RUMAH IMPIAN.. SUSAH2 DAHULU. HEPI KEMUDIAN

Assalamualaikum.
Mommy ada cerita hari tu pasal Loan Rumah dah approve kat entry SINI.
Perkembangan sekarang ialah tunggu SNP untuk disain. Hmm.. Sebenarnya Mommy x cerita pun kan Mommy beli rumah kat mana. Tunggu la siap dulu. Hiii

So, stage sekarang (agak lambat), lawyer tengah MC.

Kalau ikut kronologi cmnih

13.9 – booking dengan developer
10.10 – sain LO dgn RHB bank (ni BLR terbaik sebab dia bagi -2.4)
17.10 – Mommy sms developer tanya apa status loyer. Sebab dorg xde call pun. Tetiba pagi tu (gamaknya sebab developer call kot), loyer tu call hubby. Sebab x dapat call Mommy katanya. Agaknya time dia call tu masa developer call Mommy kot. Memang tgh engage pun. So, loyer tu (bukan loyer pun, his secretary) call bgtau dia nak bagi proforma invoive.
Mommy revise that invoice and Mommy rasa macam overcharged. Well, Mommy tau sebab Mommy pun pernah praktis & ramai kawan2 loyer yg still praktis leh tolong jugak.
So, dah reply their email & buat some comments & need their justification sket la.
20.10 – email follow up the case. No reply.
21.10 – email lagi. No reply
22.10 – cuti deepavali
23.10 – kemuncak stress. Haha. Akhirnya Mommy call that firm n tnya status. Lawyer MC. Sakit mata. Tapi PA bgtau loyer tu dah aware pasal my email. Tapi x reply2. Hmm

So, Mommy xnk buang masa, rasa nak rejek je. Prob is, xle tuka loyer. Sebab tawaran masa nak beli rumah ni ialah kos legal fees for SNP free. Kena byr for loan fees je. Kalau nak tuka loyer, Mommy  kena bayar utk both fees. N xle tuka SNP lawyer no matter what. cisdel btul.

So, kita lihat minggu depan.

Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

#SAYAJUAL #ROSETYARA

SERENDAH RM30 SETIAP BULAN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.