DAY 17 : MACAM MANA KENAL DADDY?

Assalamualaikum

Wah.. tajuk spesel nih. Hiii.

“Macam mana Mommy kenal Daddy?

Cinta yang diatur la kot. Kahkah.

Actually weols satu sekolah menengah. Tapi Mommy sekelas dengan Daddy masa Form 4 & 5.

Masing2 hal masing2 sebab x pernah la Mommy terfikir itu lah jodoh Mommy. Hahaha.

Masa Form 5, Daddy ialah Ketua Kelas.

Ni gambar bbudak masa Form 5. Pic masa Form 4 ada kt umah. Hii

cer cari mana Mommy & Daddy? Hii

xde plak baik masa kat sekolah ni sebab Mommy xminat cintan cintun ni. Ekeke.

Ganas kot. Xdak org mau. Haha

Then, memasing2 masuk univ. Mommy ke UIA, Daddy ke UMS, Labuan.

Masa UIA, ada la sekali bercintun. Putus cintun lepas cintun x direstui org tua lelaki tersebut (katanya la.. hg p ngaji, xyh dok cintun2 lagi, mak dia kata kpdnya. Katanya) So, Mommy redha. Xpa. Xdak jodoh.

Pastu, kawan Mommy, ada dalam pic ni, katanya bagitau kat Daddy, Mommy ni tengah ‘FREE’.

Ini yang Mommy kata diatur tadi. Ekekeke.

Pastu, Daddy cuba nasib.

Cubaan pertama is bertemu semula selepas sekian lama habis sekolah, jumpa kat Pantai Merdeka. Hii. Plan nak buat reunion la. Hii

So start la calling2. Kadang2 ada jumpa.

Macam2 tu je la..

But, Daddy ni romantik tau.

Kahkah. Bagi surat, hadiah karikatur muka Mommy, letak dlm frame. Mintak izin nak kawan lebih close.

Ingatkan novel & drama korea je buat gitu. Eh.

Berbelah bahaginyaaaa..

Masa tu hati x berapa mau bercinta lagi.

Tapi dia ni cerdik. Suh bagi jawapan sebelum dia balik cuti sem ke UMS semula.

Adeh. Nak ke x? Nak ke x?

Pk punya pk, cuba je la.

So date declare 11.7.2006 kot. Heee. Mak lupaaaa..

Dok jauh, nak call selalu, xdak la sangat. Dah la zmn tu, topup still mahal. Lama2 baru la murah kan?

Lepas My Dad tanya how serious Mommy & Daddy ni masa birthday Mommy tahun 2009, so family Daddy hantar rombongan merisik &  bertunang bulan 9 tahun 2009. Then nikah on 5.12.2009.

Alhamdulillah.
Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge