CELEBRATE ‘KITA-KITA AJER’ UNTUK ARIQ EMIR

Mommy telah buat satu nukilan khas buat adik Ariq Emir sempena hari jadi beliau yang pertama hari ni 28Nov2013 di SINI (klik)
Malam tadi, selepas balik je dari kerja, Mommy bertungkus lumus masak dulu sebab kakak & adik ni memang xle lambat sket makan. Lapo. Kalo dah lapo, ngamuk kang. Sup yg masak pagi tadi untuk bekal dorang masih ada, so Mommy cuma perlu masak nasi jer..
THEME: CARS
Memandangkan xde party2 seperti yang dirancang pada mulanya, maka kami buat party ‘kita-kita ajer’. So, nak gigih berDIY pn, xde la banyak sangat.. Cuma bentangkan playmat cars, prepare banner ciput sket, sedia minum sket, kek sepotong, poster & custom tshirt serta DIY party hat.
Siap vacuum pn ada lagi kt ctu. Tengah gigih mengemas la nih. Hehehehe.
Pastu Mommy start gunting banner Happy Birthday nih. Tapi, memandangkan adik AE yang asik amukan je, once Daddy sampai rumah dari tempat kerja, Mommy suh Daddy je la take over deco dinding. Hehehe.. Tq Daddy.
Siap deco dinding, cepat2 kemas atas meja plak.. Kelakar k. Ini la nama dia last minute plan. Mana ada masa nak cari lapik meja segala. Kena pandai2 jadi pandai. Hehehe. Amek cadar. Kahkahkah..
Ini custom t-shirt bzday boy.. Bff Mommy yang tolong realisasikan idea Mommy & then Mommy pegi kedai printing baju je la..
 Hehehe.. Siap kek pelesuuu ada tepi tu..
AE yang cranky je malam ni. Aiyaaaaaaa
Kalau tahun lepas masa 2nd birthday party Hannah Damia, Mommy prepare DIY HANDMADE PARTY HAT (klik untuk tutorial party hat), kali ni memang xdak masa dah. Pakai ja party hat yang sedia ada, cuma Mommy pelekat gambar Cars mengikut tema party la kan.. Hehehe.. Jadi gak tu..
Kakak sangat excited masa nak bergambar in which sangat la jarang nak excited cenggini. Agaknya sebab ABEDAY TU UUUUUUU kot.. Siap cakap ‘cepat..cepat’ sambil hug Mommy dari belakang tu (terharu).
Jom tiup adik.. Moga Allah panjangkan usiamu sayang. Sihat2 selalu k..
Inilah hadiah dari Mommy Daddy & Kakak kepada Adik Ariq Emir..
Adik AE yang bebenornya lepas tiup lilin tu dah amat2 ngantuk. So Mommy dah ‘upah susu’ sekejap. Tapi, since xde gambar atas hadiah ni lagi, Mommy paksa letak kejap. Apa laie.. uwaaaaaaaaaaaaaaaa je la..
Hihihi.. Cepat2 masuk bilik tido & zzzzzzzz terus..
Happy 1st Birthday sayang..
-28112013-
Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge