13 TIPS TRAVEL DARI MUSLIM BACKPACKERS

Salam

Tetiba pagi ni Daddy tag Mommy kat 1 post Muslim Backpackers ini. Menariknya! Itu respon Mommy bila baca.

Taknak buang masa, Mommy terus minta izin MB sendiri untuk repost tips2 tu dalam blog Mommy. Manalah tahu berguna nanti. Sekarang ni fasa angan-angan lagi. Inshaa Allah.

Credit : muslimbackpackers

Teringat masa Mommy ke Singapore dulu tahun 2009. Main redah ajer. Kesannya, Mommy tak tahu kat mana nak makan. Haih. Tu paling seksa kot masa tu.

Mungkin boleh tambah 1 jenis bekal lagi iaitu kurma. Kelaparan gila2 akan hilang sejurus selepas makan kurma. Macam magik.

Beli pouch bag. Senang passport 24jam di sisi.

Simpan duit tu elok-elok.

Biskut yang dah packing kecil-kecil macam oat crunch contohnya.

Sesungguhnya zaman sekarang, pakcik Google sangat penting.

Coklat boleh elakkan kita dari menggigil kelaparan juga.

Oh. Menarik sangat idea 1 cup sahaja.

Itinerari memang sangat penting. Senang nak budget pakaian juga.

Mommy pun ada kumpul tips TRAVEL BAG ORGANISATION dalam page Mommy di sini. Sila klik.

0 Comment

  1. wah menarik ni…kalau backpackers selalunya sesuai melancong utk berapa hari yer..3 @ 4?

  2. backpacking x tertakluk berapa lama melancong tu. backpacking ni istilah mudah ialah melancong dgn segalanya dibajet. kiranya mcm mudahkan perjalanan melancong dengan x bawa bnyk brg, cari tempat yg kos menjimatkan dan x susahkan pergerakan.

  3. tips amik gbr tu blh guna tu..sbb akk sllu tak center bila nk cepat nnt

  4. haha. ya sgt penting. xpe.. kat fon tu setting je grid lines. lama2 pandai pnya..

  5. best sgt ni.. ada tips yg boleh dipraktikkan untuk yg bukan backpackers juga.. yippy!!!

  6. bagus tips-tipsnya..saya kena kumpul duit dulu baru boleh travel..huhu..

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.