TIPS APABILA ANAK MENGAMUK ATAU TANTRUM

Salam
Perkara biasa yang dialami oleh ibu bapa. Sabarlah wahai hati. Anak-anak kecil cuma sekali. Dah besar nanti, kita juga rindu. Nak anak datang kiss, nak anak datang duduk atas riba, nak pijak perut, nak suruh dukung. Semua lah. Perkataan rimas patut dibuang sebaliknya digantikan dengan “layankan ajeeee”.

Bab amukan ini rata-rata Mommy tengok status mommies yang ada share di group2. Even anak2 Mommy pun tak terkecuali. Masing-masing ada teknik ‘amukan’ sendiri. Haha. Dengan si kakak HD tu, kena cakap “kakak please talk. Mommy tak akan faham kalau menangis. Cakap”. Dengan si adik pulak, teknik TOTAL IGNORE kadang-kadang menjadi, kadang-kadang fail juga.

Jom kita cuba teknik ini pula. Manalah tahu menjadi. Tq imuslimshop for sharing.

Kredit : Imuslimshop.com

Leave a Reply

CommentLuv badge