PREPARATION SAMBUTAN HARI GURU DARIPADA HANNAH DAMIA

Published on :

Assalamualaikum Tadika Little Caliph yang Hannah Damia belajar tu, akan buat sambutan Hari Guru pd hari ini (29/05/2015). Memang lambat sket dari tadika lain rasanya. Tapi xpe.. asalkan ada. So, mcm biasa, Mommy memang plan nak buat simple je. Last2, makan berminggu2 nak setel apa2. Hahaha. OCD? X la. Nak buat bagi puas hati. X […]

DAY 18 : ADA LAGI TAK GAMBAR MASA KECIL

Published on :

Assalamualaikum Mulakan semula Cabaran Diari 30 hari.. Haha. Sebab boring lak x update blog. Lalang lah Mommy nih. Ada lagi tak gambar masa kecil?Ada la beberapa keping. X semua Mommy snap. Ada kat album kt rumah tu ha. Nak tengok, kena p rumah la. Hahaha. Nah.. Ada satu ketika dulu, masa sekolah rendah, ada musim […]

SG TUA ULUYAM. HCD ACTIVITY :PAINTBALL+BBQ

Published on :

Assalamualaikum. Banyak aktiviti. Sabtu, SEHARIAN DI ULU YAM. NAK MAIN HENSET PUN X BES. XDE LINE!!Ahad, siapkan hadiah Hari Guru untuk teacher2 HD (ni Mommy post once dah siap semua hadiah tu) Sabtu (23052015)So, masa sehabis baik digunakan untuk tengok Daddy main paintball, rakam video, snap pic anak2, layan HDAE yang macam2. Haha Ktorang sampai […]

SAKIT GIGI KALAH CONTRACTION!

Published on :

Assalamualaikum Semalam memang xde mood langsung. Start denyut2 kt gusi macam x slesa je dari lepas sahur. Nak tido balik dah x boleh. Pastu dok opis pn mmg xde semangat nak cakap, so hikmahnya keje banyak setel semalam. Haha. Then, lepas berbuka, denyutan start makin kuat. Masa ni serius mcm contraction je. Even contraction ada […]

HENTIKAN CABARAN!

Published on :

Assalamualaikum. Mommy berjaya buat sampai Day 17 je. Pastu weekend, x berupdate langsung. Haih. So, jelaslah bahawa, Mommy kena kuatkan semangat lagi untuk commit berblog. Huwaaaa.. patut ke stop cabaran ni? Banyak cte tergendala sebenarnya. Tapi, hari ni sakit gigi. Memang xde mood. Hadap keje pun dah nak pecah kepala. ~Tensi~ Regards, Mommy Hannah Damia […]

SKILLS MENGIKUT UMUR ANAK

Published on :

Assalamualaikum. Menarik gak ni untuk dipantau.. AGE 2 Comb hair and brush teeth with help Wipe up spills Put clothes in basket Pick up toys Bring dinner plate to sink AGE 3 Help set the table Snap, zipper and button clothes Wash hands and face Help set the table Clean up bedroom AGE 4 Know […]