TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (COLOURING & NUMBER SHEETS)

Aktiviti malam tadi (19102013) pulak lebih kurang sama, cuma Mommy add certain activity lagi.. Yang bertanya macam mana Mommy buat, Mommy guna Google je. Semua kat hujung jari. Buat research. Sure ada.
Malam tadi Mommy buat aktiviti cut & glue jugak. Ditambah aktiviti mewarna. Opkos la dengan bantuan Mommy. Haha.. Tapi, bab warna air memang totally kakak la.. Dah nampak ada minat kat ctu..
1st activity tonite with kakak #activity #toddler #cutnglue
Mommy cari gambar2 dan buat mcm jigsaw puzzle activity untuk HD
Mr Snail. Igt lagi kan kakak?? Huhuhu..
Sampai duck face tu kenapa? Hahaha
Boleh tengok video gam & tampal kat sini > http://instagram.com/p/g5PD6JiY86/
Gunting je x pandai lagi. Hikhik..
2nd activity: Warna pensil kemudian air pulak. Bes. #activity #toddler #colour #colourpencil#watercolour
Kakak warna sket2. Mestilah dengan bantuan Mommy yang kerastangan nih. Heheheh
Lepas tu baru suh dia warnakan guna berus & air pulak.
syiapppppppppp!!
Hasilnya.. Ok lah kakak walau ada ira melintang jugak kekadang. Hahahaha
Beliau gunakan pensil warna Faber Castell 
Kedua2 aktiviti tu macam yg dalam entry TODDLER ACTIVITY : FOR LIL HD (CUTnGLUE) gak lebih kurang. Tapi, corak je lain sket.
Hasil kerja ni pun Mommy tampal dalam drawing pad & tandakan tarikh.
Ditambah aktiviti baru yang ketiga pulak. 
3rd activity: Koyak dan renyuk. Kemudian isi tempat kosong. #activity #toddler #number #sheets #playtime
Kakak a bit blur apa pulak Mommy nak suh kakak buat nih. Dun weri kakak. Mommy nak suh koyak je nih. Skill gak tu..
Jom koyak. Kena ajar gak kakak nih cara koyak sebab dia x arif k bab koyak2. Sebab tu semua buku selamat je. X pernah koyak pn dari kecik. Hehehe.. Baguih la tu kakak. Untung Mommy. Buku bukan murah tau.. 
Koyak terus koyak..
  
Part ni kakak suka. Kena renyuk2 sekuat2nya. Hehehe
Suka dengan hasilnya ke kakak?? Hehehe. Layan..
Turn red paper pulak. Kakak ada sebut green & red. Bagus kakak.
Koyak lagi & renyuk..
Bermula aktiviti sebenar. Fill in the blank boxes. Hehehe. Plan asal nak cari mcm batu atau magnet apa2 sebagai pemberat. Nantilah kita pegi DIY ye kakak. Kita cari batu akuarium. Hehehe
Jom susun ikut nombor..
Hasilnya…
Boleh tengok video susun kat sini > http://instagram.com/p/g5UiqeCYyg/
Kemudian, mereka lapar. Hahahaha.. Adik tengok kakak makan biskut, trus nak jugak. So, bagi je lah..
Ok makan.. 
Pandai rupanya makan keras2 nih. Mommy je yang x berapa yakin lagi. hikhik..
Mommy x letak masa yang panjang untuk buat semua aktiviti nih. Walaupun kakak HD macam tunjuk nak lagi dan nak lagi, Mommy cuma kata kita repeat apa yang buat tadi je supaya beliau lebih ingat. Ya, beliau mampu ingat. Alhamdulillah.. Nanti kita add on lagi masa & aktiviti lain pulak.
Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge