Naracards Korea-Seoul Set

JIKA SEKOTAK ROKOK RM17, APA YANG BOLEH DIBELI SEBALIKNYA?

Salam.

JIKA SEKOTAK ROKOK RM17, APA YANG BOLEH DIBELI DI SEBALIK HARGA TERSEBUT?


RM17 bagi Mommy, peruntukan makan selama 2 hari tu. Tapi bagi mereka yang berwang.. RM17 untuk rokok, mungkin tiada masalah. Yang kurang berwang, Mommy yakin mesti stress dengan kenaikan harga tersebut.

Nak marah siapa?

Bersyukur juga bila ingat Daddy stop smoking di awal perkenalan kami. Bercinta dengan Mommy atau rokok? Mujurlah dia memilih Mommy. Kihkih. 

Dalam masa yang sama, dia berhenti pun sebab memang dia sendiri nak. Alhamdulillah. Heavy smoker, not easy i tell u. Memang kena tekad dan sokongan kuat. Jangan ikut hati. Lelaki, yang memang well known kuat kan, hati pun kena la kental. Smoker perempuan? Ermm.. Mommy ada 1 komen. Tak cantik pun. Tihihi.
Rasa-rasa, smokers marah tak bila ada survey macam ni? Marah atau tak, itu kena fikir sendiri. Mommy faham, tak mudah untuk heavy smoker. Tapi ada solution. Kurangkan kuantiti merokok, ganti dengan makanan dan cuba sibukkan diri dalam apa-apa aktiviti. Yang paling penting ialah kena kuatkan hati.
Yang bukan heavy smoker, Mommy yakin, anda boleh berhenti terus. Jangan la ganti dengan vape pula. Tiada beza. Nikotin sama je. Bahaya pula tu. Mana tau meletup macam kes kat Malindo Air tu.
Good luck uols.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Tags: , , , , ,

0 thoughts on “JIKA SEKOTAK ROKOK RM17, APA YANG BOLEH DIBELI SEBALIKNYA?”

  1. 17 ringgit juga mampu membeli medical card buat protection untuk diri sendiri dan keluarga…
    medical card murah

  2. YB Shehan says:

    ye ye. saya sokong kena ada medical cards!

  3. Yang paling penting ialah kena kuatkan hati nk berhenti merokok.

    Rambut panjang merimaskan, sebulan sekali mesti mau potong rambut kalau tak… hidup kita kelihatan serabut walau hakikatnya di hati rasa bahagia selalu .. itu tanggapan aku bila nampak orang lain "serabut" .

    Tak apa.. bagi lelaki yang suka simpan rambut panjang itu hak memasing, aku cuma cakap dan rasa apa yang aku nampak.. kalau aku lah yang semacam itu mesti serabut kepala. Rimas !

    Teringin juga nak botak terus, tapi belum masa lagi.. senang tak payah fikir pasal rambut, tak perlu beli syampo dan sebagainya .

    #saya ada sejarahnya.. sama macam Shehan; di awal perkenalan dgn isteri saya nekad.. solutionnya makan cloud9 bila terasa nak merokok tp kesan lainnya tetap ada, berat badan makin naik . Dah betul² boleh tinggal rokok baru fikir pasal diet.. U can see now PCL macam mana?

  4. YB Shehan says:

    once bercukur, macam heaven. bak kata abam haji yg br balik tu. hahaha.

    exactly. naik berat sbb nak elak dari merokok.

    dan sgt betul, lepas tu mmg diet.

  5. selagi tak sakit , rasa nak mati, susah jugak nak berenti..Gjul dulu pon merokok.. lg teruk bila dia kerja kat Langkawi kan xde cukai.. (1 kotak winston /dunhill 3-4 ringgit je).. one day tu, Allah nak bg dugaan dia batuk, batuk keluar darah,macam muntah..check up doc, punca merokok..kat tekak tu dah mcm karat.. huhu.. start haritu jugak berhenti merokok..tp ye lah..sampai demam2.. hahaha.. skrg tak smoking dah.. bau rokok pon dia kata busuk..

  6. YB Shehan says:

    dugaan macam abah shehan la dulu. batuk teruk gak. mmg terus berhenti.

  7. PinKy MoMMa says:

    meh la bg saya..pndai sy nak belanjakan RM17..lepas duit blnja skolah anak utk beberapa hari hahahaha

  8. mcm2 bleh beli dngn rm17 kan.. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!