THE LUCKY HDAE POTLUCK DAY!

Assalamualaikum.
Date : 03/02/2015 (sempena cuti Hari Thaipusam)
Venue : Taman Tasik Titiwangsa
Participant : 6 families (my family, Marlina, Kak Iezan, Sari Malina, Ain Rahim & Fatin Nordin)
Well.. patutnya ada lagi, tapi last minute cancel. Tskkk. Sedih x dapat jumpa.

Baru hari ni nak cte. Kihkih

Mommy organize THE LUCKY HDAE POTLUCK DAY sesama kengkawan telegram group HDAE.

Masing2 dah ada item yang perlu bawak.
Lagipun untuk 6 families, x perlu banyak sangat barang2nya.

Mommy juz masak chicken popcorn versi budak & dewasa. Daddy tolong prepare sandwich versi budak & dewasa jugak.

Jom.. Dah ready dengan tema pink. 🙂

Kami sampai 30 minit awal dari masa yang dijanjikan. So we lepak2 dulu kat tempat orang main kete control..

So, orang pertama yang memanggil dengan kuat sekali nama Mommy is ini mak budak! Sari Malina namanya. Wataknya yang selalu mencuit hati dalam telegram tu. Sensitif tapi nasib baik la dia xsentap2 dengan Mommy. Sebab dah kenal Mommy cane kot. Kuikui. Selalu jadi bahan usikan Mommy gak Sari nih. Kiki.. Lagipun, jurang umur kami sangat la jauh. Sebab tu dia dipanggil adik manja kami. Hii

Suami Sari xdpt join. So, dia tumpang cik Fatin kita nih. So masa si Sari memanggil nama Mommy tu, dalam kereta Fatin lagi la masa tu..

Kami orang pertama yang sampai di sini. Maka Daddy perlu mulakan tugasnya snap gambar kami. Kihkih.

Tunggu punya tunggu, barulah Kak Iezan muncul. Mar sampai lambat sket. While Ain paling lambat. kuikuikui. Saje mention sini sebab kenangan dat day kan. Hahahaha. Nak makan dlu, kesian pulak yang lain ketinggalan kang. So, snap2 ja la dlu.

Ini anak Sari. Ya Allah behave betul budak nih. X buat perangai langsung. Makan cukup kot. Minum susu pun xmintak kt ibu dia. Anak Mommy? AE la yg paling cranky masa tu. Lapo & ngantuk kot. Huuu

Kakak yang super duper sporting & sabar. Walaupun dia nampak je tempat mainan depan mata, dia x mintak langsung nak pegi. Syukur betul. Kalau x, pening la daddy dia nanti. So lepas makan baru Daddy plan nak bawak dorg main.

HD yang keboringan, amek DSLR (D90), snap pic Mommy nih. Cool kan?? Tq kakak!

Inilah teman sepermainan masa tu. Niyaz. Anak Kak Iezan. Umur baru 3y5m. Tapi, pandai cakap 🙂

So, semua orang dah smpai around 4+. Snap dulu sebelum start makan. 🙂

Jom makan. Homemade Food ok 🙂

Masing2 dah kenyang, Daddy pun dah recharge tenaga dengan makanan, Daddy bawak anak2 pegi main.

Ooo.. anak Mommy cranky sebab boring ya. Pegi main bukan main senyum. Nampak gigi taring yang mahai tu. Hihihi

Ambil kesempatan masa anak2 xde untuk buat acara tukar2 hadiah sesama sendiri. Mommy dapat hadiah dari Sari.

Mommy buat surprise kat kawan2 yang datang. Semua dapat hadiah sweet ni dari Mommy HDAE.

Hadiah dari Mommy (tray cupcake tu), Fatin yang dapat. Yang cup (hadiah sweet katanya) tu plak yang Mommy bagi untuk semua yang datang.

Bergambar dulu sebelum pulang. Masing2 hepi.

Alhamdulillah. Mommy rasa ini salah satu kejayaan kecil Mommy. Tq kawan2 yang sporting. Kawan2 yang x dapat join sebab xde cuti, jauh & etc, harap nanti kita dalam ketemu lagi dalam THE LUCKY HDAE POTLUCK DAY (2ND BATCH). Ok??

Thanks semua. Food bes2 belaka!

Regards,

Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir
Important :
– Declaration of images are the intellectual or personal property of the blog owner; YB Shehan.
– Declaration of image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; YB Shehan. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.
– Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; YB Shehan.

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.