DAPAT IZIN MELALUI ONLINE

Apakah hukum membeli sesuatu barang tanpa izin suami?

Jeng Jeng..

Ha besar tajuk tu kalau nak kupas. Hii. Kadang-kadang ada juga la buat perangai beli barang dahulu, baru nak cerita. Koh koh koh. Batuk sikit.

Tapi.. kalau guna duit sendiri, takde masalah. Cuma, pertimbangkan pendapat suami even guna duit sendiri samada barang tersebut patut atau tidak untuk dibeli. Kadang-kadang idea suami ni lagi brilliant.

Memandangkan Encik Daddy jauh diperantauan, kalau nak beli barang apa2 tu, Mommy bagitau in advance kat Whatsapp. Cumanya, kalau bab belanja makan segala tu, takde la pulak nak kena mintak izin setiap masa. Almaklumla.. banyak guna duit ‘peninggalan’ beliau. Hikhik.

Contoh terdekat baru-baru ini, Mommy nak beli POWERGOLD seorang seketul kat anak2 Mommy, ini memang wajib la kena bagitau kan!

Hari tu mintak. Hari tu jugak beli.

Kemain terkejut ha.

Hahahahaha. Siap dapat complain. Kihkih.

 
Kemain advance bini awak ye.

Latest, mintak upah as wife pak haji. Alasan sangat!

Leave a Reply