Menu
Menu
banner KBBA9

Naracards Seoul Set

AKTIVITI ARIQ EMIR SEPANJANG 4 BULAN DI TADIKA LITTLE CALIPH

Mommy baru je update mengenai trip Hannah Damia & Little Caliph ke Bird Park KL. Dan kali ini, Mommy nak kongsi gambar Ariq Emir (kelas 3 tahun) di Little Caliph. Nak compile untuk tengok gelagat Ariq di tadika.

Umum mengetahui yang 2 bulan pertama Ariq di tadika, setiap pagi Mommy struggle hadapi tangisan dan pelukan sayu Ariq Emir. Jadi, gambar2 yang terhasil sepanjang 2 bulan di sana, tidaklah banyak. Ada ketika di mana Ariq tunjuk ‘skill’ meraung dari tepi. Taknak berenggang dengan teacher. 2 bulan tau. Hehe.

Jom tengok.

Aktiviti sepanjang 2 bulan pertama

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Ariq kanan (anak yang pakai tudung kat belakang tu comel je. nak je Mommy betulkan dalam gambar ni)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Sorang2 je boy tu, Ariq la tu..

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Tutup muka (tengah2 gambar)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Tunggu tepi (bukan dalam bulatan)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Tunjuk skill meraung dari tepi (eh..ke tengah gelak?)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Belakang tu ha

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Garu kepala

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Waktu sukan

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Dok meniarap kiri gambar

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Tiru sujud tu ha

Macam-macam. Teacher cakap, dia ikut semua arahan teacher. Cuma, kadang-kadang tu, ada la mood tak berapa ada tu. Hii

PENTING : MOODY 2 BULAN!! Mujurlah selepas 2 bulan, Ariq dah ok. Nak tahu rahsia? Mommy calit 2 jenis Essential Oil Young Living setiap pagi, iaitu Joy & Idaho Blue Spruce.

joy-idaho-blue-spruce-young-living

Ariq sentiasa tenang & happy. Whatsapp : 0123498262 #ybyoungliving

Aktiviti bulan 3 & 4

Dan sepanjang Mac & April ni, mula-mula sekali Mommy bersyukur yang Ariq dah tak moody masa pergi sekolah tu. Dah boleh salam & bye-bye dengan senang hati. Dah boleh berlari-lari masuk ke dalam tadika tanpa rasa sayu. Banyak perubahan sepanjang di sini, antaranya Ariq dah pandai tiru ‘azan’, solat, baca doa makan dan menyanyi serta menari!! Allahuakbar. #mommytouching. Alhamdulillah teacher sanggup bersabar & Ariq pun tunjuk effort nak follow semua yang dia nampak.

Ariq tu speech delay lagi. Tapi, Mommy yakin, tak lama lagi adik ok! Tentang ABC, 123, Alif Ba Ta memang kacang je bagi dia. Kenal benda pun dah terer. Buat ayat so far, baru boleh 2 ayat. Alhamdulillah. Chaiyok adik!!

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Tengok je cikgu ajar. Good!

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

Ok adik cuba

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

hasil kerja adik

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

BERDIRI TU!

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

duduk tengah2 (baju putih)

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

tunggu turn

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

ololo.. behave dik

aktiviti-ariq-emir-sepanjang-4-bulan-di-tadika-little-caliph

dok bagi taklimat kat kawan2 kat belakang tu

Hadoi. Baru 4 bulan ye adik kat sini. Mommy dah terlebih excited. Tak sabar tunggu adik masuk kelas. Actually Mommy plan nak masukkan ke kelas 4 years. Sebab memang age Ariq pun 4years tahun ni. Cuma sebab tak biasa masuk environment ramai macam ni, Mommy masukkan dulu ke kelas 3y. Cuba-cuba je dahulu. Hmm. Bila nak start potty train. Hari tu gagal lagi. Huuuu

Tags: , , , , , , , ,

4 thoughts on “AKTIVITI ARIQ EMIR SEPANJANG 4 BULAN DI TADIKA LITTLE CALIPH”

  1. nadia johari says:

    Suka tengok gelagat budak kat sekolah..ramai kawan..balik teris tanya..buat apa..lalalla..dekat anak buah
    nadia johari recently posted…MASYARAKAT JAWA JE KE TAU BUBUR CANDIL NI??My Profile

    1. YB Shehan says:

      hehe. tu lah. tp x dpt tanya ariq lg. x tau nak cte..

  2. Anuar says:

    Alahai…. Comeynya tengok aktiviti kawan-kawan di sekolah ARIQ EMIR.. Comey sangat… 😉
    Anuar recently posted…HOMESTAY MURAH DI SEREMBAN 3, SEREMBAN, NSDKMy Profile

    1. YB Shehan says:

      hehe. tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!