BANGUN KUL 645 PAGI.. APA PON X BOLEY. HAIH

Published on :

Kalut! Nasib baik x dak sakit jantung. Terkejut jaga sebab plan asal nak bangun kul 6 pagi. Sebab? X masak lagi. X iron baju lagi. X kemas barang2 anak lagi. X basuh botol pam lagi. Aiyak.. So, Daddy ditugaskan basuh benda dalam sinki termasuk botol & food storage HDAE. Baju2 semua memang x riso sbb […]

ISNIN SENGAL..

Published on :

Kepala hotak letih. Badan letih sebab baru tengah nak recover ceriberi & demam yang melanda Jumaat yang lalu. Ya, sakit cmna pn, Mommy tetap bf si ticik Ariq Emir tu. Susu kan ada antibodi yang cukup kuat utk menangkis sakit2 kan?? So, insya Allah AE akan sihat walaupun DF ngan Mommy. Punya la busy pagi […]

TIPS UNTUK IBU BAPA BUAT ANAK.. WAJIB BACA

Published on :

Amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga. 1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat “iyyakanakbudu waiyyakanastain” – yang ertinya “Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..”, mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah […]

STUDY ROOM/ RAK BUKU ANAK-ANAK

Published on :

Masih lagi struggle mengemas rumah sewa yang baru. Hehehe.. Kali ni nak jadikan MommyDaddy punya studi room dibahagi 2 menjadi HDAE punya playroom jugak. Moga perkongsian ini boleh jugak bagi idea kt uols.. perasan x rak nih? ada Mommy pernah wt entri nih kat SINI Tq sudi baca. Regards, Mommy Hannah Damia & Ariq Emir