RAMADHAN : 3RD & 4TH DAY PUASA

Assalamualaikum.

20 & 21 June 2015 (sabtu & ahad) merupakan hari berpuasa yang ke 3 & 4. Masa 2nd day puasa iaitu petang jumaat, Mommy balik awal dari opis sebab migrain teruk plus mild fever. Pergh. Puasa yang mencabar gak la this year. Xtau lah apa puncanya migrain tu.

Puasa ke 3 & 4 aktiviti sepenuhnya kat rumah. Puasa ke 3 tu, Mommy x tahan dugaan dah. Teringin jugak ke bazar. So hari tu chefdaddy cuti masak. Beli makanan kat bazar je.
Masa gi bazar nih, terserempak dengan jabatan penguatkuasa nih. Ramai jgk. Siap parking tepi keta Mommy.

Keadaan bazar? Sunyi!!!

Sungguh sunyi sepi!

X pernah alami keadaan gini. Selalu akan dengar laungan2 peniaga & tetiba sunyi keadaan hari tu. Leh imagine?

Dorang check lesen berniaga. Siap yang pic bawah ni, penguatkuasa duduk kt gerai kepak ayam. Taukey? Xdak! Missing in action. While kepak tu masih lagi dibakar. Siap dorg tolong alih2 lagi.

Hmm.. di sudut hati memang kesian.
Tapi, mahal sangat ke eh lesen?

Mommy memang xtahu.

Other side, kesian jugak la peniaga yang gigih buat lesen untuk berniaga. Nak2 pulak kedai dia x berapa laku. Yang x apply lesen, laku bukan main. Bukan nak dengki tapi tu lah.. Apa kata sama2 apply lesen.

Mommy rasa, satu je solution. Mudahkan peniaga2 untuk berniaga.

tapi..
Mungkin letak mahal buatkan seller ramai fikir banyak nak berniaga. Kalau letak murah plak, berebut2 sangat plak.

Apa pun harga lesen whatsoever tu, baru2 ni siap ada bergaduh pasal tapak bazar. Boleh baca SINI.
Dah macam berebut sale Sogo je. Haha

Haih. Pening pala Mommy pk. Tapi entah laaaa..

Moga puasa kita diterima.

Becoming Better Muslimah

Puasa ke 4, Daddy mulakan semula tugas masak2. Feveret food Mommy. Sambal daging. Hiii
Tq chefdaddy. Walaupun kena nangis sebab pedas, tetap makan jugak!!
Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir
Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.