ke spa dah sekarang. Hebat! Tahniah Mimi!

Instashop : @nyior_vco

Facebook Page : NYIOR-VCO

nyior-vco-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

Kenapa perlu beli Nyior VCO:

  • Local homemade
  • 100% asli
  • Tiada pengawet dan bahan kimia
  • Minyak serbaguna
  • Diminum 2 sudu sehari untuk penjagaan kesihatan
  • Dibuat sapuan pada kulit bermasalah dan penjagaan rambut
  • Harga yang berpatutan
  • Sangat sesuai untuk mereka yang mencintai produk alami
  • Bau dan rasanya yang sedap

KATEGORI PRODUK MUSLIM / MAKANAN SUNNAH

Instashop : @tamarcocoashahalam_

Website : Tamar Cocoa

Mommy ada cuba beberapa sample produk kak Ina. Fuh. Sedap tak perlu tambah gula! Serius. Macam-macam produk plak tu dia jual. Susu kambing pun ado.

STOKIS ALHADDAD SHAH ALAM JEMPUT DATANG RAMAI2…😘😘😘😘

A photo posted by Salina Sukarmo (@tamarcocoashahalam_) on

KATEGORI PRINTING BUSINESS (BANNER, STICKER, PLAN PRINTING)

Instashop : @bannerprintmy

Facebook Page : bannerprint.my

Website : bannerprint.my

Banner Bunting RM1/sqft! – Print & Cut sticker from 0.30 cent/pc – Plan Copy Print & Scan – Contact : 0133920550 / 0389124768

Sahabat Mommy yang Mommy kenal dari UIA. Business printing beliau makin maju. Nanti boleh lah tempah sticker business Mommy. Bunting pun murah aje tu. Berbaloi la!

bannerprint.my-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow2

KATEGORI PRODUK SET KURUS / CAIR LEMAK

Rahsia untuk kurus dan cairkan lemak anda dengan selamat | SEJUKKKK | Tak panas, Tak pijar | Halal & Sah KKM
*Losyen Kurus Sejuk Secret Correa Premium yang pertama di Malaysia* Contact : 0174584112

Facebook : siti nurulhana

Sahabat Mommy si Hana ini buat perniagaan ini agak lama juga. Banyak testimoni yang dah berjaya. Kalau yang biasa Mommy jumpa krim2 sapu ni, selalunya memang pijar perut. But this one, no. Sejukkkkkkkkkk baq hang!

Secret-Correa-Premium-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

KATEGORI BARANG IKEA DAN PRODUK DARI UK

Instashop :  @uk.outlet , @ikea_personalshopper , @sayalindai

Facebook page :  jomshoppingdotcom , sihatdengansaya

Macam-macam sahabat Mommy ni jual. Dia lah tukang beli barang IKEA, dia lah tukang beli barang dari UK, dia juga lah promo barang kesihatan dari Shaklee. Amboi. 2 percent ok? Deal. Haha

ikea-ps-uk-instashop-pelbagai-produk-yang-wajib-anda-follow

KATEGORI PRODUK KECANTIKAN

PHENOMENAL_CO – PurebySaffiyyahOsman

Natural dan organic skin and bodycare

Instashop : @phenomenal_co

Facebook page : Phenomenal_co

Mommy pernah buat review untuk produk kecantikan PurebySaffiyyahOsman ini. Boleh baca di sini. Recommended! Boleh ‘spa’ kat rumah aje tau!

Produk purebysafiyyahosman memang merupakan produk organik & natural. Produk kami menggandungi 75% hingga 90% bahan organik. . 90% bahan yang digunakan pihak kami imported dari UK masuk ke Malaysia. . Base soap yang digunakan oleh pihak kami adalah organik susu kambing.Mempunyai cert USDA. . Bahan utama untuk membuat body scrub & lip scrub adalah 100% gula tebu yang mempunyai cert USDA. . Olive oil,coconut oil & castor oil juga organik & natural. Menpunyai cert USDA.Tanpa pengawet&GMO. . Madu kami ambil dari orang kampung dalam Malaysia. Tiada dicampur dengan gula putih. 100% natural. . Witch hazel,aloe vera extract,beetroot extract,orange extract,dry herbs,cocoa powder dan semua jenis pure oil juga natural tiada melalui proses kimia &GMO. . Produk purebysafiyyahosman 100% homemade dan buatan tangan. Produk kami bukan Produk REBRAND atau bukan dari KILANG. . Disebabkan pihak kami menggunakan bahan organik dan bahan natural, setiap produk dibawah label purebysafiyyahosman hanya tahan selama 8-12bulan sahaja selepas dibuka. . Kami menggantikan pengawet kimia dengan minyak vitamin E sebagai pengawet semulajadi produk purebysafiyyahosman. . Oleh itu, jangan lah teragak-agak untuk mencuba produk purebysafiyyahosman. 100% selamat jika termakan atau tertelan. Tiada sebarang bahan kimia,paraben dan sls. Juga tiada kandungan alkohol atau pewarna tiruan. . Maklumat lanjut: ☎ 012.505.2023 ( w.apps | telegram ) #sayajual #purebysafiyyahosman #sayajualmurah #organicskincaremalaysia #produkorganic #selamatdansemulajadi #localproduct #handmadeproduct

A photo posted by PUREBYSAFIYYAHOSMAN (@phenomenal_co) on

KATEGORI SHAWL

DS.HIJABS

Instashop : Ds.Hijabs

Our shawls are baby seam & affordable price – High quality material – Very comfortable – Easy to shape +6014-3077809

Ya ampun member Mommy ni. Comel betul shawl2 dia. Kenapa Mommy tak perasan ni. Bagus juga Mommy dapat kongsi IG beliau hari ni. Serius comel sangat! Mampu milik pula tu!

#Repost @akmalmuchux with @repostapp ・・・ Hot selling printed chiffon shawl by @ds.hijabs 😻

A photo posted by DS HIJAB © dilaezane (@ds.hijabs) on

Mommy harap perniagaan kalian berjaya. Dan Mommy pinta, anda semua juga menyokong perniagaan Mommy. Eh nak selit juga?

Instashop : @lilhdaecloset , @ss_scarf, @myapilot

Facebook page : LilHDAECloset , SS SCARF , Folk Art & Decoupage

Ok bai.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 thoughts on “INSTASHOP PELBAGAI PRODUK YANG WAJIB ANDA FOLLOW”

  1. Linda Ismail says:

    Wah! Terima kasih shehan for a nice review here! Okay 2 percent deal ya! Haha.

    Nanti jangan lupa redeem RM30 voucher untuk purchase POPSOCKETS tau! Kalau tak nak, bagi kat kawan-kawan 😀

  2. Rozita says:

    menariknya…semua benda pun boleh jual zaman sekarang ni…
    psssttt ingatkan yang last tu shawl yg org dok rebut2 sampai senggol-senggolan aritu…hehehe…
    Rozita recently posted…http://www.rozita-ceritaita.blogspot.com kini kembali!My Profile

    1. YB Shehan says:

      shawl yg sy promote ni lg comel kak. x recycle hahahaha

  3. macam2 ada la instashop ni, terbaik
    Raihanah Ahmad recently posted…Pentingnya Vaksin Pneumococcal Untuk Kanak-kanakMy Profile

    1. YB Shehan says:

      btul2.. mcm2 ada..

  4. mejuez says:

    Macam menarik pula miaga RC toys, mcm nak try projek miaga rc toys plaak lah…

    Hehe siti salehaaa saya suka dia.. hehehe
    mejuez recently posted…Pengalaman Beli Phone Xiaomi Di Mi MalaysiaMy Profile

  5. aida xde instagram.
    aida da klik dah fb kangen water tu 🙂
    adianiez AIDA recently posted…SEGMEN TOP MOMMY BLOGGERS BY SHEHANZSTUDIO.COMMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!