TEMUJANJI SPEECH THERAPY ARIQ EMIR (4TH SESSION)

Assalamualaikum

24 June 2016 (Wed) merupakan tarikh temujanji bersama Paed selepas kali terakhir berjumpa tahun lepas. X perlu check darah apa pun this time. Tapi sebelum g berjumpa paed tu, weols sengaja plan utk attend Speech Therapy sekali pagi tu.

Bertolak jam 7 pagi. Memang awal siap pagi tu sebab sesi ST xle lambat. Kalau jam 830 start, nanti kang nak menunggu turn daftar tu pun satu hal.. So, biar dtg awal pn xpe..

merenung masa depan yang cerah.. 🙂
Our ST is Tengku Nur Najihah tu. AE dari rumah kurang bagi kerjasama sangat. Amukan je. Manjang Mommy kena suap makan. Pastu dia start cranky.

Dan tetiba plak dapat khabar yang Therapist kami MC hr tu. Aiseh. So Puan Siti Suhana take over jap.

 Bab take over ni Mommy kurang gemar sket. 1 sebab dia x bersama dengan kita dari 1st session. So mungkin dia xtau nak tackle anak kita. Then awal2 lagi dia dah cakap. Sesi ni x dapat berjalan lama sebab dia pun ada sesi dia sendiri.

Ariq dari awal cm takut je. Pastu nangis2. Langsung xnk duduk tepi ST tu. Huuu..

So setel awal, g tunggu giliran jumpa PAED plak.

Masa jumpa PAED, dia nak identify ciri2 autism. Sama ada AE ada ke x ciri2 tu. Lepas examine, katanya ciri2 autism xde, cuma speech delay sahaja. Mudah2an benarlah. Insya Allah.

Tugas kami lah sebagai parent untuk stimulate dia bercakap & bercakap vocab yg betul & banyak.
 Rasa cm x berbaloi je cuti dat day. Hmm..

So, memandangkan ada masa lagi, weols ke GSC terdekat. Konon2 nak redeem untuk tiket free birthday, sekali xle sebab Jurassic World belum ditanda dengan tanda *. Ada * baru leh redeem birthday. Kedek sungguh! Tiru la TGV. Selamber je bagi movie apa pun masa regist as member. Pastu siap free ticket n popcorn lagi utk birthday mcm yang Mommy pegi ni (baca sini)

Apa pun, nasib baik juga la cte Jurassic World ni bes gilaaaaaaa!! Penyeri ketidakhappy-an pagi tadi. Haha
TERLEPAS CERITA?
Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir
Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Leave a Reply

CommentLuv badge