ADIK & SENSORY SKILL : TEARING TISSUES

Assalamualaikum. Aktiviti adik AE malam tadi, 16122013 (adik berumur 1tahun18hari) dek kebosanan sebab kawan beliau dah tido awal (kakak tido 8pm) 2 malam berturut2. So, mari tengok aksi beliau.. Ini aksi beliau di instagram Mommy >> KLIK SINI Skills Learned: Eye Hand Coordination Tactile Stimulation Sound Discrimination Activity Category: Sensory Experiences Regards, Mommy Hannah Damia […]

STRUGGLE NAK KASI ANAK TIDO

Assalamualaikum. Satu masalah besar yang Mommy hadapi sejak bersalinkan Ariq Emir ialah, kakak HD yang susah nak tido malam. Xtau la apa yang menyebabkan beliau susah sangat nak lelap mata.  gambar hiasan: satu malam tetiba beliau cakap “mommy..nak tido” Perkara ni Mommy perasan masa dalam pantang kat kampung. Ya Allah.. Susahnya nak suruh beliau tido. Even […]

KRONOLOGI TRAGEDI HIGHLAND TOWERS

Assalamualaikum.  Pendedahan bekas presiden PAM kejutkan rakyat Malaysia. PELUKIS pelan tiada kelayakan. Sebelum 1964: Pemaju mengemukakan permohonan untuk membina kondominium. 1964: Jabatan Perancang Bandar dan Kampung (JPBK) Negeri Selangor mula membuat penilaian. Pejabat Daerah Kuala Lumpur meluluskan permohonan cadangan projek tersebut. 1974: Pembinaan bangunan dimulakan oleh Konsortium Jurubina Perunding (KJP) untuk syarikat High Land Properties […]

CITA-CITA 2014

Assalamualaikum. Cita2 terbesar saya ialah MENJAGA ANAK2 SENDIRI.. Itu memang impian setiap ibu2 bekerjaya Mommy pasti. Unless yang jenis workaholic n x minat budak sangat la (pelik gak kalau mak2 x minat nak jaga anak sendiri). Huuu Tapi.. Tapi.. Kalau sekarang, memang ler kena kerja, bayar nurseri, duit gaji masih ada sket la nak beli […]

DOAKAN MEREKA

Assalamualaikum. Mommy x sanggup nak share pic banjir besar kt Pahang tu.. Tapi, nih menarik. Walau dugaan besar menimpa mereka, kahwin tetap kahwin. Mudah2an rezeki kalian mencurah2 lepas nih seperti mana hujan yang mencurah. Amin. Buat mereka yang menghadapi dugaan besar, yang terpaksa ‘start all over again’, mudah2an kalian dipermudahkan. Sedih lihat. Regards, Mommy Hannah […]

ALHAMDULILLAH.. 4 TAHUN DAH

Assalamualaikum Alhamdulillah.. Hari ni, 05122013, genaplah 4 tahun kami suami isteri mendirikan rumah tangga. Dah ada 2 anak dah pun. Alhamdulillah.. Kalau nak stori mori pengalaman pahit manis nih, berjela2 la kannnn? Tapi, nak cerita apa pun xtau bebenornya. Hehehe Ini sedikit luahan dari Mommy sebagai isteri Haris Anuar. Tq for being my hubby. Tq […]