MALAM INI.. TERKEJUT!

Salam Testing Ada yang baca blog Mommy malam-malam macam ni ke? Esok cuti lagi. Nak bangun lewat memang jangan harap. Ada je makhluk menggosok perut sendiri seraya berkata “mommy.. kakak lapar”.  Potong! Nite. *** Malam ni baru perasan page Idea Susun Atur dan Dekorasi dah cecah 10k++ likes. Alhamdulillah. Moga membantu semua orang.

KESIAN ARIQ EMIR!

Salam Dah la penat teruk semalam, fikir pula macam-macam, balik rumah, tengok ini pula. Walau tidur, gaya kena ada.. Huuu Ubah posisi la pula.. Mommy cari minyak gamat, sampai sudah tak jumpa. Last-last letak vco je. Cranky malam tadi, memang takyah cakap la. Nasib baik nak juga makan dan menyusu. Ermmm p/s : Kes jatuh […]

SELEPAS ANDROID.. WHATSAPP WEB UNTUK PENGGUNA IPHONE PULA

Salam Whatsapp Web untuk pengguna iPhone Kuala Lumpur: Aplikasi mesej popular, Whatsapp memperkenalkan versi desktopnya kepada pengguna iPhone yang boleh diakses serta-merta. Ini bermakna, pengguna iPhone kini boleh membaca dan menghantar mesej Whatsapp terus daripada komputer menggunakan pelayar yang ada. Perkhidmatan terbabit tidak dikenakan sebarang caj tambahan dan pengguna hanya perlu mengimbas kod QR sebaik […]

FAQ IHRAM : MASALAH-MASALAH MENGENAI LARANGAN IHRAM

Salam BACA : INFO MUDAH FAHAM : HAJI DAN UMRAH & SOALAN BERBANGKIT MASALAH-MASALAH MENGENAI LARANGAN IHRAM Soalan Adakah seseorang itu dikatakan telah melanggar larangan semasa berihram jika dia melakukan perkara-perkara berikut:- Menyapu minyak angin (yang wangi baunya)? Jawapan Kalau ia bertujuan mendapatkan bau wanginya ia dikenakan dam dan haram. Tetapi kalau merupakan ubat yang […]

INFO MUDAH FAHAM : HAJI DAN UMRAH & SOALAN BERBANGKIT

Salam p/s : Info ini Mommy buat koleksi yang Mommy nak tahu sangat-sangat. Untuk lebih terperinci, boleh rujuk laman web ini. Gambar masa Daddy buat umrah pada 09082015 baru2 ini. Siapakah yang diwajibkan mengerjakan haji dan umrah? Orang yang wajib mengerjakan haji dan umrah ialah orang mukallaf yang berkemampuan iaitu ada perbelanjaan untuk dirinya dan […]