banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

PENGALAMAN PERTAMA HANNAH DAMIA JUMPA DENTIST

Assalamualaikum

Kan Mommy ada cerita kat SINI yang lepas makan, weols g jumpa dentist plak kan? Ini sebabnya..

alamak.. lupa snap gambar gigi sebelum.

~sigh~

Kat klinik yang Mommy selalu attend.

Mommy siap pesan kat nurse, get ready ye. Anak saya ni kuat nangis.

Tapi sebelum datang tu dh pesan macam2.

Kakak good girl. Kakak x nangis. Nanti Mommy bawak kakak g main.
Ngeee..

Dok bagi mantera tu je.

So.. ini semasa sesi dijalankan.

Aik?? Patuh je dengar apa yg dentist tu cakap. Semua dia angguk & say ok.
Wahhhhhhh
Memang banggalah Mommy dengan Kakak!!

Mommy asik puji je. Kakak good lah! Kakak pandai! Kakak baik sangat!! Dia angguk2 je. Xle nak senyum lagi.

Sebab..

Dentist kata 1 lubang tu dah nak hampir akar. So memang kena tampal yang tu la. Yang lubang tu kat no 4 bahagian B.

Mommy tanya, kenapa x perlu cabut. So dentist tu explain sama seperti di gambar di atas. Cuba uols refer umur yang sepatutnya gigi susu tu akan gugur.

So dlm kes HD nih, gigi tu kalau nak gugur pun, masa umur 10 tahun. Kalau cabut, boleh jadi kes gigi berlapis.

Start dengan cuci & korek2. Nampak la kakak dok keras kaki. Hiii

So bila dah hampir siap tu, dentist cakap ada 2 lagi yang ada POTENSI akan berlubang (no 5 bahagian A & B. Ishhh.. tengok cm xde mende pun. Lubang sehalus jarum peniti pun x nampak pun..

Ish. Ish.
(sebab pk berapaaa lah nak kena byr jap g. private kot! T__T)

Hati kata cam xyah tapi..

“ok doc.. pls proceed”

Hasilnya..

RM135 kena bayar malam tu.

Compare hosp kerajaan?

RM2

T______________T

Redha

Mommy nak prevent dari dia tetiba sakit teruk sebab lubang tu. Sebab tu take action awal2.

Nak kata makan benda manis, apa lah sgt. Roti & biskut je kot. Air manis atau aiskrim memang tak. Hmmm

Awal tahun hari tu pun x de nampak pun potensi nak lubang. Even dentist pun puji gigi dia cantik.

Semua salah ‘ulat’ dtg korek gigi.

Huuu

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR SHAMPOO SANTAN (2)

RAHSIA HILANGKAN KELEMUMUR DAN RAMBUT GUGUR | SHAMPOO SANTAN

SHAMPOO SANTAN RAWAT RAMBUT GUGUR | Dah macam-macam cara dibuat. Dah pelbagai produk digunakan.

PUASA..OH..PUASA 2010

Tahun 2010 yg penuh dgn cabaran.. ye la..thn ni adalah thn pertama aku jd

TAHNIAH FAIZAL TAHIR, HARITH ISKANDER: NEWBORN BABY BOY!!!

Salam Tahniah.. Tahniah.. Buat 2 selebriti ini yang baru menimang cahayamata masing-masing. Buat Harith

error: Content is protected !!