WATERMARK SHEHANZSTUDIO.COM

Berani dia curi gambar aku???
Berani dia suka-sukahati crop dan buat macam gambar dia??
Ciskek!

Mampu cakap dalam hati? Erm.. Kesian untuk yang pernah melaluinya. Biasa sangat perkara ini terjadi. Sebab tu, watermark sangat penting kalau kalian nak protect gambar kalian.

Tapi, mohon janganla watermark pic orang dengan watermark sendiri dengan alasan, it’s in my blog. Kemain kau. Susah sangat, letak je pic source : random Google. Kan senang?

Mommy ada watermark dari 2011 lagi. Officemate Mommy yang tolong create. Tapi jarang guna. Sebab malas nak guna photoshop untuk edit letak watermark tu. Inilah watermark Mommy dari 2011. Dan logo ini sebenarnya pernah jadi header blog Mommy juga. Siap pernah terpilih sebagai HEADER BLOG CUN tau!

WATERMARK SHEHANZSTUDIO.COM

Zaman sekarang ni, macam-macam apps boleh guna untuk letak watermark kat gambar. Ini Mommy guna PicsArt je. Senang. Via phone dah boleh letak watermark.

watermark-shehanzstudio-com

Cun tak watermark Mommy atas tu ha? Itulah. Sejak 2011 dah ada. Simbol SS tu pun memang Mommy nak untuk mencerminkan nama blog Mommy. Tq officemate Mommy, Mimi yang tolong create logo tu.

Tahun lepas (2015), first time tempah header untuk blog shehanzstudio nih, kat Maisarah (EFG Blogger). Dan Mommy guna imej yang sama sebagai watermark Mommy. Ini dia.
header latest

Dan kes mentamak punya pasal, Mommy tempah lagi watermark kat Mai juga untuk ShehanzStudio juga, seperti di bawah. Hiii

WATERMARK-SHEHANZSTUDIO.COM

Amek kau. Gunalah sepuas-puas hati. Sape-sape nak guna, info la eh. Untungla Mommy. Miahahaha..

6 Replies to “WATERMARK SHEHANZSTUDIO.COM”

  1. Wah smart juga lambang shehanz studio nie

    1. YB Shehan says: Reply

      mekasih. penat kerah otak nak cari idea untuk minta designer realisasikan..

  2. tak siapa berani dah nak curi gambar bila ada watermark SS ni.

    1. YB Shehan says: Reply

      hehehe.. ada ke orang nak curi. gambar titewww biasa2 saja. tapi biar ada dari xdak. hii

  3. Comel doh tu..ingat2 nak buat gak watermark baru..nnt2 dah tak busy blh laaa celah celah buat..selamat memPERgunakan watermark baru hokey..
    Lya recently posted…Takwim Peperiksaan Dan Pentaksiran 2016My Profile

    1. YB Shehan says: Reply

      Buat kak. Kita kan ada mai.. tempah kt dia. Murah plak tu..

Leave a Reply

CommentLuv badge