banner KBBA9
Naracards Korea-Seoul Set

RESIPI UNTUK MULTIFUNCTIONAL ELECTRIC LUNCH BOX

Assalamualaikum.

Hari tu Mommy ada share pasal ELB : MULTIFUNCTIONAL ELECTRIC LUNCH BOX kan? So, sepanjang ada ELB nih, ada la beberapa kali Mommy guna untuk masak masakan anak2 Mommy.

Antaranya:

RESIPI 1 : BUBUR AYAM SIMPLE

Cubaan pertama menggunakan #elb. Try masak bubur bersama kentang n carrot. Steam brokoli di layer atas. Tutup. On plug. Tunggu setengah jam. Tengok camne. #electriclunchbox #multifunctionalcookinglunchboxes #homemadefoodforhdae #28082014 #ariqemir #1y9m

Jadi!! Wuhuu.. Beras scoop kecil tu je. Lepas ni kena kurangkan sket sebab banyak buburnya. Untuk kita ok la banyak tu. Ariq mkn sket ja. Masak 45 minit. Air 120ml. Brokoli dikeluarkan awal sket sebab xnak overcook. Later mix all. Done!! #elb #electriclunchbox #multifunctionalcookinglunchboxes #homemadefoodforhdae #28082014 #ariqemir #1y9m
************************************************************
RESIPI 2 : SUP AYAM SIHAT

Dinner awal tadi. Percubaan kedua guna ELB. Mommy masak “sup ayam bodo”. Hahaha. Bodo tu sebab xdak bahan mcm2. Cuma ayam,3 ulas bwg putih, kentang, carrot, brokoli dan air. Sayur2 tu Mommy ltk kt layer atas ELB (electric lunch box) utk steam. So air utk ayam tu memang x banyak. Cukup2 utk tenggelamkan ayam. Keputusan. Sedap. Mommy makan sekali. Haha. Tq ELB. #dinner #elb #electriclunchbox


RESIPI 3 :
TELUR REBUS

Walaupun Mommy dah masak sup ayam, kakak tetap xnak makan. Susah la kakak nih. X boring ke.. Nak telur je. So Mommy rebus guna ELB lagi. Haha. So air 40ml ltk kat body tu. Then letak telur atas egg dish (mmg set ada sekali), so masak la selama 15 minit. Siap. Perfect telur rebus!! #dinner #elb #electriclunchbox
************************************************************
RESIPI 4 : SUP AYAM MEWAH SAYUR
Sup ayam mewah sayur. Dengan harapan.. kakak hannah mau makan malam nih. Bismillah. #dinner #elb #electriclunchbox

Resipi x banyak lagi yang Mommy buat sebab baru sangat nak guna. Plus, Mommy cuma ada ayam kat rumah. Bahaha. Baru nak beli barang dapo minggu nih. Hiiiii

Lain2 diskusi atau idea, Mommy share kat page Homemade Food for HDAE

Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

(Visited 1,105 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Related Post

ACCURATE SUMMARY OF KABHI KHUSHI KABHIE GHAM.. GITEWWW

Assalamualaikum. #maafkanlah carutan yang dorang tulis bawah2 ni ye. ekekeke Here Is An Accurate

CARA PADAM RUMAH ANDA DARI INSTANT GOOGLE STREET VIEW

Cara Padam Rumah Anda Dari Google Street View   Google Street View adalah perkhidmatan

NANTILAH CERITAAA

Assalamualaikum. Busy sangat. Nantilah.. Regards,Mommy Hannah Damia ‘n’ Ariq Emir Important :– Declaration of

error: Content is protected !!