DAY 16 : PENDAPAT MOMMY TENTANG MASALAH WANITA

Assalamualaikum.
Pendapat Mommy tentang..

1) Masalah berat badan – macam Mommy ni, pasal kurus la. Manusia kan, mesti x reti nak bersyukur. Macam Mommy, orang dok tego kurus..kurus.. amek la isi depa sket, makan la banyak sket, tapi Mommy dah malas amek port dah. Sebab xle nk buat apa. Hikhik. Makan la banyak mana pun, mmg x naik. Yang orang berisi plak, dok pening nak bagi kurus. Xtau la bila masalah ni nak selesai.

2) Masalah kulit muka – ada banyak jerawat, jeragat, black head, white head, nampak tua, etc2. Itu yang selalu dengar wanita2 komplen. Siap produk pun macam2 la keluar. Bukan apa, masalah ni kdg2 lead to stress & buat wanita rasa down & x konfiden. Erm.. punca kulit ni sebenarnya asal dari makanan. Sejauh mana kita kawal bab makan, insya Allah xdak masalah tu. Jom kita imbas balik dengan tengok muka baby. Depa xdak makan apa sangat, kulit lembutttt ja. Makin besar, makan macam2, mula la. Satgi ada alergi la, kulit kasar la, etc2. X la semua, tapi sedikit sebanyak faktor tu memang punca paling besar. Bab muka tua tu, kadang2 xle elak. Tapi, ada jugak kan petua x bagi cepat nampak tua? Pendapat Mommy, jangan stress. Selalulah senyum. Hii. Harap Mommy pun leh buat sama. Stress kan kdg2 xle elak. Mommy kan wanita. Haha

3) Masalah duit – Haha. Jangan tipu la. Sure pk jugak kan? Sebab apa? Nafsu wanita ni ada 9. Hahaha. Bab shopping la selalunya. Ekeke. Pendapat Mommy, aim dulu, pastu cari jalan. Memang kdg2 tu susah, but cuba lah. Mana tahu rezeki.

4) Masalah kesihatan/sakit puan – Keputihan, period x teratur, period pain, rengat, etc2. Hmm.. Ini memang kerap la dengar kan? Cm Mommy pun prob white2 iteww. Hadoi.. But, leh cari solution dia. Diet ketat. Punca makanan jugak. Adeh la..

5) Kehilangan pin tudung secara tiba2 – haaaa.. tu pendapat Mommy, pelupa namanya! Kahkahkah.

Xde idea dah. Kbai.

Regards,
Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir
Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

Leave a Reply

CommentLuv badge