PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI

PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI | Spa.. datanglah kepadaku! Itu permintaan Mommy. Dan secara tiba-tiba, jeng..jeng.. spa itu datang!!

Wow!! Percaya tak? Kena percaya sebab ia benar-benar berlaku.

Inilah ‘SPA’ Mommy!! Wuhuuuuuuuuuuuuuu!!

SKINCARE & BODYCARE BY PUREBYSAFIYYAHOSMAN

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki

Inilah dia ‘spa’ Mommy. “Spa-at-home” je uols. Mommy nak pergi spa kat luar nun, mesti fikir banyak perkara. Masa, duit, cara nak pergi, etc. Semua tu memang agak ‘berat’ juga la buat Mommy yang kurang ‘ada-ada’ (berada) nih.

HOMEMADE. NATURAL. ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI

Sebelum ni Mommy pernah buat teaser di Instagram & Facebook mengenai produk ini. Tibalah masanya Mommy dedahkan satu persatu. PUREBYSAFIYYAHOSMAN nama diberi. Produk homemade yang natural dan organik semestinya pilihan utama Mommy yang menitik beratkan kesihatan serta keselamatan. Salah pilih produk, bahaya, tahu? Yang paling menarik ialah harga PureBySO ini super mampu milik! Siapa taknak?

PRODUK PUREBYSO : PRODUK PREMIUM PADA HARGA MAMPU MILIK

Pelbagai produk ditawarkan di bawah jenama PUREBYSAFIYYAHOSMAN ini. Antara produk yang Mommy cuba adalah:

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki

1) LAVENDER & CHAMOMILE FOOT SOAK

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (20) purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (20) purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (20)

Kebaikan Foot Soak

– Foot soak sangat bagus untuk merehatkan kaki yang sakit dan lenguh
– Foot soak juga adalah salah satu rawatan untuk hilangkan bau kaki yang tidak menyenangkan
– Cuma perlu masukkan 2 sudu foot soak ke dalam air suam dan rendamkan kaki selama 10-15 minit sahaja

Perasaan Mommy

– Selesa kaki tu. Sedap je rendam air garam ni. Kalau ada gatal-gatal, gosok lah sekali. Tapi Mommy relax je rendam ini sambil baca buku. Siap Hannah tegur dah lebih 15 minit. Hii. Boleh repeat selalu.

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki

Bahan yang terdapat dalam foot soak:

Detox salt blend(secret recipe), dry chamomile, dry lavender
– Lavender berfungsi sebagai anti septik terhadap kulit
– Chamomile berfungsi untuk memberi rasa tenang pada anggota badan
– Detox salt blend berfungsi utk menambah kandungan garam yang hilang dari badan,melancarkan peredaran darah dan melegakan otot dan menghilangkan rasa lenguh pada kaki

Harga (250 ml) : Rm 25 (SM) / Rm 29 (SS)

2) SUSA DETOX BODY SCRUB – CHOCO HONEY

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (9) purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (9) purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (9)

Kebaikan Susa Detox Body Scrub

Body scrub ini diadun khas bagi melembapkan, mengharumkan dan membuatkan kulit menjadi glowing disamping memberi kesan detox kepada badan. Cara menggunakannya sungguh mudah. Basahkan badan, ambil scrub dan sapukan pada badan yang basah. Biarkan selama 1-2 minit dan bilas.

3 Jenis Body Scrub

Chamomile me – mengurangkan stress, anemia dan ketegangan

Choco honey – melembutkan dan mengurangkan kedutan atau selulit

Lavender me – melembapkan dan mencerahkan kulit disamping mengurangkan bau badan

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (4)

Perasaan Mommy

– Kulit terasa lebih lembut. Mommy gosok perlahan-lahan je di badan kerana butiran scrub itu memang terasa kasar. Tapi, bagus jika anda punyai daki yang banyak akibat peluh.

Bahan yang terdapat dalam Susa Detox Body Scrub

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (9)

Pure Honey, Olive Oil, Grape Oil, Susa Detox Blend(Secret Recipe), Pure Oil, Coconut Flakes

– Coconut flake yang ada dalam detox body scrub bertindak sebagai agen pencerah kulit yang menjadi gelap disebabkan terdedah kepada cahaya matahari

Harga (250 ml) : Rm 25 (SM) / Rm29 (SS)

3) UNDER EYE SERUM

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (35) purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (35)

100% edible. Keajaiban di dalam satu botol kecil. Sangat sesuai bagi mata yang letih dan ‘panda’ macam Mommy. Hihi

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (5)

Kebaikan

Bagus untuk hilangkan keletihan mata, merawat lebam bawah mata, menghilangkan kedut-kedut kecil pada kulit mata, mengurangkan eye bag dan kaya dengan vitamin C. Cara menggunakannya agak senang. Untuk minggu pertama, gunakan setiap hari sebelum tidur. Goncang sebelum guna. Titiskan 1 titik serum pada jari, sapukan pada bawah mata. Ulang langkah yang sama untuk mata sebelah lagi. Selepas amalkan selama 1 minggu (setiap hari), boleh diselang-selikan at least 2 atau 3 kali seminggu sahaja.

Caution: Jangan masukkan ke dalam mata. Jauhkan dari sinaran matahari.

Perasaan Mommy

Mudah serap jadi tidak la Mommy rasa berminyak di bawah mata. Selalunya Mommy sapu sebelum tidur. Produk natural memang normal jika kesannya agak lambat. Maka bersabar dan keep on sapu.

Bahan yang terdapat dalam Under Eye Serum

100% natural plant oils. 100% edible. No paraben & chemical.

Dalam eye serum ni ada 8 jenis pure oil
Pure oil carrot
Pure oil rosehip
Pure oil fennel
Pure oil sweet almond
Pure oil lavandula
Vitamin E
2 base oil (secret recipe)

Harga (15 ml) : Rm 25 (SM) / Rm 29 (SS)

4) LIP SCRUB Homemade Kiss Me

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (16)

100% buatan tangan. Tanpa sebarang bahan kimia. 100% edible (boleh dimakan). Selamat jika termakan atau terjilat. Mempunyai rasa masam-masam manis. Sebaiknya digunakan seminggu 2 kali.

Kebaikan Lip Scrub

– Menanggalkan sel kulit mati
– Mencerahkan bibir yang gelap akibat lipstick/rokok
– Bibir lebih cerah dan lembut
– Tiada lagi rekahan dan bibir kering

Perasaan Mommy

Rasa macam nak makan. Hihi. Bau dia sedap. Hihi. Jadi, bibir yang kasar yang mungkin disebabkan oleh penggunaan lipstik boleh dihilangkan serta merta.

Bahan yang terdapat dalam Lip Scrub

Diadun dengan buah delima, minyak zaitun & madu asli

Harga (40g) : Rm 15 (SM) / Rm 19 (SS)

5) HOTLIPS LIPBALM Made For Kissing

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-milikipurebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki

Made for kissing!

Kebaikan HotLips Lipbalm

– Bagus untuk mencerahkan bibir yang gelap akibat merokok atau kerap memakai lipstick
– Melembabkan bibir yang terlampau kering serta menanggalkan sel kulit mati

Perasaan Mommy

Sejuk! Bibir Mommy rasa sejuk dan tidak kebas (oh ya.. Mommy memang sensitif dengan segala jenis lipstik atau lipbalm, salah pakai nanti macam-macam kesan. Kebas, bengkak, etc. So far, Mommy selesa guna lipbalm ini. Dan semestinya ia sesuai untuk kissing gitu. Heee..

Bahan yang terdapat dalam HotLips Lipbalm

Madu asli, Beeswax, Vit E, Sweet Almond

Harga (5 ml) : Rm18 (SM) / Rm 22 (SS)

6) HEROIN & PURE FACE MASK (GAMBAR TENGAH)

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki (7)
Mask (gambar tengah)

Mommy juga mencuba Face Mask yang dibuat menggunakan Chocolate clay (secret recipe) ditambah pure oil. Blackhead gone! Wow!! Caranya senang sahaja iaitu bancuh mask (anggaran satu sudu kecil) dengan susu segar atau yogurt (ini saranan yang paling berkesan). Kemudian, sapu pada muka dan biarkan kering. Semasa bilas, boleh gosokkan mask (berfungsi sebagai scrub). Done!

Kebaikan Face Mask

– Menanggalkan blackhead & whitehead
– Mencerahkan kulit dan parut jerawat
– Mengecutkan jerawat
– Pudarkan parut jerawat
– Mengecilkan pori-pori pada wajah
– Mengawal lebihan minyak pada kulit wajah

Harga (100 g) : Rm 25 (SM) / Rm 29 (SS)

PRODUK LAIN

Selain itu, PureBySO juga mempunyai produk lain seperti:

1) Detox face & body soap Sens. Dr-y (untuk kulit kering, kusam dan sensitive) – Mengandungi susu kambing

2) Detox face & body soap Comb. Ac-n (untuk kulit berminyak dan kombinasi)

3) Face wash

4) Face lotion

5) Hair mist

Anda boleh juga rujuk instagram @phenomenal_co untuk produk-produk yang ditawarkan ya.

JANJI PUREBYSO [FAKTA]

– Kesemua produk PureBySO memang merupakan produk organik & natural.

– Produk kami mengandungi 75% hingga 90% bahan organik. 90% bahan yang digunakan diimport dari UK ke Malaysia.

– Base soap yang digunakan adalah organik susu kambing. Mempunyai sijil USDA.

– Bahan utama untuk membuat body scrub & lip scrub adalah 100% gula tebu yang mempunyai sijil USDA.

– Olive oil, coconut oil & castor oil juga organik & natural. Menpunyai sijil USDA. Tanpa pengawet & GMO.

– Madu diambil daripada orang kampung di dalam Malaysia. Tidak dicampur dengan gula putih. 100% natural!

– Witch hazel, aloe vera extract, beetroot extract, orange extract, dry herbs, cocoa powder dan semua jenis pure oil juga natural dan tidak melalui proses kimia & GMO.

– Produk PureBySO 100% homemade dan buatan tangan.

– Produk kami BUKAN Produk REBRAND atau dari KILANG.

– Disebabkan pihak kami menggunakan bahan organik dan bahan natural, setiap produk dibawah label PureBySO hanya tahan selama 8-12bulan sahaja selepas dibuka.

– Kami menggantikan pengawet kimia dengan minyak vitamin E sebagai pengawet semulajadi produk PureBySO.

Oleh itu, jangan teragak-agak untuk mencuba produk PureBySO. 100% selamat jika termakan atau tertelan. Tiada sebarang bahan kimia, paraben dan sls. Juga tiada kandungan alkohol atau pewarna tiruan.

TESTIMONI

purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki_1
Testimoni Susa Detox Body Scrub dan Hotlips Lipbalm
purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki_1
Testimoni Under Eye Serum dan Hotlips Lipbalm
purebysafiyyahosman-homemade-natural-organic-skincare-bodycare-yang-wajib-anda-miliki_1
Testimoni Susa Detox Body Scrub dan Hotlips Scrub

PEMBELIAN

Kesemua produk boleh didapati melalui pos ke seluruh Malaysia. COD juga terdapat di kawasan Banting dan sekitarnya.

Telefon : 012-505 2023 (Zira) MA (Master Agent PureBySO yang sah)

Instagram : @phenomenal_co

DISKAUN

Produk premium ini sudahlah harganya mampu milik. Tapi, Mommy nak seronokkan lagi anda semua dengan memberi diskaun! Fuh!! Untuk pembaca blog Mommy, gunakan kod “MOMMYHDAE” untuk dapatkan diskaun 10% bagi pembelian bernilai RM50 ke atas. Wuhuuu!

Jom ke ‘SPA’???

12 Replies to “PUREBYSAFIYYAHOSMAN | HOMEMADE.NATURAL.ORGANIC. SKINCARE & BODYCARE YANG WAJIB ANDA MILIKI”

  1. boleh try ni.. best spa kat rumah.. heehe

    1. YB Shehan says: Reply

      tq. retis komen blog i. kihkih

  2. Menarik … boleh cuba nanti!
    Hanim Hashim recently posted…Carboot Sale Subang Bestari … Kami Datanggggg!My Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      Yup. Kena cuba kak. Hihi

  3. Bagus product ni…
    Nurul Nadiah Yunus recently posted…7th Anniversary….My Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      Yes. Homemade plak tu..

  4. wahhhh..suka suka suka..memang feveret sangat apa2 yang berkaitan dengan SPA2 ni..nnti gaji ku soppink ..hehe..valid smpai bila kod diskaun voucher tu?

    1. YB Shehan says: Reply

      valid sepanjang tahun ni.. hoyeayyy!!

  5. wahhh…macam best jerr..yang ni kan akak bagi kite try masa agrofarm dulu?hee
    Izzati Suhaide recently posted…Makan Untuk Hilangkan Rasa StressMy Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      Akk bg cuba apa eh? Lupa lak. Hahaha. Ni produk baru je ni..

  6. Bagus, pernah review this produk dan julia cuba until now, memang kagum sebab asas utama dia olive oil…rasa natural sgt!
    Julia Johari recently posted…WP Hotel Kuala Lumpur Mudahkan Percutian Singkat Kami !My Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      kan. semua produk dia bes sgt..

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.