SELAMAT HARI MALAYSIA…

Semalam, 16 September 2013 ialah Hari Malaysia. Hari untuk bawak anak2 kua dari rumah sebab dah lama berkurung. Plus, adik Ariq Emir pn dah pulih dari CHICKEN POX (story here) & sangat bersyukur sebab mak Mommy sanggup datang dari Kedah naik bas sorang2 utk jaga cucu2 coz nursery tutup 1 week tu.. Tapi, balik tu, atuk xnaik bas dah. Weols hantar naik flight. Atuk naik flight. Katanya ok la.. boleh bersedia nak ke Umrah nanti. Huhu.. Hati Mommy sebenarnya agak cuak nak bia atuk naik flight sensorang.. Antara pesanan Mommy kt mak ialah:
“mak..jgn terima apa2 tau kalau orang suh pegang apa2 ke”
“mak..klu org suh pegang beg dia sbb kononnya dia nak p tandas, mak jwb, makcik xlarat nakkkk”
“mak..tengok2 tau orang2 sekeliling & sembang la ngan sapa2 kat tepi kt mana depa nak p tau!!”
“mak..nanti jgn lupa off tepon.jgn off awai sgt. kot2 stg adik rasa nak call ka”
“mak..”
mak jawab “xpa. Allah ada. mak baca doa banyak2. Allah akan mudahkan mak”
Hmm.. Mak memang steady.
Oh..berbalik cerita kepada kisah semalam, weols ke IKEA sebab nak mencari penyidai untuk bilik pakaian kami. Sebelum kua tu, Daddy bertungkus lumus pasang penyidai nih kt balkoni kami…
ampaian moden stainless steel
Weols beli nih kat Mr DIY.
So, ini si kakak yang sudah excited mau kua semalam. Somel tak????
Mommy beli dress gojes nih dari page Mommy sendiri. Hehehehe
Grab this dress now >> ALBUM LIL HDAE CLOSET (KLIK)
Dalam kereta..
Mommy yang sedang meriba adik yang tengah muka ketat sebab baru bangun tido tu, didatangi oleh si kakak yg dah lama kepingin nak duduk atas riba. His his his..
Nampak x seronok sangat si kakak tu???
Adik? Bila dah emosi stabil, baru tunjuk sikap sebenar..
Adik bukan jenis muka ketat pn. Adik suka ja senyum.. (nampak gigi 2 batang adik tu..kelakar k adik!!)
Weols ke Ikea. Adik tido je sepanjang dalam IKEA. Lama jugak la Mommy berboba si adik.. Dah hampir 4 jam kt dalam tu (tanpa sedar), si kakak pulak tido. Hehehe. Adik dah jaga..
 Nampak mata tu dok mengkaji apa yang ada dalam IKEA nih..
So finally weols beli jugak la penyidai Rigga tuh sebab pk serabut sgt dah bilik baju kami tu..
Dok berkenan jenis Mulig nih..
tapi xdok stok. grrrr
so amek jenis Rigga je lah..
Sambil berharap yg ini lebih kukuh dari yang pernah beli kt Jusco, K4, Giant semua tuh. (Tq Narz for ur suggestion)
X puas dengan IKEA, weols bergerak ke Paradigm plak. Hehehe. Saja nak usha2 baju tema untuk Daddy punya team building & our photoshoot project. Hehehehe
Tengok kakak seronok2 sangat nih..
Xjumpa yang berkenan di hati, kecuali topi adik AE, kami ke KL Festival City plak.. Hehehe. Kul 6 lebih adik dinner (sbb tido) dalam kereta dengan bekal bubur yang Mommy bawak. Nasib baik x sejuk sangat. Huhuhu
Tengok aksi adik bila dok kt kedai. Mommy suka kan bagi adik jadi centre of attraction??!!
Bila jumpa cermin, ini macam pula jadi…
Si kecik yang dah terer berdiri, yakinnya nak berdiri depan cermin tu. Mommy lak riso. Tp betul, dia mmg dah kukuh berdiri tu. Kukuh?? Oh my BM.
Penat kissing baru tau cermin x bes pn kan? Haih la adikkkk.. Jenuh Mommy mengelap mulut adik plak pastuh..
Lepas kua tu, perut kelaparan amat. Si kakak yang nampak kedai makan terus sebut ‘nak nasi’ sambil hulur segala tab yang dia pegang. hahaha.. lapaq btoi tu..
comel sangat la hangpa dua nih. grrrrrrrr
So semalam memang Hari Malaysia kami yang sungguh indah dan banyak $$ kua. T_T
Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir

Leave a Reply

CommentLuv badge