Assalamualaikum.
Sempena cuti panjang sampai 3 hari minggu lepas sempena Thaipusam weols yang xde pa pe nak wt, weols jenjalan ke Summit, Subang Jaya uols. Rajin x? Hahaaa.. So, kat sana apa yg weols wat ialah kenalkan HDAE dengan aktiviti bowling. HD pernah je tengok Mommy Daddy main. Tapi, rasanya masa tu ade HD mcm AE sekarang. X paham pa pe lagi. Hehehe..
So, now it’s about time to start our Wednesday-Family-Bonding-Bowling- Nite kan, Daddy??? Bila nak start? Rabu nih? Heheheh
*******************************
ADIK: Watak pertama ialah adik AE. Makin ligat. Makin aktif. Almaklumla, tengah ‘gila-stereng’ bak kata atuk kt Kedah. Jalan xde stop maa. Kalau stop pn, sebab jatuh. Hiii
Nih.. Ada budak mata layu. Bagi susu, terus zzz. Mommy yang selim nih kalau nak berjalan dari depan ke belakang while kereta masih bergerak pn xde hal. So, Mommy angkat je letak belakang. hehehe
Kakak: Watak paling mencabar lately. Nak kawal beliau punya ‘FEAR’ & ‘TANTRUM’.
Masalah ‘FEAR’ : takut orang yg beliau x kenal, takut orang agah beliau, takut orang dekat dengan beliau kalau x kenal, takut clown, takut maskot, takut OKU jugak (T__T), takut orang marah beliau (mommy klu mrh beliau takut n masih dgr arahan, daddy marah beliau nangis lagi kuat.haih), takut binatang2 kecik mcm cicak, lipas, tikus, nyamuk & lalat pun T__T
Masalah ‘TANTRUM’ : kalau lapar, kalau ngantuk, kalau nak main kt tmpt mainan tp Mommy Daddy dah nak stop xnak kasi main.
KESAN: MENANGIS TAHAP TSUNAMI KAT ACHEH NAK JADI LAGI. OK. X LAWAK. MENANGIS SEKUAT2 ALAM OK!!
How lorrrrrrrr.. T__T

*******************************
Tugas Mommy Daddy: jaga hati & perasaan selagi boleh. Hati memasing & hati anak2. Fuh. Mencabar ok.
Nih aktiviti utk HD. Ajar dia main bowling. Dia nampak macam excited walaupun memula agak blur. Point Mommy sebenarnya dah mantap. Tapi, kasi chance kat anak, point Mommy rendah dari daddy. (betul la wey!)
Apa barang la kak oiii??? Masuk longkang.
Bola pertama (pink), stuck kat ctu.
So, beliau baling bola kedua. Stuck jugak pink tu sebab x bersentuh pn dgn kuning tu. Hahahaha
Adik? Apa2 je la Mommy Daddy. Asalkan adik bahgiaaaaaa. Gitu.
Kan? Beza sket je. 63-87. Bagi chance kat anak punya pasal (betul la oii)
*******************************
Dengan penuh ketidaksabaran, Mommy excited ajak Daddy ke TTTitiwangsa. Heeee.
HD’s Outdoor Activity: Roller skate!!
Bought at Summit. Around RM130 all in.
Dah pro, leh upgrade ke inline skate.
~opss. tselak skirt~
Adik: Kakak. Stop sat.
Kakak: Awat dik? Potong stim toi la..
Adik: xdak pa pn. Saja la nak test. Betui la tayar bulat kan kak??
Kakak: pfffttttt
Penat2 tu, kakak ajak Daddy pegi playground lak. Adik pn nak main. Tapi, Mommy xlarat. Hohohoh..
Jom balik. X abeh2 manja depa 2 beranak nih. Huh.

Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge