BABY CARRIER. BENCI DENGAN FAKE CARRIER!!

Assalamualaikum.

Terkejut dengan kisah baby 4m yang terjatuh dari carrier akibat buckle patah. Koma dah 4 hari termasuk hari ni. Saya mohon.. penjual2 semua cuba periksa semula item yang anda jual. Seperti carrier. Yang fake tu especially. Mohon anda berhenti jual. Cuba gali ilmu tentang babywearing. Ada group Malaysian Babywearers untuk anda gali ilmu tentang jenis2 carrier.

Say NO to fake, crotch or narrow carrier, front carrier.

Please! Educate urself.

Mommy dah lama ban org2 yg jual item ni kat grup2 Mommy. Stress giler sbb akhirnya ada jugak kes mlibatkan fake one nih. isk

Tahukah anda??

Ada beberapa kategori yang perlu anda tahu..

Carrier yang menghadap hadapan (Front facing Carrier)

Kenapa bahaya??

Crotch Carrier
Kenapa bahaya??

 
Baby Sling
Kenapa bahaya??
Cara yang betul..

Kalau FAKE CARRIER?

Boleh jadi kes yang x disangka2. Buckle patah, tercabut apa yg x patut. Risiko? Kat anak.

Mak2 tolong la AMBIL TAHU.

*****************************
Kesian kat mak nih. Mungkin beliau xtahu. Kita x boleh nak judge dia. Jangan hukum dia. Kita x berada di situasinya. Kita cuma mampu berdoa untuk dia & anaknya.
Saya geram kepada supplier & seller. Stop keluarkan produk FAKE begini. Nanti ramai lagi yang jadi mangsa.

Doakan yang baik2 buat ibu & anak ini. Bismillah.

Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge