HAPPY BIRTHDAY MOMMY

Assalamualaikum.

1 June 2014. Tu sebenarnya tarikh birthday Mommy. Daddy kasi hadiah yang ‘unsangkarable’ hihi.. Tq Daddy & kids. Gigih Daddy mengcollage pic & jadikan wrapping paper. I should frame this!

Weols plan nak ke Aquaria KLCC memandangkan HD & AE mcm dah besar dah untuk faham apa itu fish. Weols beli awal2 lagi tiket melalui Groupon. Untung almost RM10 dari harga sebenar tahu?

So, Mommy & HD imagine masing2 adalah “pincess” hari ni. So weols pakai Tutu Skirt. Hihi.. Somel x?




Haih.. this girl kan!!!



Ehem.. tau dah dari sape HD belajar? Hiiii

 
Nih kat LRT Dang Wangi. Weols pegi naik train jer. Senang sket. Free lagipun. Hiii
 
 
Budak ticik hensem ni mmg ssh nak senyum. dia kata.. cmnih lagi macho la. huh!
Depan Jelly Shoes. Tapi x masuk pun.
Beli mana shawl? Kat IG Nade El Luna RM29
Beli mana top? Kat Times Square RM15
Beli mana pin tudung? Kat FB Pin2It by Neena Anuar 
Beli mana skirt? Kat IG Fashion Online KL
Nak cerita pengalaman masa nak masuk Aquaria. HD suddenly mintak susu. Then daddy realize yg beliau lupa bancuh susu sblm dtg. Allah. Mommy memang x sempat la nak amek tau sbb bz hal masak & siap2 anak & siap2 diri. Isk. Nk cari botol susu memang mudah, tapi puting botol tu nak jenis Anakku punya type Orthodontic. Kami bagai nak giler cari susu kotak fresh milk. Dalam Cold Storage pn lgsg xde. We decided nak bancuh dalam bekas straw beliau. Dia minum sket tapi xnk banyak. Then, episod drama bermula!!
Masa beratur nak ambil tiket pun dah meraung dah. Kami masuk dalam & cari corner yang agak sunyi. Tapi x sunyi sgt la coz people staring at us. Why? Sebab HD kalau nangis, orang kat Kedah pun bleh dengar! Siap cakap sakit kalau pegang sket je. Hannah. Jangan buat Mommy mcmm tgh dera kamu bleh x? Grrr! Then suddenly ada staff dorg ajak masuk bilik staff sekejap. suh rilek & jangan kacau HD. mak aih. Kami dilarang kacau plak. Hahaha. Tapi ye la. Sebab setiap kali kami tanya apa2, dia akan jawab TAKNAK! TAKNAK! So the staff mcm suh dia calm & suddenly give her something!
Nampak kat tangan beliau tu??
Yes. Small teddy bear. DIAM TERUS!!!!!
N masa tu nak bagi roti ke, biskut ke, baru sudi. Rasa cam nak balik je ambil botol susu jap tau!! Grrr
Then, tengok beliau camne selepas tu?
Mood ok terus!!!
Macam magic!
 Terus lupa bab susu. AE sebenarnya masa nih tengah tido. Mommy b4 masuk terowong, saje angkat dia & dgn niat sengaja nak bagi beliau terjaga. Yes. Dia terjaga & nasib x amuk. Hahaha
Lepak depan akuarium besar nak tengok orang bagi makan ikan. Ktorang duduk bersila depan tu dari kul 2.15 smpai kul 3. Nasib anak2 x amuk. AE siap 2x bf tau! Mommy bawak nursing cover la.. Hiii
 Selesai feeding, diver akan stay 5 minit utk selfie dgn kita. Mommy org 1st bangun & selfie dgn beliau. Hahah. Gigih.
 Then kami plak. HD, Mommy lupa awak! Kahkah. Sori.
“kakak..buat aumm!”
“psst.. kakak, tau x nih tempat Mommy & Daddy dating 1st time pada tahun 2006 dulu tau! Masa tu, bleh snap belakang gigi tu. Sekarang xle dah”
Menatang unik yang leh tenggelam timbul. Nama dia Garden Eel.
Kami cepat2 nak balik sbb HD dah start teringat her ‘candu’ (susu la). Otw ke lrt tu, weols terjumpa kawan lama Mommy masa tusyen dulu. Liza. Haha. Sama je kami. X berubah langsung dari segi saiz. Kihkih
Then, climax amuk HD. Masa nak g lrt tu, dah start amuk dah. Daddy gigih p cari kt supermart area Avenue K tu. Xde jugak fresh milk Dutch Lady tu. Tetiba ternampak sign 7E. Pegi beli jugak kat ctu. Dah xnk pulak fresh milk. Nak choc fresh milk! Amuk lagi! Arghh. Last2 Mommy bawak beliau ke 7E utk tukar. Nasib baik kedai tu terima. Huuu. Terus mood ok & abeh sekotak dia minum.. Tertido plak dalam kereta lepas tu! Sebelum tido tu, amuk2 lagi seround sebab Mommy laju sgt x tunggu dia sebelum g kat kereta. Mommy patah balik pun, xle stop jugak nangis tu. Ahh. apa2 je la anak oi. Xle salah sket. Ade je salah kat mata awak kan??
Daddy bawak Mommy makan kat Restoran Cina Muslim Mohd Chan Abdullah. Makan ketam & udang. Mommy tengok harga dah telan air liur. Tskk! Try la sebab mmg dah teringin ketam agak lama. Udang telur masin gila cadbury punya sedap. Kuah ketam tu biasa2 jer. Total. Ntah. Seratus lebih kot. Huuu.. Tq daddy.
Time nih heaven sekejap sebab memasing ketiduran.
Kakak tido dalam stroller. Dan tetiba si adik terjaga. Nasib makanan adalah penyelamat dari amukan. haha. AE nih bab makan je mmg laju. tapi badan x naik2. Ikut sapa la nih! Huuu
Dah nak setel tetiba kakak terjaga & amukan bersambung. Sampai rumah.
Dah kat rumah, bagi mandi & minum susu baru diam. Kakak betul2 menguji kesabaran Mommy Daddy hari nih. Mommy kena calm hangpa dua tau! Baik kakak & Daddy. Nak menaga je tau! Grrr. Masing2 xle nak sabor sekejap. haih.
So candu dah jadi penyelamat malamnya. Sampai lupa la bab kek segala. Memang xdak langsung beli kek! Sian Mommy.
Bila Mommy tanya Daddy. “Dy, kita bercinta smpai kawen, ni 1st time xdak kek”
Dy jawab “kan Mommy kata kek batik tu Mommy buat mlm 31 May tu utk birthday Mommy?”

Aiyak.. sampai hari ni lupa try lepas sejukkan malam tu!

Deng!

Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge