BONNIE AND CLYDE : REVIEW

BONNIE AND CLYDE.
@ CHANNEL 709 LIFETIME, ASTRO
1st time tengok iklan  nih kat channel 709, Lifetime Astro.
Kat Malaysia tayang pada 9 & 10 Disember 2013.
2 mini series untuk drama kisah benar nih. Kalay yang nak tau cerita sebenar, leh tengok kat
&
Dorang nih berjumpa kat kelab malam. Si Clyde Barrow nih memang dikehendaki polis utk kes2 curi yang kecik sebab dia & abang dia memang dari kecik dah buat perangai macam2. Huhu
So, once dah kena tangkap, si Bonnie Parker yang memang tengah cintun sangat kat Clyde nih, selinap masuk pistol nak suh Clyde lari dari penjara. (jahat..jahat)
nampak? zaman dulu2 memang kalau tgk crita nih, sure dh lama depa nih kena tgkp punya. zmn skrg kan canggih. hehehe
Utk pengetahuan korang yg x perasan tgk cte tu, si Bonnie nih sebenarnya isteri orang. Kira dia dok bcintun segala tuh, dia masih lagi isteri orang la. Tapi, laki dia nih jenis jahat. penipu segala. Nama laki dia Roy Thornton. Hehehe.. Macam tonton.my tu plak. kikiki
So, ini jenayah yg dia p kantoikan diri sebut nama dia. Hehehe.. Si Bonnie nih dok teruja sangat dengan gabungan nama depa dua. Bonnie n Clyde. Macam cool. Heheheh.. Tapi, si Clyde dan lagi buat lawak lepas marah tu. “len kali sebut clyde and bonnie”. kihkihkih
Gambar cool depa utk drama mini nih..
Lawa kan? Hehehe
PJ Lane, wartawan masa tu. Dia la yang dok crita segala masuk dalam Dallas N/Paper tuh. Masa lepas Bonnie n Clyde kena tembak tu, dia ada tnya polis, kenapa x warning dlu. Kenapa kena tembak terus? Polis tu, Frank Hamer jawab ‘dia rasa, depa yg suh kami tembak gtu’. So, kat ctu memang kalau tgk logik crita nih, memang si Clyde p serah diri la sebab dia dah tdengar kawan dia tu tnya polis utk clear rekod diri sndr, kwn dia tu kena bkerjasama dgn Frank tu. Paham x? Hehehehe..
Ni gambar Bonnie real. Dalam drama nih, depa tiru sebijik costume nih.. Lawa..
Ni baju yang depa buat..
Cun kan??
Ini gambar last sebelum kena tembak dgn geng2 polis. Clyde nih ada satu kelebihan pra rasa yang mana sebelum2 nih dia dapat rasa kalau polis nak mai kat depa, polis ada kat tempat depa ka. Dia mcm ala2 Alice Cullen yang leh nampak future la. Gitu.
Kalau tengok keadaan gambar nih, riak wajah Bonnie macam xrela & dapat rasa ada sesuatu x kena dgn si Clyde. Si Clyde nih sebenarnya dok keep on rasa bersalah dok buat jahat & berkali2 ajak stop. tapi, Bonnie xmau. Then, dia sndr atur perjumpaan dgn kawan dia & di situlah depa ditembak 37 kali non stop. Pehhhh
Keadaan kereta depa.
Keadaan lepas kena tembak di tempat kejadian.
Walau cerita nih bes, depa nih x sepatutnya dibanggakan pun. Sebab memang jahat. Hohoho.
Walau bercinta setakat mana sekalipun, kalau pasangan buat jahat, jangan dok gatai p ikut dia buat jahat sekali.
But, yang baguihnya pasal depa nih, masing2 x lupa family.
Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.