AKTIVITI ARIQ EMIR SEPANJANG 4 BULAN DI TADIKA LITTLE CALIPH

Mommy baru je update mengenai trip Hannah Damia & Little Caliph ke Bird Park KL. Dan kali ini, Mommy nak kongsi gambar Ariq Emir (kelas 3 tahun) di Little Caliph. Nak compile untuk tengok gelagat Ariq di tadika.

Umum mengetahui yang 2 bulan pertama Ariq di tadika, setiap pagi Mommy struggle hadapi tangisan dan pelukan sayu Ariq Emir. Jadi, gambar2 yang terhasil sepanjang 2 bulan di sana, tidaklah banyak. Ada ketika di mana Ariq tunjuk ‘skill’ meraung dari tepi. Taknak berenggang dengan teacher. 2 bulan tau. Hehe.

Jom tengok.

Aktiviti sepanjang 2 bulan pertama

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Ariq kanan (anak yang pakai tudung kat belakang tu comel je. nak je Mommy betulkan dalam gambar ni)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Sorang2 je boy tu, Ariq la tu..
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Tutup muka (tengah2 gambar)
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Tunggu tepi (bukan dalam bulatan)
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Tunjuk skill meraung dari tepi (eh..ke tengah gelak?)
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Belakang tu ha
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Garu kepala
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Waktu sukan
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Dok meniarap kiri gambar
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Tiru sujud tu ha

Macam-macam. Teacher cakap, dia ikut semua arahan teacher. Cuma, kadang-kadang tu, ada la mood tak berapa ada tu. Hii

PENTING : MOODY 2 BULAN!! Mujurlah selepas 2 bulan, Ariq dah ok. Nak tahu rahsia? Mommy calit 2 jenis Essential Oil Young Living setiap pagi, iaitu Joy & Idaho Blue Spruce.

joy-idaho-blue-spruce-young-living
Ariq sentiasa tenang & happy. Whatsapp : 0123498262 #ybyoungliving

Aktiviti bulan 3 & 4

Dan sepanjang Mac & April ni, mula-mula sekali Mommy bersyukur yang Ariq dah tak moody masa pergi sekolah tu. Dah boleh salam & bye-bye dengan senang hati. Dah boleh berlari-lari masuk ke dalam tadika tanpa rasa sayu. Banyak perubahan sepanjang di sini, antaranya Ariq dah pandai tiru ‘azan’, solat, baca doa makan dan menyanyi serta menari!! Allahuakbar. #mommytouching. Alhamdulillah teacher sanggup bersabar & Ariq pun tunjuk effort nak follow semua yang dia nampak.

Ariq tu speech delay lagi. Tapi, Mommy yakin, tak lama lagi adik ok! Tentang ABC, 123, Alif Ba Ta memang kacang je bagi dia. Kenal benda pun dah terer. Buat ayat so far, baru boleh 2 ayat. Alhamdulillah. Chaiyok adik!!

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Tengok je cikgu ajar. Good!
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
Ok adik cuba
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
hasil kerja adik
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
BERDIRI TU!
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
duduk tengah2 (baju putih)
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
tunggu turn
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
ololo.. behave dik
aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph
dok bagi taklimat kat kawan2 kat belakang tu

Hadoi. Baru 4 bulan ye adik kat sini. Mommy dah terlebih excited. Tak sabar tunggu adik masuk kelas. Actually Mommy plan nak masukkan ke kelas 4 years. Sebab memang age Ariq pun 4years tahun ni. Cuma sebab tak biasa masuk environment ramai macam ni, Mommy masukkan dulu ke kelas 3y. Cuba-cuba je dahulu. Hmm. Bila nak start potty train. Hari tu gagal lagi. Huuuu

4 Replies to “AKTIVITI ARIQ EMIR SEPANJANG 4 BULAN DI TADIKA LITTLE CALIPH”

  1. Suka tengok gelagat budak kat sekolah..ramai kawan..balik teris tanya..buat apa..lalalla..dekat anak buah
    nadia johari recently posted…MASYARAKAT JAWA JE KE TAU BUBUR CANDIL NI??My Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      hehe. tu lah. tp x dpt tanya ariq lg. x tau nak cte..

  2. Alahai…. Comeynya tengok aktiviti kawan-kawan di sekolah ARIQ EMIR.. Comey sangat… 😉
    Anuar recently posted…HOMESTAY MURAH DI SEREMBAN 3, SEREMBAN, NSDKMy Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      hehe. tq

Leave a Reply

CommentLuv badge