HELLO KITTY STRAW & LAIN2

Published on :

Assalamualaikum. Mommy pernah tunjuk pic meja ofis Mommy kat SINI. Biasalah.. bab aksesori ni kadang2 pantang nampak kt kedai2/online, gatal tangan nk add to cart. Hahaha Ni Mommy add on aksesori Hello Kitty (pelapik mug HK, straw HK, spray pokok HK). Lain2 item untuk kat rumah. Hihi Tu air panas tu..Sape cakap x le sdut […]

KAITAN EMOSI & PUTUS SUSU BADAN (WEAN OFF)

Published on :

Assalamualaikum. Semalam, 28/04/2015, Ariq Emir dah pun genap 2 tahun 5 bulan. Dia masih menyusu badan walaupun di rumah pengasuh dia memang minum susu botol (xreti hisap tapi lebih kepada menggigit puting smpai susu tu kua). Bagi cup, pengasuh xnak sebab lepas mnum susu tu, AE akan tertidur sendiri katanya. Kenapa ya? Kenapa masyarakat macam […]

BUSY FILES HDAE #OUTDOORACTIVITY

Published on :

Assalamualaikum. Sesi melatih anak2 untuk elak GADGET ketika di luar/kedai makan especially. Perkara ini WAJIB dilakukan setiap kali keluar. SETIAP KALI ok. Not easy. Serius! Untuk HD, no prob coz dia memang NATURALLY GILA SUKA activity cenggini. Alhamdulillah for that. Mak je xde masa selalunya. Tskk Tskk.. Kalau kat rumah, HD akan dengan sendirinya pegi […]

NATURAL REMEDY : ACV WRAP UNTUK DEMAM

Published on :

Assalamualaikum. Dah banyak kali dah Mommy mention pasal kebaikan ACV nih.. Boleh baca SINI. So, dipendekkan cerita, khamis lepas AE demam.Bawa ke Klinik pun sebab nak amek time slip. Mommy nak bagi opis bukti EL kan..Kuat minum air masak. Sendiri rasa badan panas kot. Does the prospect of managing a newborn with two other kids […]

PANDAI KAKAK MELUKIS

Published on :

Assalamualaikum Sesi suh tiru lukisan sedia ada. Buku umizoomi ni memang bagus sangat2. Salah satu aktiviti ialah draw mcm apa yg buku tu provide. Ni hasil seni kakak. (4y7m). Alhamdulillah. Good job kakak.     Regards, Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important :– Declaration of images are the intellectual or personal property of the […]